Търся работа, моля за съвет

• 1 843
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте мили хора аз съм жена жертва на насилие в продължение на години от страна на бащата на детето ми..
Понеже на 5август събрах смелост да си тръгна от този човек съм настанена в кризисен център за защита на жени и деца в София..
Имам дете на 6г и имам спешна нужда от работа с ежедневно или седмично заплащане работа на която мога да отида заедно с детето... В момента социални работници се опитват да я запишат на детска градина но нямам никаква финансова възможност да чакам този момент налага ми се спешно да започна работа
Ако някой от вас би могъл да помогне било то със съвет било то с работа ще съм ви много благодарна 😇😇😇

# 1
  • София
Мога да помогна със съвет. Търси работа по магазините и питай директно имат ли нужда от персонал и кога плащат. Във всички магазини в София има криза с персонала, така че взимат бързо.

# 2
Имате ли някакъв стаж до момента?
Иначе може и в бюрото по труда да се регистрирате.

# 3
Имате ли някакъв стаж до момента?
Иначе може и в бюрото по труда да се регистрирате.
Имам една година в производство и половин година барманка..
Няма кой да гледа детето

# 4
Реално докато детето не тръгне на градина, ти няма как да започнеш работа, нали така излиза.

# 5
По големите супермаркети почти винаги набират персонал. Но как ще започнеш работа, а няма кой да гледа детето?

# 6
Трудно ще намерите работа на която детето може да идва с Вас всеки ден. То много зависи и от работодателя. Детето кротко ли е?
Евентуално в някой малък магазин, където ще работите сама. Било магазин за дрехи, козметика, или нещо подобно. Просто би било по-спокойно и за Вас, и за детето. Вариант е и хоум офис, въпреки че аз доста време търсих възможност за такава работа, но нищо не успях да открия.

# 7
Авторката пише, че има "опит" в производство и като барман. Нито едно от двете не е подходящо за присъствие на дете на 6 години.
По-скоро нека опита с почистване на блокове/входове.

# 8
Н 6 години детето трябва да посещава задължително предучилищна подготовка, която е целодневна - може в детска градина, но и много училища предлагат предучилищно образование.
Тоест трябва да търси работа само дневна смяна.
Зависи и за кой град става въпрос, но има варианти, стига да има желание.

# 9
Какво стана с другата тема? Няма нужда да търсиш работа, при която и детето да е с теб, след няколко дни е септември и започват да приемат в детските градини.

# 10
Съчувствам ти за преживяното. Поздравления, че си намерила сила да си тръгнеш и да спреш насилието. Правилно е и да търсиш работа.

Но има голямо НО. На повечето е забранено по закон детето да стои в работни помещения. И за теб ще е трудно - очите и сърцето ти са с детето, а между другото да работиш. Освен това може да имаш проблеми със социалните, че не гледаш добре детето.
Скрит текст:
Преди много, много години в един завод от човечност разрешаваха майките да взимат детето си за някой и друг ден, ако няма кой да го гледа. Но това са деца, играе им се. И имаше случай без малко "от играчка - плачка", спряха машината навреме и спасиха пръстите на детето. Кротко дете, но е дете. Доскучало му ... и белята щеше да стане за секунди. 

Първо трябва да намериш кой да гледа детето, докато ти работиш.

Както и в другата тема имаше съвети - комбинирай се с други майки в твоята ситуация. Докато едната гледа всички деца, другата/ите работи/ят. 

От 1 септември детските градини почват работа. Доколкото помня децата от кризисни центрове имат предимство. И за 4-та група има повече места.

# 11
Вижте в детските парти центрове или заведенията, които отварят само за събития- сигурно все някъде търсят барман/сервитьор и атмосферата би била подходяща и Вашето детенце да се върти наоколо, докато работите. Отделно в някое малко кафене тип квартално, където клиентелата си е постоянна също може да се съгласят да водите детето с Вас. Вижте и като промотър, дали няма работа. Търсете и работа от вкъщи на компютър- някои фирми дават техника на служителите, някои гледам, че искат да се работи на собствено устройство.

# 12
  • Sofia
На първо време почистване на входове и домове ми идва наум. Някой жени чистя входове с децата. Поне докато тръгне на градина. След това на 4,6 часа в супермаркети. Като започнете работа на договор си вземете ваучер за обучение през АЗ за да понаучите някоя нова професия - те са съобразени с график на работещите но за събота и неделя ако има часове ще трябва да търсите варианти.

# 13
Авторката изчезнА. Дано е намерила решение.

# 14
Авторката изчезнА. Дано е намерила решение.
Не не съм но не успявах да вляза в профила си

Общи условия

Активация на акаунт