Професия учител - 23

• 47 633
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • Върху лъчите на Слънцето.
Злодеида, най-напред ти изпращам прегръдки!
След това бих казала това, което вече други колеги са ти написали. Помисли първо за себе си и живота, който носиш в себе си. Работата е на заден план. Ако има как, взимай болничен. Ще последва майчинство. След него може и директорът да бъде друг. Или ситуацията да е различна.
В този момент ти, детето, семейството ти и вашето здраве сте най-важните!
Изключително важно ти е да се лишиш от всякакъв ненужен стрес и напрежението в работата. Не само, за да няма неприятни изненади в бремеността, но и заради здравето на плода, който носиш! Дори неродени, децата ни съпреживяват и ни усещат. Състоянието на майката се отразява на тяхното развитие.
Пожелавам ти лека бременност!
Останалото е "служебно" и не трябва да бъде водещото.
Kissing Heart

# 331
  • Sofia
А темите, кото нанасяте в Школо, съвпадат ли с тези в тематичния план?

Вела, това за преговора хич не го знаех. В едното ми тематично разпределение (от издателството, но с точния брой часове) последните 5-6 урока са точно "Преговор" Thinking

# 332
  • Майничка
Ние директно си качваме тематичния план в школо, естествено, че трябва да отговарят темите. Броят им отговаря точно на часонете за 36 седмици. Ако имам "фира", преструктурирам, като нанасям забележка в графата отстрани, примерно "обединена с ...", "за самостоятелна работа" и т.н. и отбелязвам по две или три теми в час, така че накрая всичко да е изчистено.
Аз също залагам 2-3 часа за преговор, но посочвам на какво, примерно на минали времена, на съгласуване и т.н.

# 333
Клет имат колело на късмета, наградите са чадъри - https://klett.bg/5-ti-oktomvri-wheel9.html?player=2V5N1n070e3i1x … Y9JA8DUQU2axViG_A

# 334
Здравейте! Приета съм магистратура Начална училищна педагогика: Информац. и комуникац. технологии в нач. училище, като това ми беше второ желание, първо е Технологии на обучението по математика, информатика и информационни технологии,  а трето: Технологии на обучението по информатика и информационни технологии .
Първо ме интересува какво точно се преподава и по кой предмет ако запиша специалността, която са ме приели в момента. И второ дали да изчакам второ класиране, тъй като предпочитам математиката?

# 335
  • Sofia
Ние директно си качваме тематичния план в школо, естествено, че трябва да отговарят темите.

На ръководството съм дала разпределението от издателството. То не е във формат за качване в Школо и хич няма да си играя да го преправям. Нанасям си темите всеки час, не избирам от готово въведено разпределение, но не ги формулирам точно така, както в даденото на ръководството разпределение.

# 336
  • Добрич
На мен ми е по-лесно да кача веднъж разпределенията в Школо и после всяка година да си ги ползвам. Ако е необходимо, правя редакции.

После само отмятам темите.

Темите от Школо и темите от хартиените тематични планове съвпадат напълно.

# 337
И аз качвам и ако е необходимо редактирам/ преструктурирам.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 16:01 от J_M_M

# 338
  • European Union
Аз нямам хартиено разпределение и никой не може да ме накара да си направя.
Качила съм си ги в Школо, само защото така ми е по-лесно на мен. Променям теми при необходимост и не се отчитам никъде.

# 339
Аз пък имам хартиено, защото на мен ми е полезно, но никой не ми го иска, нито пък го заверява. Не качвам разпределенията никъде, с НЕИСПУО сме.

# 340
  • Майничка
Нямам хартиено и никой не го иска. За сметка на това имаме точки в диференцираното за качени навреме в школо тематични планове и адекватното им управление.

# 341
Здравейте, правя портфолио в школо и да попитам знаете ли какво се попълва в част номер 7 - критерии  в 6 екипна работа

# 342
  • При елфите ...
Нашият директор преди началото на учебната година каза на колегите учители, че ще иска да им види тематичните разпределения и на хартия... не знам дали това не беше провокирано от проверките на експерти на РУО миналата учебна година. Thinking

Здравейте, правя портфолио в школо и да попитам знаете ли какво се попълва в част номер 7 - критерии  в 6 екипна работа
Къде е тази функционалност в Школо... Thinking

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 17:45 от Aredhel

# 343
Здравейте! Приета съм магистратура Начална училищна педагогика: Информац. и комуникац. технологии в нач. училище, като това ми беше второ желание, първо е Технологии на обучението по математика, информатика и информационни технологии,  а трето: Технологии на обучението по информатика и информационни технологии .
Първо ме интересува какво точно се преподава и по кой предмет ако запиша специалността, която са ме приели в момента. И второ дали да изчакам второ класиране, тъй като предпочитам математиката?
За магистърски програми в СУ ли става въпрос или друг университет?
Първата е в начален етап - 1-4 клас, можете да водите определени от училището часове по ИУЧ и ФУЧ по ИТ, както и иновативни предмети, свързани с ИТ, ако училището е иновативно и си е измислило такива предмети.
Втората програма е за учител, който може да преподава от 5 до 12 клас и дава доста възможности/комбинации за трите предмета. За момента няма информатика задължителна подготовка, но предстои гласуване на нови учебни планове и в някои от тях отново се появава като задължителна в 8 и 9 клас, така че ще се търсят учители.

# 344
  • Добрич
Нямам хартиено и никой не го иска. За сметка на това имаме точки в диференцираното за качени навреме в школо тематични планове и адекватното им управление.

И при нас е така, даже май беше първият критерий.

На съвещанията т.г. експертите от РУО ни обърнаха внимание, че независимо, че сме качили разпределение в Школо, трябва да го имаме и на хартия. В Школо няма срокове и не се разбира коя тема кога (коя седмица) ще се взема. Съответно дали ще ни стигне времето до края...

Здравейте, правя портфолио в школо и да попитам знаете ли какво се попълва в част номер 7 - критерии  в 6 екипна работа

Не харесвам портфолиото на Школо. Не е доизпипано, а за хора, преподаващи повече предмети направо е неудачно.

Защо са ти критерии? Сподели за някакъв проект, задание, урок, тържество и пр, което сте правили заедно няколко учителя.

Общи условия

Активация на акаунт