Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 8 550
  • 220
  •   1
Отговори
# 135
Стискам палци и аз.

# 136
  • Дубай
Силванка, наистина отидете, защото ако е засегнат съд трябва да зашият или електрокоагират.Дано обаче не е така, а просто цикъл!
Успокойте  се и оставете бебето на някой близък!

# 137
И аз пих антибиотик, даже в болницата ми дадоха за вкъщи оставащата доза, която не сложиха венозно.
Надявам се всичко да е наред, Силванка!!!

# 138
Благодаря на всички! 🩷
Хоспитализирана съм, под надзор. Сутринта ще се прави пак процедура с ток най-вероятно. Инфекция обаче няма. Не е и цикъл…
Вероятно аз съм си виновна - нямах възможно да лежа и почивам дори и 1 ден… 😓
П.С. Всичко е наред и се прибирам вкъщи. Проблемът е бил от натоварване и вдигане на тежко

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 08:56 от Sylvanka

# 139
Аз имах много шантав случай. В деня на операцията ми се възпали ухо и ми протече (имам си проблеми от дете с ушите, хронични отити). Точно преди операцията ми записаха час за УНГ в същия МЦ, който ме прегледа след като се съвзех от упойката. Изписа ми антибиотик, който АГ държеше да види какъв е, за да каже дали е съвместим и със случая с LLETZ. Така че, би трябвало да се пие антибиотик.

Пожелавам бързо възстановяване! Дано всичко бъде наред. Повече почивка, силна вяра и само положителни мисли. Успех!

Някой дали е пил профилактично антибиотик след LEETZ? Казаха ми, че трябвало.

П.С. Всичко е наред и се прибирам вкъщи. Проблемът е бил от натоварване и вдигане на тежко
Цитат на: ДХ3 link=topic=1809233.msg50252705#msg50252705 date=1758815733[b
[/b]]

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 17:04 от Снежинка_28

# 140
  • София
И аз пих антибиотик. Мисля, че е за да са сигурни, че няма да възникне инфекция. Започвам леко да се вълнувам, защото скоро предстои менструация номер 3 след операцията и след нея трябва да ходя за цитонамазка и започвам леко да се притеснявам какво ще излезе.

Силванка, бързо възстановяване! Радвам се, че са успели да овладеят ситуацията. Няма ли кой да ти помогне да му се невиди?

# 141
Аз съм с поредна цитонамазка 1 група.Много съм доволна.Минаха почти 2г от конизацията( Цин 2 и 3).

# 142
Здравейте! Следя ви от доста време. Изчетох доста теми назад.
От малък град съм и досега са ми взимали единствено цитонамазка, никога преглед на колпоскоп… на 31 г съм.
Тестваха ме за HPV и съм положителна за 16. Цитонамазка все още чакам, но днес бях на колпоскопия, докторът ми каза, че съм за биопсия, която ще ми вземе след като излезе цитонамазката.
Аз съм много притеснена, прикачвам какво е нарисувал доктора. Ще се радвам на вашите мнения…

# 143
Най-важното в момента е да сте спокойна. И аз бях много изплашена, притеснена и както казваше мъжа ми, бях се предала. Но лека-полека се събрах и успях да мина този шоков период. Януари бях положителна за HPV 16, сега септември отрицателна за всички високорискови и ПАП2. Знам, че непознатото Ви плаши, но не се страхувайте. Още повече, че ако се хваща в началото почти всяко едно заболяване е лечимо. Затова кураж, правете каквото е необходимо и всичко ще е наред. Много е важно в такива моменти да има подкрепа. Аз съм много благодарна на всички във форума, които се отзоваха и ме окуражиха, защото това много ми помогна да се събера. Затова, кураж, вяра и спокойствие. Има борба, но си заслужава всяко усилие. Само трябва човек да има желание да се бори. Всичко ще е наред! Успех!

От малък град съм и досега са ми взимали единствено цитонамазка, никога преглед на колпоскоп… на 31 г съм.
Тестваха ме за HPV и съм положителна за 16. Цитонамазка все още чакам, но днес бях на колпоскопия, докторът ми каза, че съм за биопсия, която ще ми вземе след като излезе цитонамазката.
Аз съм много притеснена, прикачвам какво е нарисувал доктора. Ще се радвам на вашите мнения…

Аз имам и друго питане към всички. Последните 2-3 месеца цикълът ми е много странен. Да речем 4-5 дни преди денят за цикъл кървя леко, след това 1-2 дни след това кървене има сиво-кафяв секрет или нещо тъмно като зацапване ден-два, след това спира и точно на деня си тръгва редовния цикъл. Това дали е нормално. Споделих на АГ и каза, че може да е предменопауза. Дали е възможно това?! Аз съм, на 43 години. Други оплаквания и симптоми нямам. Ще наблюдавам следващите месеци как ще е, но това се случва няколко месеца поред и ми стана странно. Има ли и други в подобни ситуации?!

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 17:20 от Снежинка_28

# 144
Благодаря Ви, че се включихте!
Само се моля да не е рак…
Раждала съм два пъти, така че не ме притеснява да се подложа на каквато и да е процедура…

Най-важното в момента е да сте спокойна. И аз бях много изплашена, притеснена и както казваше мъжа ми, бях се предала. Но лека-полека се събрах и успях да мина този шоков период. Януари бях положителна за HPV 16, сега септември отрицателна за всички високорискови и ПАП2. Знам, че непознатото Ви плаши, но не се страхувайте. Още повече, че ако се хваща в началото почти всяко едно заболяване е лечимо. Затова кураж, правете каквото е необходимо и всичко ще е наред. Много е важно в такива моменти да има подкрепа. Аз съм много благодарна на всички във форума, които се отзоваха и ме окуражиха, защото това много ми помогна да се събера. Затова, кураж, вяра и спокойствие. Има борба, но си заслужава всяко усилие. Само трябва човек да има желание да се бори. Всичко ще е наред! Успех!

# 145
Момичета, аз идвам с въпрос, припомням какво беше при мен - уреаплазма с цитонамазка 3а, лечение, уреаплазмата се махна но аз пак съм 3а, на колпоскопа имаше йод негативен участък преди 4м без патологичен съдов рисунък, от биопсията резултата-хроничен неспецифичен цервицит и койлоцити, ХПВ високорисковите отрицателни.

След втората 3а ми изписа гинеколожката полижинакс 12 дни(приключих го) и глизиген след него, въпроса ми е някой дали го е ползвал, понеже на него пише за външна употреба, а тя ми е написала цитирам “ и ще го пръскате вагинално докато свърши опаковката - вечер по две впръсквания вагинално с дългия накрайник” което ме обърква - вътре ли да пръскам или отвън

# 146
  • София
Не знам и аз вече с тези цитонамазки как да имам вяра?
 2020 година ми излезна 3А група, докторът ми в това време се разболя от Ковид и аз по най-бързия начин се сдобих с час за Карагьозов (благодарение на това, че му бях пациент от преди години).
Той взе повторно цитонамазка и от там излезнах 1 група (точно месец разстояние имаше от намазка до намазка).
Надежда срещу Вита , от трета група до първа!!!
И двете намазки са взимани от опитни в областта АГ!
 Сега пък обратния парадокс, януари месец бях първа група и от двете проби, а сега ... 9 месеца по-късно стигам до биопсия!
Да не говорим, че с този резултат от първа група изобщо можех да не ходя една година на преглед!И какво ли щеше да стане тогава?
Толкова я мисля тази биопсия, направо постоянно ми се явява в мислите, чакането е ужасно 😔

# 147
За първото има обяснение. Месец м-у цитото е малко. Мин. 3 мес. За другото се случва, добре е биопсия та, която са предложили.

# 148
  • София
За първото има обяснение. Месец м-у цитото е малко. Мин. 3 мес. За другото се случва, добре е биопсия та, която са предложили.
Защо да е малко, защото са обрани атипичните клетки ли?
Да ти кажа, не съм се замисляла над това.

# 149
Да, често го споменаваме тук.

Общи условия

Активация на акаунт