Професия учител - 23

• 47 251
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Злодеида как така три пъти седмично? Наясно ли са че си  в дългосрочен болничен?
Ако е за седмица две да те занимават.

# 691
Постоянно някой ми звъни за нещо. Сценарии за тържество да им пратя, да им съдействам за костюми, дали можело да вземат от материалите, които аз осигурих за децата, дали познавам реставратори на картини, родители ме занимават защо новият класен не искал да дава бележки по семейни причини, той ме занимава с документации или контролни. Ей такива неща... Телефона ми звъни през ден.

# 692
Злодеида, просто спри да си вдигаш телефона.
В нашата професия е много важно човек да си поставя граници. Иначе се перколясва

# 693
Абсолютно.. с първия ми клас вдигнах телефон по всяко време и всеки ден. Голяма грешка!
Сега телефон вдигам само в нормално време - от понеделник до петък от 8 до 17.
Ние не сме спешен център крайна сметка.
Злодеида, не им вдигай 👏🏻 лека бременност ти желая! 🙂🤍

# 694
  • София
Професията е натоварваща, защото пренасяте служебните проблеми в личния си живот. Спрете се! Имате 8=часов работен ден и той е само в делнични дни. За това ви се плаща и за това сте положили подписа си на трудовия договор. Злодеида, за теб това вече не важи, докато си в майчинство, ти хич не трябва да вдигаш телефона.
Аз лично съм си взела служебен телефон, който оставям в училище след края на работния ден. Личният ми номер го имат единствено родителите на учениците от моя клас и те са информирани, че на него се звъни само при спешни случаи. Записала съм и аз техните, за да не ми излизат като непознати номера, защото на такива не вдигам. Колегите не разполагат с личния ми номер, а цялата служебна комуникация се осъществява единствено чрез дневника и групата на учителите. Толкоз'. Взимайте пример. Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 12:21 от Lunna Sonata

# 695
И аз почти не вдигам след работно време на родители. Знаят има школо да пишат там.

# 696
О, и аз на родители след работно време не вдигам. Нито отговарям на съобщения от сорта какво е домашното. Събота и неделя са дни за мен, семейството ми.

# 697
  • Пловдив
Ох, аз нямам клас и родители, но студентите ме побъркват в извънработно време. За щастие не звънят, но пишат по вайбъра. Обикновено след 21 вечерта, главно събота и неделя с вечния въпрос - какъв ми беше урокът за вдругиден или тази песен трябва ли да я уча.

# 698
  • Добрич
Аз отговарям по всяко време. И на родители и на ученици. Работя със 100% малцинства и се радвам, когато някой прояви интерес към образователния процес.

Е, имала съм и смешни ситуации, например след 20 ч. майка от моя клас ми пише, за да и кажа ЕГН на детето и...

# 699
Ох, аз нямам клас и родители, но студентите ме побъркват в извънработно време. За щастие не звънят, но пишат по вайбъра. Обикновено след 21 вечерта, главно събота и неделя с вечния въпрос - какъв ми беше урокът за вдругиден или тази песен трябва ли да я уча.
А това е любимото, ама до февруари не ме занимават.

# 700
Аз отговарям по всяко време. И на родители и на ученици. Работя със 100% малцинства и се радвам, когато някой прояви интерес към образователния процес.

Е, имала съм и смешни ситуации, например след 20 ч. майка от моя клас ми пише, за да и кажа ЕГН на детето и...
Познато... И един куриоз " госпожо, детето реве за вас, не знам какво да правя"

# 701
Колеги, ходихте ли на коледни банкети? Сами ли си ги плащате или от училище са платени?

# 702
  • Пловдив
Сами си ги плащаме.

# 703
  • European Union
За толкова много години никога не ми се е случвало, училището да плаща коледните банкети. Може нещо да се плати от синдикалната организация, но това са си наши пари, не училищни.

# 704
  • На изток от Рая
Обикновено се плащат от СБКО, ако сте гласували на ПС. Ние винаги си ги плащаме сами, а сумата от СБКО е под формата на ваучери.

Общи условия

Активация на акаунт