Професия учител - 23

• 47 186
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Ох, ужасно е това! Уж казват, че има глад за учители, а то е да си назначат свои хора. Не се отчайвай!

# 31
Наистина исках работата и мисля,че интервюто протече добре. Уви,не чак толкова добре! Очакват ме още две интервюта,но няма да възлагам надежди,защото се отчайвам изключително след това.

# 32
Вината не е във Вас. Не се упреквайте. Вината в системата. Във войната, любовта и даскалъка всичко е позволено в името на "победата", ако ме разбирате. Simple Smile
ММ също ходи на интервю в близко село и директно си му казаха, че имат избран човек още преди да пуснат обява в РУО за мястото.

# 33
Здравейте! Идвам да ви се оплача. Днес бях на интервю за начален учител,в село близо до града,в който живея. Обадиха ми се за резултат,а думите бяха : “Обаждам ви се със съжаление. Вие сте моят втори избор,а понякога нещата не зависят от нас. Нали ме разбирате? Ако другият кандидат се обади,ще ви търся.”
Е,сринах се!
Не се отчайвай! С годините разбрах, че когато съм държала нещо да се случи "на всяка цена" или "сега или никога", винаги съм съжалявала. Получавало се е, но после или екипът не е бил добре, или работата. Нещо, ако ще е твое, бъди сигурна, че ще се случи. Ако не се случи, значи не е за теб. Пожелавам ти успех в откриването на твоето място!

# 34
Благодарих на директорката,все пак. Може би изказването е било искрено и не е зависело от нея. Надявам се да сподели на други директори в разговор,че е останала с добри впечатления от мен!

# 35
Преди малко повече от 20 години в село  до което има транспорт два пъти на ден ме върнаха, защото имало пенсионерка в село и нямало да плащат пътни. Тогава току що завършила го приех тежко. Сега след толкова години явно промяна няма.

# 36
И аз съм туко що завършила. Предполагам ме разбирате. Не мисля да се отказвам. Ще ходя навсякъде,където има места.

# 37
  • при моите деца .....
Преди малко повече от 20 години в село  до което има транспорт два пъти на ден ме върнаха, защото имало пенсионерка в село и нямало да плащат пътни. Тогава току що завършила го приех тежко. Сега след толкова години явно промяна няма.
Не е бил явно добър икономист директорът.
Клас прослужено време на някои учители е 40 % (особено пенсионери).

# 38
Не се отчайвайте и не го приемайте като разочарование. Кандидатствах в една гимназия, като си занесох документи, но никой не ме потърси. След около месец ми се обадиха от друго училище. Изненадана, казах, че не съм кандидатствала при тях. Оказа се, че от първото училище са си имали готов човек, но е трябвало да обявят мястото. Директорката обаче ме препоръчала на второто училище. Не ми беше никак удобна локацията и отказах. И така. Приемете го като опит, макар да знам, че не е приятно да ходиш на нагласени интервюта. Все някога ще стане.  Един съвет: не отказвайте да започнете и по заместване. Аз така започнах, замествах жена по майчинство за две години. После изведнъж се отвори постоянно място и така 20 тина години. Успех!

# 39
Здравейте!

За новата година съм назначена на половин щат История в гимназиален етап.
Миналата година в училището е имало двама учители на цял щат, но единият е напуснал, и директорът е решил, че останалият учител вече ще е на 1,5 щат, и ще назначи нов на половин щат.

Нормално ли е това като практика и доколко често се среща. Часове за две щатни бройки да се разпределят на единия учител 1,5 щат, а на другия 0,5 щат.

# 40
  • Добрич
При представянето на Образец 1 в РУО навремето  щяха са направят проблем. Сега ще видите дали ще  се намесят.

# 41
Здравейте. Предстои ми кандидатстване за висше образование педагогика или филология, за да мога да преподавам, но имам международен сертификат по това, което искам да преподавам. Според вас мога ли да кандидатствам в школи, за да започна работа като преподавател и реалистично ли е да си намеря работа със сертификата сега?

# 42
И при нас новоназначените не получават пари за 15 септември. Много гадно, но политика на училището.
Това е политика навсякъде, защото се дават като награди на тези, които вече имат отработено време в училището или детската градина  .

# 43
Здравейте! Идвам да ви се оплача. Днес бях на интервю за начален учител,в село близо до града,в който живея. Обадиха ми се за резултат,а думите бяха : “Обаждам ви се със съжаление. Вие сте моят втори избор,а понякога нещата не зависят от нас. Нали ме разбирате? Ако другият кандидат се обади,ще ви търся.”
Е,сринах се!

Добре дошла в отбора и в действителността в тази сфера! Обявите, особено за постоянни места, са чисто проформа да замажат очите на обществеността. Единствените предмети, по които действително има недостиг на учители и шанс за кадрите да си намерят работа без връзки, са техническите, математиката със сигурност. Говоря за големите градове и районите около тях, тъй като това е моят опит - и в начален етап, и в горните етапи. По-конкретно в начален етап е пълна пародия! Аз там се отказах да се явявам на интервюта, а трябваше да го направя много по-рано!

# 44
  • Пловдив
Допълнителните плащания са вид премия. На кое работно място дават премии при постъпване на работа - втория ден или втората седмица? Ами нормално е  да се поработи  и тогава да се плаща допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт