Магията на изтока - тема 76

• 16 852
  • 565
  •   1
Отговори
# 480
Най-после стигнах и до Just a Bit Espers 6. Засега ми е все така интересно. В началото като че ли не очаквах да има кой знае каква интрига в сюжета. В следващите дни се надявам да имам време да стигна и до финала.

# 481
  • пустинен пъпеш

# 482
Love Me - епизоди 3 и 4

Приспивен, меланхоличен, мрачен сериал. Така си върви. В този студ при мен, започнах да се прозявам още сега, докато гледах.
Синът се появи. Предупредих за него миналата седмица, а и в шведския сериал е така. Тийн е, на 15 години, така че отношенията с него ще са сложни за кандидат-втората майка.

Подарък за биби-то.

Новата тайга-дорама Toyotomi Kyodai, която започва на 4 януари и е с участието на Шун "Ода Нобунага" Огури, ще се превежда на английски от HPriest.
Прекрасна новина! И както сам написа HPriest "правя го, защото обичам болката.", хаха.
Трудно се превеждат тези целогодишни продукции и то от един много различен/ остарял японски език, който говорят в тях, но HPriest е воин - ще се справи.

И да не забравяме, че Кохей Мацушита е в ролята на Иеясу Токугава.

# 483
Just a Bit Espers 7. Остават още два епизода, надявам се да има приличен финал. Интересно ми е, но малко се обърквам вече какви са всъщност мотивите и плановете на героя (холограмата) на Масаки Окада.
Сериалът започна по-скоро като лек и забавен и не очаквах да поеме в такава посока.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 19:03 от bell_87

# 484
Idol I - епизод 3

"All right, all right, all right.", както обича да казва Матю Макконъхи със силния си тексаски акцент.
И днешния епизод беше добър, историята се заплита, особено и с появата вече на кифлата, която се оказа бившо гадже на нашия айдъл.
Чонг Дже Куанг, обаче, е арогантно и себично прокурорче, което започна да ми лази по нервите.
Ролята на Суйонг ѝ пасва отлично. Тя умее да играе такива героини, а и си тежи на мястото. Има си актьорската дарба и харизма, нищо че навремето си подаде документите за пишман-айдълка от пимпилската гвардия. Историята помни и не забравя. Като се сетя и какво дърво беше на сцена, в изпълнение на пимпилските танци... Но пък като актриса я поздравявам.
Така че продължавам - сериалът ми харесва (зная, че и него ще съсипят), а и е само 12 епизода.

Сега да си кажа за вчерашния епизод 42 на мехурката Our Golden Days.
Наясно съм, че корейците не познават дъно, за тях и самото дъно няма дъно, дъното на дъното и то не познава такова, но в разстояние на десет епизода да ми покажат две трансплантации - едната на черен дроб, а другата на сърце, е, това е... не знам, не намирам думи дори да ги обидя. Съсипаха всичко с един замах и разболяха Ча Чи Су без да им мигне окото. Останаха само осем епизода, но не, трябва да е гадно, трябва да е трагично, безнадеждно за главния герой.
И сега ще търсим сърце в Токио, защото в Сеул няма. Идваше ми да крещя след вчерашния епизод. То бива абсурди, но съсипаха и това приятно сериалче, което вървеше толкова добре за мехурка.

Тоя пък голяма любов ще върти в Positively Yours след 17 януари. Хонг Джонг Хьон ще е конкуренцията, а отначало писаха, че той ще е неговия най-добър приятел?!? От тийзъра виждам, че Дасом ще е приятелка на О Йон Со.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 19:29 от rossonera

# 485
Отворих си сега Х-профила и гледам, че KBS и SBS си раздават телевизионните награди. MBC бяха вчера.

Пианистката заедно с нейния професор. За него наскоро четох, че чака бебе през януари.

Видях, че архитект Ча Чи Су и неговата интериорна дизайнерка са взели отличието за "Най-добра двойка" на KBS.

От SBS загледах само Чанг Ки Йонг. Останалото не струваше.

Ин Сонг пусна тази сутрин нов постер на Humint. Чакам, чакам...

# 486
  • MJF
Брей Рос, ама то вярно човек да вие. Как им ги раждат главите/толкоз ли е сложно да напишеш нещо друго а не абсурди. Туй за трансплантациите на килограм де. Аз го почнах Ча Чи Су. Не мога да кажа до кой епизод съм като номер Blush щото не внимавам в тази част. Но минах "свадбата" и той е в катрзис/странства, работи , гладува и сие, съвсем отчаян и затворил се. Представи се и семейството му. И групата в кафенето. Най - особени са ми  сестрата на Park Seong-Jae и майка ѝ.

# 487
Майката е главния антагонист в историята. Типичната корейска вещица в "майчин образ". Тя е и биологична майка на интериорната дизайнерка.
Сестрата на Хьон Мин е готина. В началото си малко учудена от поведението ѝ, защото тя е под влиянието на властната си майка, но нейния образ ще се развие към добро. Момичето е свястно, много находчиво и разсъдливо.

# 488
Честита Нова година, момичета! Пожелавам ви здраве и много поводи за усмивки! Нашата тема е моят втори дом. Прегръщам ви!

# 489
Честита нова 2026 година! Champagne

Да сте здрави, щастливи и годината ви да е пълна с хубави емоции. Късметът да е с вас през цялата година и да се сбъднат всичките желания на вас и семействата ви.

Честити да са всички именици. Св. Василий да им носи много късмет и здраве Flowers Four Leaf Clover.

# 490
Честита Нова 2026 година и от мен! Живи и здрави, все така да си драскаме и чуваме.
Сега вече чакаме годината на Огнения Кон на 17 февруари.

2в1, специален подарък за теб в новогодишната нощ от Токио.

Гледах всички клипове от наградите на KBS и SBS. Двете мехурки от 2025 г. на KBS обраха отличията, включително и десанг-а (най-голямата) за пивоварката и нейния чебол от For Eagle Brothers. Четиримата братя бяха със специално изпълнение.

Да кажа и за новите тийзъри на предстоящи сериали, които пуснаха от SBS.

Чакам Phantom Lawyer, живот и здраве през март. Ю Йон Сок с любимия ми Ким Кьонг Нам.

Джи-то в Manager Kim. Чу Санг Ук се появи за две секунди, но личи, че ще е големия лошко.

Brave New World с Хо Нам Джун ще е голямо хахо, чосонско-съвременна приказка.

Скрит текст:

И ще гледам втория сезон ан Good Partner 2, защото вкарват Хе Джин в главната мъжка роля.
Шо, ти нали гледа първи сезон? Е, сега ще гледаме заедно и втори с шефчето на Ман Шики.

Скрит текст:

SBS отново с интересни заглавия. Всичко е заснето предварително, още миналата пролет/ лято. Станаха и те като китайците - заснемат нещо година назад и чакаме дата на излизане.

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 14:24 от rossonera

# 491
Даите, даите, даите сеньорита... newsm68... Аригато, Рос Hug.

Я, виж ти, братята как хубаво пеят. Хайде, единият си го знам, но Че Де Чул ме изненада много приятно, а и "малките" братчета се справят добре.

Имам лек проблем с новата "втора главна" в Good Partner 2. Ако, пак вкара традиционното си лигаво говорене ще си е предизвикателство за мен гледането на сериала, но пък останалите са достатъчен стимул за търпението ми.

И за останалите заглавия, очаквано, съм на клончето Mr. Green.

# 492
За Че Де Чол не се учудвай, защото той започва кариерата си в музикален театър. Пее, пее. Има страхотен глас.
След 31 януари пак ще го гледаме. Абониран е за мехурките на KBS, хаха, затова няма да пропусне и новата с Пак Ки Унг - Recipe for Love.

Говориш за Ким Хье Юн ли?
Ай, ай, а аз мислех да я гледам с Ломон от 16 януари в новия сериал на SBS с поредната 7846383 история за гумихо - No Tail to Tell. Ако е лигла - бягам надалеч.

Японците пуснаха само новината за брака на Масами Нагасава с един японски режисьор, но за нея не е изненада. Други бомби няма, както беше преди години на 1 януари.
Вчера видях, че Диспач намекват, че ще разкрият нова известна корейска двойка, но все още тишина. Нищо не е обявено.

# 493
  • MJF
Ехехехей , честита ни нова година! Да сме живи и здрави с целия си кръг близки хора , да си   lalalala както си знаем тук  - по пантофи , уютно, с хъс и емоции  Hug Satisfied

Малко натурален чар от нашата махала към вашите махали. Wink

# 494
Шоши, при вас е доста колоритно Grinning.

Рос, точно за Ким Хье Юн говоря. Със сигурност си я засичала в някое заглавие, но не ти е направила впечатление. Симпатична е и се справя с играта, но има навика да вкарва онова лигаво "мяу-мяу", което корейските "оппа" смятат за много "сладко" Rolling Eyes, но мен ме изкарва от кожата smile3511.

Общи условия

Активация на акаунт