Третокласници - 2025/2026

• 5 990
  • 209
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Живот и здраве утре ще сме на рожден ден на момче. Това взехме.

Той не знае какво иска, родитилите не знаят. Много добри приятели са с дъщеря ми, но и тя се затрудни. Казва, че харесва Соник и накрая на това се спряхме. Надявам се да се хареса. 😃

# 121
  • София, България
Да, тази игра я имаме, много е подходяща.

# 122
Как върви учебната година? Затруднения, оценки?

# 123
  • София
В нашия клас е драматично положението с ЧО и ЧП, нали е ново и сме в небрано лозе и родители, и деца какво и как е правилно да се учат уроците - разказвания, изпитвания вкъщи, такива неща.
Моето се справя без да го натискам, дано е правилна стратегия. Не знам и аз как трябва, но той има много респект към госпожата и попрочита уроците за да не го хване неподготвен.
Математиката върви с пълна сила, сменихме школата от тази година и е супер впечатлен, много му харесва и преподавателя, и обстановката, и задачите са уау, не за всичко мога да помогна (срам, срам, но излизам от положение засега с уж насочващи въпроси).
И на един сериозен футбол се записа моя човек, три тренировки и поне един мач седмично, по-често два. Много е мотивиран и му се радвам че е сериозен, но 100% ще му е доста натоварена учебната година.

# 124
Учи в училище и засега няма пропуски, вкъщи не се е случвало да чете урок. Ще видим как ще е по-натам.

# 125
  • София
При нас вървят нещата добре. Без много зор.
Напуснаха три деца и в момента обстановката в класа е спокойна. Че някои от тях бяха дразнители и ставаха битки постоянно. Ще имаме рс в сряда.

# 126
При нас също всичко е Ок. Детето е старателно, изпълнително, не създава проблеми в час. Тръгна и на школа по състезателна математика, сега всеки ден решава по няколко задачи от нея, за да не му се събира цялата домашна за събота, че е около 30 задачи.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 21:37 от Mometo*

# 127
  • София
Само шестици има за сега. Малко компютърното моделиране я затруднява, казва, че всички много шумят, госпожата се изнервя и не се получават нещата. Да видим как ще се развият нещата там.
В училище ходи на хип-хоп и модерни танци, извън училище- на рисуване и актьорско майсторство.
По никакъв начин не я занимавам с упражнения и домашни в извън учебно време.

# 128
Само шестици има, но до 4-ти клас основно пишат шестици, така че това за мен не е показател. Пише много красиво. Ще направя абонамент за Уча се, за да преговаря материала. В училище ходи на хип - хоп и хор, извън училище на модерен балет, рисуване, пиано, пеене, състезателна математика и АЕ. През лятото ходеше на плуване, но нещо се притесни, че по - малките от нея плуват по - добре и за сега се отказа. Учителката от занималнята създава проблеми, от мухата прави слон, инати се като малко дете и за сега консенсус не можем да постигнем. Освен това ги кара да наизустяват уроците по ЧП и ЧО, което според мен не е правилно. Усещам, че скоро ще има сблъсък.

# 129
O, не пишат до 4 клас само шестици.

Нашето момиче има и петица, и една четворка даже. Оказа се, че на входното по математика е решила правилно някаква задача, а госпожата я поправила грешно Simple Smile Това аз нямаше никога да го забележа, но я водим при една учителка допълнително и тя ми го показа. Не съм ходила да се разправям, понеже и учителките луди стават с всички тези ученици.

Че всички деца са отличници до 4 клас и аз си го мислех едно време, но изобщо не е така. Особено децата, които не ги влече математика хич, още в малките класове са си с 5 примерно.

За плуването ме е яд, че пропуска този месец, но аз съм много заета с работа сега и мога да я водя само на едно допълнително занимание. От Ноември тръгва пак, защото за нас плуването е най-полезното нещо.
Успешна година на всички Simple Smile

# 130
  • София
Не пишат само шестици, разбира се. Моят има една петица - на входно ниво БЕЛ. Е, толкова ме е яд, че точно по БЕЛ, че няма накъде!!! Направо му изпилих главата да си я оправя! Приех го като лична обида...
Друго - всичко 6.
Най-голяма му е любовта към английския, която продължава още от детската градина, когато ходеше на курсове в Британика. Сега съм го спряла да ходи допълнително, защото всеки ден имат в училище по 2 часа английски, а лятото взе Cambridge YLE Starters сертификат със пълен брой щитове (да се похваля Joy )
Иначе с математиката не са ок нещата, но ще я борим... Усещам, че няма да му е там силата и почнах да се примирявам.
Ходи на програмиране и сам се занимава в скрач.

За уроците по ЧП и ЧО - аз го карам да ги разказва. Как иначе да ги запомнят нещата?
Освен това играем една игра - разделям България на шест части - три в северна и три в южна България и говорим за всяка една от тези части - градове, планини, реки, други забележителности, интересни исторически събития, случили се там... Интересно му е по този начин.

# 131
  • София
Мале, много извънкласни дейности имате някои, не се ли изморяват много децата. Моята става сутрин в 6.45, на училище е от 7.30 ч до 17.00 ч. и ако трябва да я водя на нещо, свързано с още учене - не знам дали няма да изпуши. Прибира се направо скапана в повечето дни.
 Иначе веднага след есенната ваканция ще имат зелено училище и няма търпение вече.

# 132
  • София
При нас няма ЧО и ЧП в самоподготовката. На родителската среща ни обясниха, че е ново за децата, много ще им е трудно и затова вкъщи само ще се учи. Не схванах точно логиката да го оставят на родителите щом е ново и трудно, а не квалифициран човек да им помогне, но това е положението.

# 133
sea.sea така написано изглежда ужасно, но всичко е съчетано и въобще не се натоварваме.

Хепи, съгласна съм, че трябва да се учат да разказват, но не и да зубрят. А всъщност, при нас учителката ги кара да зубрят. Дава им определено време за научаване и след това те трябва да рецитират урока като стихотворение.

Нелка, имало е "нареждане" подготовката по ЧО и ЧП да се прави в часовете по "Занимания по интереси". Не знам, обаче, дали това "нареждане" се отнася за цялата страна или само за София.

# 134
  • София, България
Да, пишат оценки и още как. В нашето училище разбира се ги оценяват с букви - А1,А2, B1, B2 ...но децата си знаят кое на какво отговаря, подпукаха ги и с двойки даже, тройки, четворки още от 1ви клас.
Нищо не сме разказвали по ЧО и ЧП, сега ми каза, че днес са имали тест по ЧО, очевидно ще трябва да се активизирам в тази посока също, защото очаквам някакъв ужас на теста.
Иначе допълнително ходи само два пъти седмично на балет и от време на време в неделя следобед, ако сме в София, на рисуване.

Общи условия

Активация на акаунт