Киста на яйчника+ нередовен цикъл

• 228
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,

Февруари месец ми дойде спонтанно цикъла за последно. Имам и киста, която не расте, но седи от раждането на 2рото дете, вече 2ра година. Според АГ, която назначи и ЯМР е за операция и  то отворена. Ще посетя лекар другата седмица, за второ мнение. Може би взех грешно решение, че спрях да кърмя рязко, за около 2 месеца, бебето не беше готово, нито аз, по препоръка на АГ. След това цикъла ми спря. През последните 2 месеца пия дуфаст@н, за да го предизвикаме. Този месец не съм пила и цикъла ми е оскъден, с тъмно червена кръв към кафяво.
Моля да споделите, ако има някой който в минал през това.

# 1
Нищо не се разбира от постът Ви, да не се чудите защо никой не Ви пише. Нали февруари е била последната Ви менструация, как така се оказа, че този месец цикълът Ви е оскъден?
Щом имате киста и е установено, че е за операция, защо не сте я оперирали досега?

# 2
Нищо не се разбира от постът Ви, да не се чудите защо никой не Ви пише. Нали февруари е била последната Ви менструация, как така се оказа, че този месец цикълът Ви е оскъден?
Щом имате киста и е установено, че е за операция, защо не сте я оперирали досега?
Права сте, сега прочетох отново.
Февруари беше последният спонтанен цикъл докато кърмя. След това спрях да кърмя и ми спря и цикъла. Юни и юли пих дуфастон и цикъла ми идваше след това. Този месец не съм пила дуфастон и цикъла ми дойде твърде оскъден с тъмно червена кръв.
Операцията не съм направила, понеже е лято и само спешни случаи се оперират с отворена операция.

# 3
Щом са Ви казали, че кистата е за операция, вероятно е от типа кисти, които трябва да се оперират. Аз досега съм имала само от задържан фоликул, там се следи само дали нараства и доколко и дали е изчезнала. Иначе е нормално при киста да имате нередовен цикъл, както и да се внимава да не се спука сама, защото може да е опасно. Ако кистата е за операция бих действала. Ако не сте сигурна в мнението на гинеколога си, потърсете второ мнение от друг специалист. При мен имаше период, когато в продължение на 3 м. ми идваше през 10-15 дни, броено от началото на цикъла, почти постоянно бях в цикъл, заради кистата. След като се сви, се оправих. Но ми бяха казали, че ако нарастне над 5 см. ще трябва операция. Стигна до 4 и се сви.

# 4
А през това време правили ли сте нещо специфично, за да се свие и изчезне?
Притеснява ме, че гинеколога казва, че може би ще трябва да се махне и самия яйчник. Да задължително ще потърся второ мнение. Благодаря ви за споделения опит.

# 5
Не съм правила нищо. Гинекологът ми беше изписал противозачатъчни, но беше казал да изчакам с приема известно време и да дам шанс сама да се свие поради това, че съм във възраст, в която вече не е препоръчително да пия. Така и не ги започнах и при проследяването разбрахме, че е зачочнала да се свива. Мисля, че разликата идва от вида на кистата.

Общи условия

Активация на акаунт