Професия учител - 23

• 34 359
  • 535
  •   3
Отговори
# 480
Много ми дожаля като прочетох за колежката, защото аз бях в подобна ситуация. Само ми гледаха сеира, а за главния учител - той даже настройваше родителите срещу мен! Напуснах заради учителя, не заради децата! Тя не се търпеше! Моите съвети са да си купиш учебните помагала,учебниците ги вземи от библиотеката. Уикенда си попълвай учебните тетрадки/ помагала и се готви по темите. Влизаш в школо и гледаш,там се ориентираш горе долу докъде са. За домашните попитай - по принцип аз имах и едни помагала и знаех,че помагалата са за домашни, а учебните тетрадки ги правеха в час и ако нещо не успеят - само тогава от тях се даваше за домашно. Минаваш и проверяваш домашните,изискваш да се пишат. Който не е написал - няма междучасие за него. Това да наказваш целия клас за няколко деца не е добре,защото другите родители ще мърморят. И а всякакви родители - искат децата им да излизат навънка, как си ги лишила от това и т.н. С учениците бъди много строга, не се усмихвай изобщо. Говори много за моралните ценности. Тези които не слушат или са правили глупости - строи ги отпред пред дъската и говори, говори, пред целия клас. За съжаление очите ти трябва да са на 8, и ако видиш нещо нередно - коментираш веднага. Правилно са казали колегите - обърни внимание първо на дисциплината, за да ти е мирна главата по-нататък. Навънка като сте - първото строявай, ако трябва половин час ще се строяват. Някоя друга игра и ако има време тогава свободна игра. Създай им режим. За това се сещам в момента. Успех!

# 481
Нормално е за два дни да ги бъркаш. Когато започнах имах срок оставен от ръководството за две седмици да науча имената на учениците. Голям купон беше 10 паралелки... После вече като са по малко бързо се запомнят. Та опитай на едната редица 3 на другата 4 правиш си схема с местата и по-бързо ще запомниш. След като си направила правила и точки включи и точки за тези, които не стават по време на работа. Измисли им малко подаръчета на определен период. З и 4 клас и на стикер ще ще се радват. Не влагай много средства в подаръци ще ги приемат за даденост в един момент.
Скрит текст:

# 482
А дали мога да открия годишното разпределение по Български език за трети клас на Просвета?
Класната работи по Български с Просвета, а нямат абонамент и все още не сме работили и не знам докъде са стигнали. Искам да го погледа по разпределение.

# 483
Мишинка, дай ми мейл на ЛС и ще ти изпратя разпределението. На Просвета или Просвета+ ти трябва?

# 484
А дали мога да открия годишното разпределение по Български език за трети клас на Просвета?
Класната работи по Български с Просвета, а нямат абонамент и все още не сме работили и не знам докъде са стигнали. Искам да го погледа по разпределение.
За учебниците на Просвета можеш да си направиш регистрация като родител - иска се само телефон и мейл. Най-вероятно родителите нямат достъп по разпределенията, но поне съдържанията на учебниците можеш да видиш и да се ориентираш.

# 485
С такова нежелание не съм ходила на работа. И то не заради колеги, ръководство, а заради родители. Винаги намират причини в учителите. До кога ще се продължава по този начин, не знам.

# 486
Разпределенията би трябвало да са със свободен достъп.

# 487
За учебниците на Просвета можеш да си направиш регистрация като родител - иска се само телефон и мейл. Най-вероятно родителите нямат достъп по разпределенията, но поне съдържанията на учебниците можеш да видиш и да се ориентираш.

Защо учител трябва да прави регистрация като родител?
С един клик в Гугъл: https://www.e-prosveta.bg/bezplatno-za-uchiteli/

"Пълен свободен достъп" не означава платен абонамент, а (вероятно) само регистрация със служебен имейл
***@мон.бг или ***@1234соу.бг

Скрит текст:
Извинявам се, че се намесвам в темата.

# 488
  • European Union

"Пълен свободен достъп" не означава платен абонамент, а (вероятно) само регистрация със служебен имейл

Скрит текст:
Няма проблем за намесата. Всеки може да пише тук.
Но не е вярно, че училищен адрес е достатъчен. При регистрацията се посочва училище. Първо проверяват дали училището работи с техните учебници. След това проверяват дали наистина има учител с това име в посоченото училище.
Аз съм си правила регистрация в Просвета преди много години и тогава ми звъняха по телефона за потвърждение. Сега вече им е по-лесно. Предполагам че имат достъп до неиспуо. А също така имат и бази данни с имената на всеки учител, имейл адреси, телефони, които ние съвсем доброволно сме предоставяли през годините.

# 489
Но нали жената е учител, който работи в училище? Щом търси разпределение на Просвета, то работи с тези учебници. Т. е. би трябвало да стане лесно с регистрация като учител, а не да се регистрира като родител.

Скрит текст:
Преди време търсих за моята ученичка достъп до материалите на Просвета, приятел-учител ми даде регистрацията си, за да разгледам. Имаше достъп до всички предмети и класове и някакви клипове. Клиповете на Уча.се бяха по-добри и не съм гледала повече.

# 490
  • Върху лъчите на Слънцето.
Може да се регистрира и като учител.

# 491
Да се регистрира като учител и да се обади в издателството. Като каже училището,ще ѝ дадат достъп, щом работят по техните учебници.

# 492

Скрит текст:
И аз знам, че осигуряват, но на мен нито на Клет като учител, нито на Просвета. Учебниците ги виждам и в двете издателства онлайн, да.

# 493
Не разбрах какво точно си написала, но ако не ти осигуряват нещо, което смяташ, че ти се полага, обади се в Клет и Просвета и обясни/попитай/поискай. Където и да работиш има такива случки.

# 494
Чакайте малко сега... Тези неща не стават от днес за утре. Първо да и излезе служебния мейл и достъпа до Школо или НЕИСПУО (не знам с какво са), после ще ползва служебния абонамент на училището към електронните ресурси на изданията. Как веднага я пращате да звъни някъде си? Ами ако ръководството там е от хора, които се дразнят на тези неща? Има си директор, заместник директор или някаква администрация, която се занимава с тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт