Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 22 549
  • 590
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,дали някой си е махал полипи при доц. Карагьозов? Ако може да сподели повече за манипулацията и каква цена е самата манипулация.

Ами днес мина и моята хистероскопия при доц.Карагьозов, след Нова година ще чакам резултатите.Малко повече си повисях, че имаше сериозна тежка операция, в 7.30ч бях там, до 9ч минах през всички кабинети, и към 12 без нещо, ме свалиха в операционната.Ами докато ми сложиха упойка и ми казаха, че ще ми са замае леко главата,съм заспала на момента и следващия ми спомен е как ми казаха да се преместя на количката с помощ разбира се.Качиха ме в стаята в 12.35ч, за 15 мин бях кукуряк, но пусто нали трабва да лежа, нито ми се лежи, нито ми се спи.Умирах от глад направих 24 ч без храна, ставах да питам дали мога да ям, не ми разрешиха и вече към 15ч ми донесоха обяда.Беше много вкусен!Имам леки болки, като при цикъл и ми тече нещо си!В 16ч си тръгнах от болницата!Резултати от хистологията след Нова година. Не видях доцента след операцията, преди това идва при мен да си поговорим.В общи линии това е, ако се сетиш още нещо питай.
За пореден път ще го похваля, преди 20 години, както се казва" ми спаси живота",бях едно младо 25 годишно момиче и изведнъж дисплазия2-3 степен    с незабавна последвала конизация, диагноза Ca in situ и от тогава единствено и само той си ме гледа.След нея успешна бременност без нужда от серклаж и без нито един ден лежане. С две ръце го подкрепям и изказвам благодарности към него за пореден път!😍🥰😍

.......и още нещо целия медицински персонал на Оперативна гинекология са много мили....страхотни хора.🤗🤗🤗🤗

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 19:07 от Kaira12344

# 391
Уникален е доцента! Октомври ми направи хистеректомия заради ка ин ситу. Целият му екип са страхотни!

# 392
Момичета, идвам да ви разкажа какво се случи при мен, може да е от помощ на някоя Simple Smile
Забременях преди 3г.(на 25), до тогава не съм имала проблеми, още на 2 преглед ми казаха “имаш огромна раничка”, не обърнах внимание. Цяла бременност борих уреаплазма (неуспешно) и БВ. След раждането лекарката ми пусна цитонамазка - 2гр., уреаплазма не провери, нямало нужда. Да, ама не, 1 г. след това отидох при др.Оручева за профилактичен преглед (добре, че попаднах при нея по препоръка на приятелка). Пуснахме всичко-цитонамазка(вече 3А), колпоскопия, ХПВ-, биопсия-ЦИН 1, освен лошата група и разбира се уреаплазма +. Излекувахме я, но групата не спадна 3м по-късно, колпоскопа също имаше зона, която не се оцвети. Продължихме да лекуваме още 3м., отивам пак на контрола, отново на колпоскопа зона която не се оцвети и вече обсъждахме ЛЕТЗ, но този път цитонамазката излезе 2В/2А, съответно пуснахме фемофлор и проблема лъсна-Гарданела и още някакви гадинки-дисбактериоза (нямам никакви симптоми, нито течения, миризми и тн). Та искам да кажа ако няма никъде нищо, намерете лекар който ще намери корена на проблема, а не веднага рязане. Лекарката каза, че според нея колпоскопа заради това е такъв, при все че вече 3+ години това явно си рецидивира и хронифицира, продължаваме лечение вече като знаем пълната картина.

# 393
А биопсия на тази раничка няма ли?

# 394
Има, ето я:

Г – 1269 Серийно хистологично изследване на биопсия от маточната шийка с койлоцитоза, сквамозна метаплазия и лекостепенна епителна дисплазия CIN I. Хроничен неспецифичен цервицит.

На база на нея и възрастта ми лекарката прецени тогава, че ще лекуваме без рязане, защото на 27г. цин 1 често се самоизлекувал, както стана и при мен, вече няма цин.

# 395
За възрастта е така.Но тази койлоцитоза показа ли ЧПВ?

# 396
Не, няма, ХПВ 12 високорискови бяха негативни, а според лекарката другите щамове няма смисъл да се пускат на този етап, защото им липсва някакъв онкогенен протеин, който реално прави белята

# 397
Хм, при мен тъкмо нискорисков е проблемът и Цин3.Разпитвам, защото за мен гъбичката надали е извикала цин .

# 398
А при мен не е гъбичка, ето го и фемифлора, упорита гарданела(близо 3г.) е :

Имах и тотална липса на лактобацили, особено бременна, сега с биозин фем 2-3 м. го пия съм ги вдигнала малко

# 399
Проблемът на Дтк е, че после не се прави хистология да се види има ли изменения в дълбочина.От друга страна, ако лезиите са малки, може да проработи това.На мен са ми махали такива с летц, два пъти съм горена също, в зората на ЧПВ знанието.Имам последваща бременност, но беше годинаи малко след това и всичко мина без проблем.

Направиха ми ДТК днес. Няма да коментирам, че беше ужасно, но се радвам, че мина. Докторът обработи всички лезии, освен една, която беше по-нагоре към влагалището, доколкото разбрах там не може с диатермокоагулатора. След 3 месеца ще отида на контролен. Има ли шанс CIN 1 да се изчисти от процедурата или може и да се влоши? Притеснявам се дали не избързах с решението и дали не беше по-добре да отида на второ мнение…

# 400
Здравейте,дали някой си е махал полипи при доц. Карагьозов? Ако може да сподели повече за манипулацията и каква цена е самата манипулация.

Ами днес мина и моята хистероскопия при доц.Карагьозов, след Нова година ще чакам резултатите.Малко повече си повисях, че имаше сериозна тежка операция, в 7.30ч бях там, до 9ч минах през всички кабинети, и към 12 без нещо, ме свалиха в операционната.Ами докато ми сложиха упойка и ми казаха, че ще ми са замае леко главата,съм заспала на момента и следващия ми спомен е как ми казаха да се преместя на количката с помощ разбира се.Качиха ме в стаята в 12.35ч, за 15 мин бях кукуряк, но пусто нали трабва да лежа, нито ми се лежи, нито ми се спи.Умирах от глад направих 24 ч без храна, ставах да питам дали мога да ям, не ми разрешиха и вече към 15ч ми донесоха обяда.Беше много вкусен!Имам леки болки, като при цикъл и ми тече нещо си!В 16ч си тръгнах от болницата!Резултати от хистологията след Нова година. Не видях доцента след операцията, преди това идва при мен да си поговорим.В общи линии това е, ако се сетиш още нещо питай.
За пореден път ще го похваля, преди 20 години, както се казва" ми спаси живота",бях едно младо 25 годишно момиче и изведнъж дисплазия2-3 степен    с незабавна последвала конизация, диагноза Ca in situ и от тогава единствено и само той си ме гледа.След нея успешна бременност без нужда от серклаж и без нито един ден лежане. С две ръце го подкрепям и изказвам благодарности към него за пореден път!😍🥰😍

.......и още нещо целия медицински персонал на Оперативна гинекология са много мили....страхотни хора.🤗🤗🤗🤗
                                                                                              Благодаря ти за изчерпателния отговор.Simple Smile

# 401
ЦИН от чпв може, гъбичката е спомогнала за зараза с чпв в даден момент и от там цин според мен.
Когато проблемите станат хронични, нелекувани поради липса на симптоми, неправилно диагностициране и пр., е възможно да има по-лесно заразяване с вируса поради нарушената среда. Оручева не знам колко е добра, преди години ми пукна ребро при секцио, което не беше приятно, но след като й имате доверие - дано всичко е ок.

# 402
  • Sofia
ЦИН от чпв може, гъбичката е спомогнала за зараза с чпв в даден момент и от там цин според мен.
Когато проблемите станат хронични, нелекувани поради липса на симптоми, неправилно диагностициране и пр., е възможно да има по-лесно заразяване с вируса поради нарушената среда. Оручева не знам колко е добра, преди години ми пукна ребро при секцио, което не беше приятно, но след като й имате доверие - дано всичко е ок.
Оручева (вече) не следи бременност и не изражда. Явно интересите й са други.
А и все пак от няколко години е част от екипа на Карагьозов, все ще е понаучила нещо от него.

# 403
Да, дано/

# 404
  • София
Д-р Оручена и д-р Крумов бяха част от екипа на Токуда от 2013 година. Още пред януари 2018 година последваха доц. Карагьозов във Вита. Просто техните интереси не са в областта на акушерството.

Общи условия

Активация на акаунт