Професия учител - 23

• 25 896
  • 369
  •   6
Отговори
# 360
Момичета,  как точно се провежда практико-приложния изпит...някакви насоки...многооо ли е стресиращо за този,който преподава-колко човека е комисията?
Трябва ми пед.правоспособност, за да мога да запиша Специална педагогика и се налага да премина през това....Благодаря предварително

# 361
  • Пловдив
Това всъщност не е ли оценката от проведения стаж?

# 362
Точно това е - един изнесен урок. Мен ме изпитва колежка и ми писа оценка и рецензия, която после пратих на ДИУУ Laughing (Което е много по-тъпо от това да те наблюдава комисия, според мен).

# 363
Е,вие сигурно сте си работила вече в училище,  но за лице като мен предполагам, че ще е доста притеснително -хем не познаваш добре материята,хем класа и за разкош комисия...затова попитах как преминава...

# 364
Ама нали си караш практиката в училище, запознала си се с класа, била си и на наблюдение, наблюдавала си уроци от други учители...? Практико-приложният е ти да подготвиш и изнесеш урок в същия клас, който ще се заснеме на видео. А материята не може да не я познаваш добре. Това наистина би било притеснително.

# 365
Практико-приложният е ти да подготвиш и изнесеш урок в същия клас, който ще се заснеме на видео.
Това къде го прочете?

Момичета,  как точно се провежда практико-приложния изпит...някакви насоки...многооо ли е стресиращо за този,който преподава-колко човека е комисията?
Трябва ми пед.правоспособност, за да мога да запиша Специална педагогика и се налага да премина през това....Благодаря предварително
И в предишна тема сме коментирали, в различните университети изпитите протичат по различен начин. В едни в комисията има методик и учител - наставник, при нас комисията е от пет човека. Някъде само методика решава на други места всеки има глас. Важно е да си съгласувала с учител наставник разработката и да си уверена в знанията и уменията си. Ако си била на стаж при тези ученици, поне ще имаш идея на кого и за както да разчиташ.

# 366
Не съм го чела. При нас ги заснемат студентите и са в класа, в който са се упражнявали да изнасят уроци.

# 367
  • Пловдив
Както са казали по-горе всичко зависи от университета. Аз имам студенти от АМТИИ и от ПУ. На държавните изпити на АМТИИ в комисията са писани 5 човека, като присъстваме обикновено 3 и оценката се пише само от председателя на комисията. На изпитите на ПУ сме двама човека и решаваме общо оценката.

# 368
  • Пловдив
Завършила съм ПУ преди 21 години и оценката от този изпит ми беше комбинирана от двете училища, в които бях на стаж - дойде методист да наблюдава по един час и на двете места и така ме оцениха. Не е имало след това отделен изпит. Сега обаче може и да е по-различно вече.

# 369
За ПУ филиал казвам и аз. Идват в училище по трима. Единият записва урока на телефона, другите двама наблюдават  и пишат бележки. Студентите преди това са се запознали с класа.

Общи условия

Активация на акаунт