Професия учител - 23

• 26 517
  • 378
  •   1
Отговори
# 375
  • При елфите ...
Критериите трябва да са ясни и описани във ВПРЗ, там трябва да се посочат колко трябва да са отработените дни, за да се получи всяко ДТВ. Според мен би трябвало училищна комисия да е определила това. При нас както и в повечето други училища ДТВ-та са три както е посочила Вела.
13-та заплата е от осъществени икономии в бюджета, тя не се планира за разлика от другите допълнителни плащания и не е задължително да бъде дадена, ако няма пари. 4-та година съм в училището, в което работя и не съм виждала нито ВПРЗ, нито критериите. Знам, че дните на колегите, които ползват повече болнични влияят върху сумата им на ДТВ-та. Колежка, която е с тежко хронично заболяване и доста често отсъства по болест, миналата година не взе някой от ДТВ-та...

# 376
  • Добрич
Благодаря Вела,  заради това попитах. Ти знаеш за вашето училище, за моето за съжаление конкретика няма,  което считам за вратички
Коледните се дават в края на годината. Учебнста започва септември. Тоест, че ако към текущ декември при вас човекът е болен не му плащат коледни ли?

Да, едната година целия септември бях в болнични и не получих пари за 15 09. Заместникът ми, започнал на 15.09 също не получи.

Колежките, които декември бяха в отпуск за бременност и майчинство ( отпуск от октомври) не взеха нищо допълнително декември,  въпреки, че от януари до октомври са работили.
Единствено диференцираното заплащане се дава даже и ако си напуснал, стига да имаш 124 работни дни.

# 377
  • Sliven
Искам да споделя, че V ПКС към Технически университет - Варна мина много лесно и приятно. Има ли някой от вас, който е изкарал там IV или III?
Аз изкарах сега на 4 октомври там IV и все още чакам резултата. Не беше сложно, на подготвителния курс много подробно бяха разяснени въпросите и на самия изпит се паднаха точно те. В две части - 5 от 25 тестови въпроса и 5 от 14 казуса.
Сега моля някой, който скоро е карал там трето за повече информация как минава.

# 378
Благодаря Вела,  заради това попитах. Ти знаеш за вашето училище, за моето за съжаление конкретика няма,  което считам за вратички
Коледните се дават в края на годината. Учебнста започва септември. Тоест, че ако към текущ декември при вас човекът е болен не му плащат коледни ли?
Конкретика не може да няма. И то написана. Потърси си "Вътрешните правила за заплата". Там се описва всичко за допълнителните възнаграждения.

Общи условия

Активация на акаунт