АПРИЛ е тука вече, кога ли ще се появи малкото човече?

• 15 783
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Имам въпрос-който от вас е ходил на фетална морфология във Фемина,може ли да каже колко струва прегледа.Една моя приятелка ще ходи при д-р Марков.
А,а сетих се още нещо да питам-някой от вас ще си купува ли колан-гащи за стягане за след раждане? ThinkingРодилите с повече опит могат да споделят Peace

# 121
ЗДРАВЕИТЕ,Бъдещи и настоящи майчета!!!!!
Ние днес бяхме на консултация,Валето е наддал 640гр. за 20 дена и се развива добре,а после до 5 ч.бяхме на разходка и той спа през цялото време...голям кеф!!
ЗА коликите-и аз пробвам с Саб С... и Еспумезан,а чайчетата ги спрях ,защото не ни помагат,само дето го надуват!А относно газовете,Валето има и доста се пъне,ма и аз имам.... Embarassed Mr. Greenта явнои те  се придава по кърмата,и сигурно е от млякото,много го пия!Ми то като гледам списъка с непрепоръчитетлни храни за мама,не останало какво да ядем...само картофи и месо,но ако ще пазим диета ще трябва задължително да пием и витамини,защото няма от къде да ги набавяме полезните съст. и най вече калций,а той е мн.важен и за децата и за нас!

и да не пропусна да кажа "ДОБРЕ ЗАВЪРНАЛИ СЕ "на мамите,изписани напоследък...и най-вече на АРА75 с малката адашка Мимето!!

и ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВООБЕБЕЛИ СЕ МОМИЧЕТА!!!
ДА СА ВИ ЗДРАВИЧКИ,ПОСЛУШНИ И МН.МН.ЩАСТЛИВИ ДЕЧИЦАТА!!
МНОГО ЛЮБОВ В КЪЩИ И ТАТКОВЦИТЕ МНОГО ДА ВИ ГЛЕЗЯТ!!

Последна редакция: чт, 12 апр 2007, 18:35 от maraya75

# 122
  • Попово

А,а сетих се още нещо да питам-някой от вас ще си купува ли колан-гащи за стягане за след раждане? ThinkingРодилите с повече опит могат да споделят Peace
аз си взех колан и съм доволна за сега... обличам си дрехите от преди бремеността, макар че имам още 5 кила да смъквам, но явно са разпределени по цялото тяло  Embarassed корема се поприбира  Stop

# 123
  • Пловдив
Честито на Альона, Виктория-27 и Bobi_ko!!!Да са живи и здрави бебчетата им и само прекрасни емоции да споделят заедно!!! smile3525 newsm51 smile3525
Аз днес бях на лекар и се бах настроила вече да оставам за раждане, но засега никакви признаци, нямам никакво разкритие, плацента-3 степен, води и тонове нормални... Thinking. И така малко се разочаровах, хем ме е страх, и в същото време вече нямам търпение бебо да идва Sad. Иначе контракции си имам, но безболезнени, решила съм да наблегна на разходките тия дни...
Tevolere, за тези упорити хемороиди направо вече не зная какво да използвам Thinking. До сега мазах с Долопрокт, но той пък не трябва да се използва над 2 седмици и сега си взех Пайлекс, но ефект никакъв. Засега не са ми казали, че са причина за секцио, надявам се и да не стават никога...но като дойде момента ще стане ясно.

# 124
за сърбежите-аз имам и обриви тук таме ,иначе само ме погледна кожния лекар кръв не са ми взимали и ми предписаха да се мажа с Lipobase+Locoid двете смесени-тъпото е ,че тя каза да се мажа само локално където е зачервено,а мен ме сърби навсякъде.

# 125
Здравейте и от нас. Вече сме от 2 дни вкъщи. Бебка засега е кротка, яде и спи, дано да си е такава.
На всички нови майки ЧЕСТИТО, а на чакащите КУРАЖ! Не е страшно раждането, аз много се притеснявах, но като мине виждаш, че новите грижи са много повече!

# 126
  • София
Здравейте, съотборнички!  Laughing

Пиша това с една ръка, докато с другата глезя Калинче да спи в скута ми. От вчера сме у дома и изграждам /или поне опитвам/ да изграждам някакъв режим. Ама бебка понякога е на друго мнение и в споровете печели тя, няма как.  Joy
Кърмя успешно /трябва да дадат Нобелова награда на тоя, който е измислил силиконовите зърна!/, шевовете още ми дърпат, но се справям много добре. Разминах се с един ден главоболие от спиналната и 15 см шев ниско долу.

Принцесата кротува, когато е нахранена и преобута, иначе ни строява и не търпи отлагане на тия две неща. baby_neutral
Таткото не спа първата нощ, скачаше при всяка нейна въздишка. Аз обаче й бях свикнала от родилното и вече познавам кога за какво плаче.

Толкова засега от мен, че е много уморително писането така, като се окопитя ще следя и какво се обсъжда.

Честито на новите мами, а на чакащите - Момичета, струва си всяко усилие, всяка болка, всяко неудобство. Наистина е така!  Peace

# 127
Честито на всички новообебили се мами, че нещо изпуснах бройката, и вече на забравих на кой съм честитила и на кой не!  Embarassed Най-важното е те и малките човечета да са добре и да се радват на добро здраве!   bouquet

Имам въпрос-който от вас е ходил на фетална морфология във Фемина,може ли да каже колко струва прегледа.Една моя приятелка ще ходи при д-р Марков.
Аз ходих при него на ФМ - за първия преглед ми взе 30 лв (11-12 г.с.), защото бебчето тогава беше още малко, за следващите 2 (21-22 г.с. и 29-30 г.с.) прегледа беше по 50 лв.

Относно хемороидите -  не мисля, че са причина за секцио. Просто може да станат по болезнени от напаните при нормалното раждане. Аз самата ги получих в 4 месец, и бая се бях шашнала, но сега положението е доста по-добре, макар че не са се прибрали. Единствено ми е малко сконфузно  Embarassed на прегледите, и се притеснявам от клизмата преди раждането. Аз успях да овладея положението единствено с храната. Иначе и аз пробвах да ги мажа с Пайлекс, но не усетих кой знае каква промяна. Според мен облекчение на положението се постига с ежедневно ходене до WC и недопускане на запек.

# 128
  • София
Бръмбаре, ами така - ходя с придружител като го ползвам за патерица... Embarassed Не мога да вървя все още в права линия, а и ми прилошава бързо и равновесието се влошава...
Хемороиди - един познат имаше хемороиди преди години и ги излекува с отвара от смрадлика. Варят се 2-3 лъжици в литър вода 2-3 минути, кисне още 30 минути и се прецежда. С хладката отвара се мие д-то по няколко пъти на ден - колкото по-често, толкова по-добре. Не е вредно за бременни - не го пиеш и не си го вкарваш при бебето все пак. А е страшно ефикасно! Дмладликата се продава в аптеките. Ползва се и за промивки на шевовете след раждане. Майка ми пък си излекува парадонтозата като си държеше листо от смрадлика върху венеца.

# 129
за епидуралната - тук правят ли се кръвни изследвания за да я сложат? И как се поставя като система с катетърче ли? Някоя мама, която е ползвала може ли да каже, please?

# 130
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ   bouquet  bouquet  bouquet[/move]

Ая за какво е Долче Наната?

# 131
  • София
За самото раждане няма какво да говоря, малко постоях в реанимация. Понеже бях родила късно вечерта не ме прехвърлиха във ВИП-а след 24 часа, а на следващата сутрин. Казаха, че ако няма свободна стая ще ме прехвърлвт на обяд след като изпишат. Ама си имаше и в 9 ме преместиха. Стаите са хубави с по 2 легла, телевизор и хладилник. Отношението към майките беше добро, но и аз не съм доволна от детските акушерки. Добре че повечето време си беше при мен. Иначе на нормално родилите дори и да е тежко раждането им оставят децата при тях и не са съгласни да ги вземат през нощта. На секциото им ги взимат през нощта, но аз си исках да си е при мен.
Забравих да кажа, че се казва Виктория.  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 12 апр 2007, 21:43 от 450

# 132
  • София
Коликите - като чета из дебелите книги - там пише, че има десетки теории за причините за появата на колики. Обаче истинската причина досега не е открита и доказана. Освен това при всяко бебе е различно и пише, че колики има всяко пето бебе - а аз си мислех, че всички... Посочват се причини като нужда от развиване на белите дробове чрез плача, свръхчувствителност към храната на майката или АМ поради недоразвита храносм. система, трудно раждане, неразположения по време на бременността, напрегната атмосфера около бебето, преумора от многото нови впечатления които се натрупват през деня, незряла нервна система... В крайна сметка въпросните колики явно не са само от храната... А и като четох какво сте писали за храната на майката - ми то какво да ядем? Нищо не ни остава, а млякото се образува все пак като хапваме точно изброените забранени храни. Примерно аз като изям 2 кисели млека за деня и сутрин имам петна от коластра по нощницата...
Пише, че коликите не се лекуват с педикаменти. Поне в голям процент от случаите. Може да се пооблекчат, но слабо... Та аз си го обяснявам, че са по-скоро на нервна основа. А и нали едни от бабините деветини гласят, че има т. нар. урочасване на бебето. Това според мен си е чиста проба претоварване от контакт с нови хора, които го изнервят, притесняват и т.н. То за това и до 40-тия ден по бабините обичаи бебето не се показва на външни хора. Важно е спокойствието. Освен това нищо чудно, че монотонни шумове като сушуари, прахосмукачки, играчки с монотонни звуци, нищо чудно, че успокояват - разсейват детето, дават му стабилност и сигурност, че нещата са предсказуеми. Еми и аз последните няколко години какви колики имах - а не съм бебе. И точно така като при бебетат ми започваха късно следобед до посреднощ - болки в стомаха, раздуване, газове. И ми е идвало да рева и на мен. Ами оправих се като забременях и си останах вкъщи - скука, но спокойствие. Иначе преди това беше учене, работа, срокове, изпити, гърч...

# 133
Честото на Виктория_27 и Bobi_ko! Да съм им живи и здрави бебоците!  bouquet  bouquet  bouquet
Илит честита бебка и на теб, радвам се че вече си на линия..  bouquet  bouquet

аз си взех колан и съм доволна за сега... обличам си дрехите от преди бремеността, макар че имам още 5 кила да смъквам, но явно са разпределени по цялото тяло  Embarassed корема се поприбира  Stop

Аз си купих този и определено съм доволна..Платно е по тялото ми и ми прибира корема без да ме стяга. Купих го от аптеката до входа на Шейново за 36 лв
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=24_220&products_id=1818
за епидуралната - тук правят ли се кръвни изследвания за да я сложат? И как се поставя като система с катетърче ли? Някоя мама, която е ползвала може ли да каже, please?
Да, като катетър е....поставът ти го долу ниско на гърба отзад и ти излиза горе през рамото..оттам със спринцовка ти дозират..Контракциите ми бяха толкова болезнени, че притапиха болката от слагането му и неусетих почти нищо..

# 134
Дейзи, това е поредното чудо против колики  Peace.

Ммеги, аз започнах с препоръчаната схема в листовката - със следобедното и вечерното (при мен 15ч и 21ч) хранене по 5 капки за кърмачето до 4 месеца. Вече минаха два приема и засега, да чукна на дърво, децата са много спокойни и спинкат сладко - надявам се да не е просто съвпадение с период на неколики  newsm78. Интересно ми е утре сутрин каква ще е хавата, защото тях ги мъчат колики основно сутрин, а през другото време е в общи линии свободноизбиремо появяване  Crazy.

Пролет, според мен коликите се дължат най-вече на недобре и чувствителен стомах. Не вярвам на бабините девитини, нервоност при бременност, превъзбуда от срещи с хора и т.н. - че те моите момчета с никой не се срещат, нито пък съм била нервна като бременна... А за прахосмукачката искам да оборя - моите се страхуват от нея  Rolling Eyes.

Илит, добре си си дошла - да нацелуваш Калинка от нас  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт