Професия учител - 23

• 21 360
  • 277
  •   1
Отговори
# 180
Та ти си си от направление биология, за какво ти е СДК по биология?
Хм, не съм чувала да се назначава учител без уч. правоспособност, а само със специалност Може би само в някакви специализирани училища, не знам.
Това Биология + език звучи чудесно, попадала ли сте наистина да се предлагат някъде такива комбинирани?
Съжалявам, че окупирах темата ви, но съм на кръстопът и имам нужда от някаква посока. Замествах миналата уч.година - ЦОУД 2 клас, но колежката се върна от майчинство, а с другите своб.места в други училища нямах успех досега. И предвид намаляване броя на децата + многото начални учители, някак се депресирам, че няма да успея да намеря своето място в системата.
Благодаря ви за мненията!

# 181
  • Някъде по Дунава
Рали, в Пловдивския университет има специалност за бакалаври биология и английски. Провери дали няма магистратура или СДК.

# 182
Успешна и спокойна учебна година!
Математика и физика са най-търсени в Бургас.

# 183
Успешна учебна година колеги. Аз вече броя дните до болничния. Още вчера две от нашите носеха ножове и електрошоци скрити добре в дрехите си и ги внесли в училище.  Не мога да ви опиша колко се ядосах. Имам колега 120кг. мъж висок 198, учител по физическо, който е разбрал от момичетата какво е внесено в училището и не е направил нищо. Среща ме в коридора и случайно подмята да съм знаела какво имат "моите".  Преценил, че класният трябва да се оправя, в случая бременна жена ще се оправи по-добре от него. Честно ви казвам бях бясна, учениците качих в дирекцията, извиках полиция и. Повече обаче ме потресе постъпката на колегата. Живот и здраве решила съм след майчинството да не се върна в това училище дори да отпадна от системата.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 13:01 от ЗЛОДЕИДА

# 184
Скрит текст:
Та ти си си от направление биология, за какво ти е СДК по биология?
Хм, не съм чувала да се назначава учител без уч. правоспособност, а само със специалност Може би само в някакви специализирани училища, не знам.
Това Биология + език звучи чудесно, попадала ли сте наистина да се предлагат някъде такива комбинирани?
Съжалявам, че окупирах темата ви, но съм на кръстопът и имам нужда от някаква посока. Замествах миналата уч.година - ЦОУД 2 клас, но колежката се върна от майчинство, а с другите своб.места в други училища нямах успех досега. И предвид намаляване броя на децата + многото начални учители, някак се депресирам, че няма да успея да намеря своето място в системата.
Благодаря ви за мненията!
Нали каза, че си завършила магистратура по НПУП? Това ти дава проф. квалификация "учител". Не е "учител по биология", но според мен, биха те назначили, предвид бакалавъра ти. Биология + АЕ има в СУ (нова е, от тази година). Имаше и други комбинирани, просто трябва да разгледаш каталозите на университетите.
Ако искаш квалификация "учител по биология", СДК също ще ти свърши чудесна работа, предвид бакалавъра ти. Много хубав бакалавър си завършила, стабилен. Нашият директор би те взел веднага. Simple Smile Природните науки при нас са дефицит и се налага да се преподават от колеги без бакалври по направлението. Ако имахме зооинженер, веднага щеше да е с предимство и то не за ЦОУД.

# 185
Нашият директор би те взел веднага. Simple Smile
...
 Ако имахме зооинженер, веднага щеше да е с предимство и то не за ЦОУД.
Laughing Ами да идвам тогава Laughing
Шегата настрана,  благодаря за мнението, вдъхвате ми кураж така, явно нещата не са толкова безнадеждни, колкото ми се струват в момента.

# 186
Здравейте, моля за професионално мнение-завършела съм икономически университет и искам да придобия педагогическа правоспособност- едно свидетелство за доп.квалификация и добиване на "Учител по..." би ли ми свършило работа при кандидатстване за учител (прим.по география или икономика)
Благодаря

# 187
Здравейте, моля за професионално мнение-завършела съм икономически университет и искам да придобия педагогическа правоспособност- едно свидетелство за доп.квалификация и добиване на "Учител по..." би ли ми свършило работа при кандидатстване за учител (прим.по география или икономика)
Благодаря
Мисля, че за да станеш учител по география трябва да завършиш нещо свързано с география и тогава СДК. Можеш да станеш преподавател па икономика в специализирана гимназия ако вземеш педагогическа правоспособност сега. Само със СДК за учител по география малко трудно ще си намериш работно място, но нека някой с опит каже.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 23:53 от Tuttsi

# 188
  • София
Ще се яви на интервю с още 80 географи, които имат бакалавър или магистратура по специалността. Ясно е кого ще изберат. Може в някое по-малко училище да го вземат, но за хуманитарните науки конкуренцията е жестока.

# 189
  • При елфите ...
Благодаря
Във вашия случай, учителската правоспособност ще е за икономическите науки, съответно реализацията ще трябва да е в някоя професионална гимназия или профилирана, където се учат икономика и подобни...
В училище имам колежка, която е имала икономическо образование като вас и след това е завършила магистратура география и така предава дисциплината география и икономика и на профилираните паралелки икономиката.

# 190
  • Добрич
Успешна учебна година колеги. Аз вече броя дните до болничния. Още вчера две от нашите носеха ножове и електрошоци скрити добре в дрехите си и ги внесли в училище.  Не мога да ви опиша колко се ядосах. Имам колега 120кг. мъж висок 198, учител по физическо, който е разбрал от момичетата какво е внесено в училището и не е направил нищо. Среща ме в коридора и случайно подмята да съм знаела какво имат "моите".  Преценил, че класният трябва да се оправя, в случая бременна жена ще се оправи по-добре от него. Честно ви казвам бях бясна, учениците качих в дирекцията, извиках полиция и. Повече обаче ме потресе постъпката на колегата. Живот и здраве решила съм след майчинството да не се върна в това училище дори да отпадна от системата.

ЗЛОДЕИДА, възхищавам се на твоето търпение и твоята упоритост. Повечето директори няма да са във възторг, че си викнала полиция...

Въпросът не е нито до килограмите и ръста, нито до пола, а до човека...

Кога мислиш да излизаш в болнични?...

# 191
Злодеида, ще ме умориш с твоите подопечни, за колеги да не говорим. Чакам да се похвалиш след някой и друг месец и да не ти стъпи кракът в това училище повече, амин!

# 192
Благодаря колеги! Дай Боже да ми се наредят нещата и да имам здраво дете и да се отърва от там. Днес поредната гнусотия - момче от 5ти клас в час по математика при нова колежка, току що завършила и никога до сега не е работила, си изважда пениса под чина и си играе с него. Всички ученици виждат и започват един масов смях, нямаше реакция от ръководството и от никой... Аз извиках родителите, аз се занимавах от яд, че такива отказват младите колеги от професията. Не е моя работа да се ядосвам така, явно съм по-чувствителна в момента, знам ли вече. Болнични при първа възможност.

# 193
  • София
Това училище как така не е затворено, изгорено и превърнато в място за токсични отпадъци?

# 194
Злодеида, провери си от коя седмица можеш. Аз също хващах и двете години, защото по същото време някъде бях бременна и смятах около 12 седмица да изляза (спокойно ми стигаха така дните), ноо още в 9г.с по медицински причини се наложи да си полежа вкъщи принудително. Пожелавам ти съвсем скоро да си почиваш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт