Какво мога да направя за психично болната си майка?

• 5 467
  • 108
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Не в криза. Докато не е в криза - като разкаже за рейките и шаманите.

Авторът в един от постовете си пише, че вярвала, че ще ѝ излекува рака. Ако жената наистина е била болна от рак, може да е нещо от сорта на PTSD. Не знам. При всички положения, ако историята е истинска, е много тъжна. Никое дете не бива да понася върху себе си менталните проблеми на родителя си.

# 46
  • София за сега
Не в криза. Докато не е в криза - като разкаже за рейките и шаманите.

Авторът в един от постовете си пише, че вярвала, че ще ѝ излекува рака. Ако жената наистина е била болна от рак, може да е нещо от сорта на PTSD. Не знам. При всички положения, ако историята е истинска, е много тъжна. Никое дете не бива да понася върху себе си менталните проблеми на родителя си.
Да. Възможно е, ама като не иска лекар... Не знам. Аз пак призовавам момчето да отиде на психиатър,  да се консултира за нея и за себе си. Те знаят какви въпроси да задават и да преценят състоянието.

# 47
Човекът писа ясно, че тя си внушава че в болна и дълбоко се вживява.

# 48
В действителност човекът няма представа какво е здравословното състояние на майка му. Сам написа, че една година дори не са се срещали.
Така че всичко е възможно, и наистина да е с лабилна психика, и да е със съвсем друга, сериозна диагноза.

# 49
  • По света и у нас
И аз мисля че трябва да я освидетелстват. Как точно се прави не знам но не мисля че тя трябва да се разписва. Просто си откачен и някой трябва да те освидетелства за га те вкарат в съответното заведение.

Ето един сайт

https://petkovalegal.com/%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1 … 0%bd%d0%b8%d0%b5/

# 50
  • Далечният изток
Какво разбираш под "освидетелстване"?
Това, което си пуснала, е принудително лечение.

# 51
  • По света и у нас
Ми да я освидетелстват че е луда.

# 52
  • Далечният изток
Да де, ама дори и да е, не означава, че ще я настанят за принудително лечение, затова не знам защо говориш за освидетелстване, а даваш линк към принудително лечение.

# 53
  • По света и у нас
Не съм експерт то тези въпроси но си представям, че първо трябва по съдебен ред да освидетелстваш човека за невменяем и след това да го сложиш в заведение.

Автора може да се допита до адвокатката която е експерт по тези въпроси, ако иска да слага майка си в дом.

# 54
  • Далечният изток
Експерт съм. Имала съм над 15 дела за принудително лечение. Затова ти го казвам.

Дом и лечебно заведение също са различни неща.

"Невменяем" също няма връзка с тези производства...

# 55
  • По света и у нас
Ми прекрасно - надявам се си обяснила на човека вече какво се прави.

# 56
  • Далечният изток
Аз не съм му адвокат.

# 57
  • По света и у нас
Аз не чета абсолютно всичко в темите да за знам дали са те наели вече или не.

# 58
  • Далечният изток
Е, не естествено.
Даже мнението ми въобще не беше забелязано. Защото не разтягам локуми и пиша конкретно, с две изречения.

# 59
Вероятно темата не е измислена, понеже авторът отговаря няколко пъти.

Какво обаче се търси с пускането на тази тема?

Начин за справяне на проблема? Или.....
За начин вече е казано - консултация с психиатър, ако се наложи и принудително лечение.
Ако изобщо авторът иска да ѝ помогне. Понеже една година без да се види с майка си, не ми звучи като загриженост.

Тази жена от какво живее в момента? След 18 години бащата вероятно изплаща издръжката директно на автора. До 25 години се дължи издръжка, ако учи, но само при възможност на родителя, каквато майката вероятно няма.

Общи условия

Активация на акаунт