Професия учител - 23

• 47 220
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • При елфите ...
Няма как банкет да се плати от училищния бюджет, всеки сам си плаща куверта. При нас синдикатите доплащат някаква сума за квалификационните обучения.

# 706
При нас синдиката плаща банкета , гласувано е на ПС , но никаква отчетност  за приходи и разходи през годината  от този синдикат .

# 707
  • Пловдив
ПС не може да взема решения вместо синдиката. Можете да си ги вземате на синдикално събрание. Там може и да поискате отчетност.

# 708
Да, всъщност директорката излезе тогава, останалите останахме . Ами аз попитах , не дават. Тя и директорката миналата година тактично забрави за годишния отчет . Като питаш и после си нарочен, не че ме вълнува , качва го на сайта ама при нас не се спазват тези неща.

# 709
В детска градина съм,сами си плащаме за банкет.Синдикалните пари отиват при родено дете,внуче.И тъй като в последно време се родиха доста внучета синдикалната каса е празна.

# 710
  • При елфите ...
Да, всъщност директорката излезе тогава, останалите останахме . Ами аз попитах , не дават. Тя и директорката миналата година тактично забрави за годишния отчет . Като питаш и после си нарочен, не че ме вълнува , качва го на сайта ама при нас не се спазват тези неща.
Отчитането на разходването на бюджета, ако става въпрос за това, се прави на общо събрание, като това е задължително + качването на касовият отчет на сайта. При нас има 2 или 3 синдикални оранизации представени, тази към която членувам до сега не ни е събирала за отчитане...

# 711
  • Пловдив
Синдикатите не обичат да отчитат синдикални пари, но пък вижте какви синдикални банкети/ балове се вихрят из социалните мрежи.  Все мастити синдикалисти и обичайни отличени.

# 712
Аз да попитам училището има ли връзка с обученията с кредити?
Харесала съм си няколко обучения, които видях, че са с кредити. Училището заплаща ши някаква сума за тях, нужно ли е да ги уведомявам? И какво роля играят тези кредити?
Простете невежеството ми, но от два месеца съм учител.

# 713
  • София
За атестация помагат, ама аз не ги карам. Струват ми се безполезни, но съм си преценила риска. При нас всеки си ги плаща, аз отказвам да давам пари за такова

# 714
# 715
Здравейте, пракрасна група! Имам нужда от мнение и съвет.

Но първо - Честита Нова Година на всички! Бъдете здрави и благословени!

Сега по същество 😁

Завърших Бизнес Мениджмънт в чужбина (живят там 13години) и през септември се върнах в България. Записах магистратура ПНУП в ПУ. Работих 1г като организатор на учебния ден в Българско съботно училище в чужбина - всъщност обучавах 4ри дечица в първи клас, основно по Български език и Литература.
Кандидатствах за ЦОУД в Стамболийски и ми се обадиха да ми кажат, че комисия не би разрешила моята кандидатура. Сега изпратих запитване за друго място, отново ЦОУД, и ми върнаха отговор с входящ номер.
Част съм от програмата “Избирам България” и от Бюрото по труда ми казаха, че имам право да започна, дори и незавършила. Според Вас така ли е или няма смисъл да кандидатствам за подобни места преди да съм завършила?

Бих искала и да помоля за съвет, дали да се доверя на образците в гугъл за заявления за заемане на длъжност (ЦОУД и ЦДО) или може да ми помогнете с ваше такова?

Предварително благодаря!

# 716
Не знаех за такава програма и не знам какви са ѝ условията, но според мен не си с предимство в образователния сектор, особено след като си записала ПНУП - начални учители има бол. С твоята специалност и диплома би могла да си намериш по-добра работа в Пловдив, според мен. Ако все пак искаш учител, по АЕ щеше да си в по-добра позиция, според мен.

# 717
  • Пловдив
С нейната специалност - по-скоро учител по професионална подготовка в училища, в които се изучават икономически дисциплини, ако има търсене на такива специалисти.

# 718
  • Някъде по Дунава
Честита нова година!
Имам питане: как би повлияло на категорията на една община и  нейното финансиране, ако се закрие едно от двете училища? В случая са средно и основно(което е и средищно). Евентуално основното ще се закрие.

# 719
  • Пловдив
Средищните училища не са ли защитени?

Общи условия

Активация на акаунт