Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 22 447
  • 589
  •   3
Отговори
# 555
  • София
Здравейте, момичета. Излезе ми течнобазираната цитонамазка и с основание се притеснявах - резултатът е 1 към 1 с това, което беше преди операцията ми - CIN 1 3А група.

Освен, че щам 16 ми е отрицателен вече, нищо друго не виждам като плюс от цялата работа. Не знам какво следва, изпратила съм всичко на докторката и ще видим какво следва. Вероятно биопсия.

# 556
Момичета, здравейте! Имам спешна нужда някой да ми отговори.
В понеделник бях на гинеколог( да ми вземе секрет за 5 мин) за микробиология. Отидох, легнах и тя ми вика имаш малка раничка и аз казвам да, в сряда имам насрочен час за конизация, но междувременно искам да знам имам ли някакви бацили( нямам симптоми) и тя ми казва:" ще намажа с оцетна киселина, само да видя кво е положението. Буквално за 5 мин и каза, да има. След прегледа обаче вулвата ми от едната страна се поду, стана раничка и направо като изгорено. Започна и течение тъмно жълто, слузесто обилно. Обясних преди операцията и след нея на визитация ми казват: Защо преди операцията си отишла да ти горят шийката със солкожин????????? И аз пълен шок. Пребледнях, опитах се да обясня, че такова нещо аз не знам. Обадих се и тя ми се кълне, че не е използвала солкожин, а оцетна киселина и лугов разтвор. Просто искам да попитам има ли дама, която е ползвала Солкожин и след това такова ли е течението? Опитвам се сама да разбера какво се е случило. Много се притесних.

# 557
Аз съм
ползвала, но нямам спомен какво беше.Не вярвам да е било Солкожин, него бая време го няма в аптеките( или
поне го нямаше).Отделно за какво да го прави като знае, че си на манипулация.Може би е свръх реакция станала от киселината или леко изгаряне ако разтворът е бил много наситен.( което пак не би трябвало да е).Друг път мазана ли си а оцетна и лугов?

# 558
Аз съм
ползвала, но нямам спомен какво беше.Не вярвам да е било Солкожин, него бая време го няма в аптеките( или
поне го нямаше).Отделно за какво да го прави като знае, че си на манипулация.Може би е свръх реакция станала от киселината или леко изгаряне ако разтворът е бил много наситен.( което пак не би трябвало да е).Друг път мазана ли си а оцетна и лугов?
Да, лятото. Но лекаря, който ми прави конизацията не маже с оцет, само с йод. В пълен шок съм.

# 559
Маже се и с двата разтвора по принцип.Не в това е проблемът, а може би твоя реакция към разтвора.

# 560
Маже се и с двата разтвора по принцип.Не в това е проблемът, а може би твоя реакция към разтвора.
Другото ми предположение е да е объркала разтворите...

# 561
Антония, аз не можах да разбера - лятото ви е правена конизация или сега ви предстои? И защо се налага при малка раничка, правена ли е биопсия?

# 562
Антония, аз не можах да разбера - лятото ви е правена конизация или сега ви предстои? И защо се налага при малка раничка, правена ли е биопсия?
Лятото докато бях бременна доктор Христамян ми откри раничка и атипизъм. 1 месец след раждането( ноември) бях при него да проследим и той каза, че промените са в регрес и ще изчакаме още. След още един месец видя допълнителен регрес- пусна цитонавазка и HPV- цито 2 група, а Hpv-82 положителен. Каза " нека минат 2 цикъла поне още и ще махмен дефекта" . За него било важно, че Hpv е положителен и съответно трябва да се направи конизация. Последно бях преди цикъл и каза, че все още стои "тази раничка" и ще ми я махне направо и изпрати за хистология след цикъл. След като ми свърши и преди конизацията, цях при обикновена гинеколожка само за секрет и тя каза  "имаш малка раничка". Обясних, че ще имам операция след 3 дни, но ми се иска и секрет да пусна. Тя каза" само ще намажа с оцет да погледна" и потвърди. След което се случи всичко останало, което обясних в предния пост. След колпоскопа на другия ден имах еднократно розово изтичане и започна обилно тъмно-жълто много слузесто изтичане. Снана ми много странно, но си казах "може би овулация". И едва днес след конизация навързах нещата. Общо взето не знам какво се е случило....

# 563
  • София
А какъв е резултата от микробиологията?

# 564
А какъв е резултата от микробиологията?
Без патогенни микроорганизми и гъбички

# 565
  • София
Освен някаква реакция от разтвора е възможно и замърсяване от инструмента на лекарката. Ако ви е намазала със солкожин…каква полза за нея, знаейки, че ще имате манипулация от колеги и това ще се разбере Thinking

# 566
Освен някаква реакция от разтвора е възможно и замърсяване от инструмента на лекарката. Ако ви е намазала със солкожин…каква полза за нея, знаейки, че ще имате манипулация от колеги и това ще се разбере Thinking
Единственото ми обяснение е да е объркала разтвора, но по-вероятно ми се струва като индивидуална реакция. Но факт, твърдят, че шийката е била изгорена.....

# 567
Здравейте, момичета. Излезе ми течнобазираната цитонамазка и с основание се притеснявах - резултатът е 1 към 1 с това, което беше преди операцията ми - CIN 1 3А група.

Освен, че щам 16 ми е отрицателен вече, нищо друго не виждам като плюс от цялата работа. Не знам какво следва, изпратила съм всичко на докторката и ще видим какво следва. Вероятно биопсия.

Здравейте, каква операция сте правили?

# 568
  • София
Лазерна конизация. Първият контролен преглед след операцията беше чудесен - розово като на бебе, епикризата напълно Ок и после какво стана…

# 569
Пете, аз за втори път ще ти напиша - искай мнение и от друг специалист.

Общи условия

Активация на акаунт