Адреси на хосписи

• 381 146
  • 496
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, моля ви да ми препоръчате физиотерапевт/ рехабилитатор.
Дядо ми от една седмица се е залежал. Преди мърдаше по малко. Сега съвсем не мърда. Няма инсулт, но е диабетик.

Много, много ще съм благодарна за съвет   bouquet  bouquet

# 151
  • София
Здравейте!
Опитвам се да изчета темата от край до край, но се затруднявам, а и се обърках вече и затова ще питам за конкретни места - дано някой знае нещо...
Имате ли впечатления от дом за възрастни хора "Нели"? Намира се на Цар Борис III, №150. Препоръчаха ни го от 2 места и затова веднага отидохме. Сега като чета тази тема виждам, че е подозрително евтино спрямо тези, които се препръчват тук (600 лв.) и да не се окаже впоследствие някаква мизерия.... Rolling Eyes
Днес ходихме само там и в "Миа" на ул. Гогол, което се оказа... нямам думи... каква теснотия, депресия, бездушност, безнадеждност и смрад...! Персоналът е безцеремонен. Явно обаче това е и най-евтиното място от този род - 550 лв.

# 152
  • София
Чак като изчетох темата подробно осъзнах, че това, което сме посетили са домове за възрастни хора, а не хосписи! ooooh!
Засега сме се спрели на хоспис "Св. Георги" в Банкя. Някой има ли по-пресни впечатления от него...?

И още 1 въпрос - къде трябва да подам оплакване срещу дом за възрастни хора - дали някой знае...? Не мога да престана да мисля за "Миа" на ул. Н. Гогол - до Орлов мост. Не може да е законно това там. Трябва да бъдат затворени.

# 153
  • BG
Чак като изчетох темата подробно осъзнах, че това, което сме посетили са домове за възрастни хора, а не хосписи! ooooh!
Засега сме се спрели на хоспис "Св. Георги" в Банкя. Някой има ли по-пресни впечатления от него...?

И още 1 въпрос - къде трябва да подам оплакване срещу дом за възрастни хора - дали някой знае...? Не мога да престана да мисля за "Миа" на ул. Н. Гогол - до Орлов мост. Не може да е законно това там. Трябва да бъдат затворени.

Здравей agileya,

Срещу какво ще се оплакваш? Ако е от липса на чистота - ХЕИ няма ли да свърши работа?

Вуйчо ми е в хоспис "Медибул" в квартал Младост и съм доволна от грижите, а и обстановката е прилична. Избрах го, защото вуйчо ми е онкоболен,  а собственика е онколог.

# 154
  • София
Не само хигиена. Най-вече презрителното отношение на санитарката, която ни разведе към възрастните хора, както и теснотията - стаи, коридори, липса на двор за излизане и т.н.
Накрая ММ получи намаление за Безден и я пренесоха там след изписването. Още не съм ходила там, но той каза, че е доста по-добре от всичко, което сме гледали в София.
Но Благодаря за препоръката, Стефи! Peace

# 155
Здравейте!
Четох по темата и звучи доста зле... Имате ли отзиви за хосписа в БЕЗДЕН?!
Днес посетихме съседка която е в Брезник -- персонала изглеждаше любезен , но условията..... бих искала жената да е на по хубаво място!
Знае ли някой място където да е до 500 лв  и да има условия или това не е възможно за София!?! Или около София!?!
Моля , ако някой знае и как е в хосписа на Александровска в Банкя или този на Военна  болница - нека ми пише!!
Благодаря Ви!

# 156
Чета темата, но не мога да намеря каквото ме интересува, затова ще питам... Трябва ми някое място - хоспис или старчески дом, за което да не се чака много-много, цената да е до 650 лв. максимум за всички разходи. В област Пловдив или около нея. какъвто и да е дом, само да настанят бързичко старецът ни.

# 157
Здравейте, за гр.Брезник да има някой информация

# 158
Здравейте,прочетох всички мнения и намерих само едно за хосписа който ме интересува.Моля някой да сподели, ако има впечатления от Хоспис Маринела,който се намира в кв.Княжево?
  Аз имам лични впечатления от няколко хосписа и тъй като ми направи впечатление ,че тук много се изписа за хоспис Безден ,реших и аз да си напиша мнението.
Бях там преди няколко месеца за да проверя условията.Направи ми лошо впечатление доктор Мишева ,която при разговора с мен в кабинета си запали цигара до като си говорехме.Не смятам ,че това отива на един лекар до като разговаря с близък на бъдещ пациент.Сестрата и санитарката бяха видимо любезни.Показаха ми стаите,но  това което не харесах беше как даде вода на един от пациентите.Говорейки с мен му набута една спринцовка с вода и дори не погледна кога и по колко натиска от спринцовката.Като цяло ми се видя отсрани хубаво отношение колкото да те впечатлят ,но всеки малко по-наблюдателен човек ще се замисли.
Бях и във хоспис Филаретова.Мястото е доста стряскащо на което се намира хосписа,нямам представа колко се грижат за тях там ,но това което лъхаше от обстановката не ми хареса.Може и да не съм била права ,но го изключих от списъка ми.
Имам лични впечатления и за още един хоспис,но все още не мога да ги споделя публично,до месец ще го напиша публично, ако някой иска мога да му ги споделя и на лични.Само това мога да кажа.
Ще съм безкрайно благодарна ако някои напише по-изчерпателна информация за хоспис Маринела.
В заключение ,ще напиша за всеки близък на болен който му предстои да търси хоспис.Не търсете винаги лукса ,търсете отношението на персонала и наблегнете на това в търсенето.Независимо кои са хората които управляват даден хоспис той винаги се върти от санитарите ,след това от сестрите и чак тогава от лекарите или собствениците.

# 159
Bashta mi e 2 godini v hospisa v Bezden. Premestih go ot hospis v ovcha kupel. Predi tova estestveno obikolih vsichki sofiiski hospisi, navsqkade smardeshe. V Bezden kachestvoto na uslugite i usloviqta v koito sa nastanenite sa bez konkurenciq. Da ne govorim che i cenata v sravnenie s tezi v koito hodih predi tova sashto ne e visoka.Preporachvam go . Namerih i klipche za  hospisa
 https://www.youtube.com/watch?v=LusklXk98r8&feature=youtu.be

# 160
  • София
Здравейте!
Четох по темата и звучи доста зле... Имате ли отзиви за хосписа в БЕЗДЕН?!
Днес посетихме съседка която е в Брезник -- персонала изглеждаше любезен , но условията..... бих искала жената да е на по хубаво място!
Знае ли някой място където да е до 500 лв  и да има условия или това не е възможно за София!?! Или около София!?!
Моля , ако някой знае и как е в хосписа на Александровска в Банкя или този на Военна  болница - нека ми пише!!
Благодаря Ви!

Мислех, че вече съм писала по този въпрос... Странно..., няма мое мнение след смъртта на свекърва ми, а съм сигурна, че писах....
В Безден условията са добри и наистина не смърди. Не е приказното райско кътче, описвано от някои хора, или в рекламата, но е ОК за лежащо болни.
Проблемът там за нас дойде, когато ни поднесоха сметката след смъртта на болната. "Допънителни консумативи" включвали и куп скъпи лекарства (някои за гъбички например) и какво ли не още и за месец престой платихме около 1000 лв. само за консумативи! Исках да наема адвокат, но се оказа, че договора, който подписваш при приема на болния е формулиран така, че ако не се сетиш да уточниш подробно клаузата с консумативите, няма как да се пребориш в съда после - каквото и да е истинското положение за въпросните консумативи. За съжаление, малко са хората, които спешно вкарват роднина, който умира, в хоспис и са адекватни и внимателни при подписването на договора...!
Моят съвет към всички, които ползват услугите на Безден, е да прегледат предварително с адвокат този договор, преди да го подпишат. По-добре 20 лв. за консултация с адвокат, отколкото хиляди или стотици за "консумативи" един ден! Съзнавам, че сме били наивни, особено след като ни беше направена и голяма отстъпка от месечната такса (уж с връзки), и не ни мина и през ум, че хосписът може да си вземе разликата, че и отгоре, чрез сметката за консумативите.
Дано обаче аз да съм в грешка, и собственичката, д-р Мишева да е коректна. За нас цялото преживяване беше много травмиращо и това с парите, дължими в срок от 3 дни след смъртта, в момент на стрес, безпаричие и погребални тревоги.... беше ужас просто...

# 161
  • София
Bashta mi e 2 godini v hospisa v Bezden. Premestih go ot hospis v ovcha kupel. Predi tova estestveno obikolih vsichki sofiiski hospisi, navsqkade smardeshe. V Bezden kachestvoto na uslugite i usloviqta v koito sa nastanenite sa bez konkurenciq. Da ne govorim che i cenata v sravnenie s tezi v koito hodih predi tova sashto ne e visoka.Preporachvam go . Namerih i klipche za  hospisa
 https://www.youtube.com/watch?v=LusklXk98r8&feature=youtu.be

Това пък, ако не е реклама.....! Само 2 публикации в деня на регистрация и после нищо! Като ще си правите безплатна реклама, поне накарайте някоя служителка да се регистрира и да пише редовно, за да ни излъже поне временно! Twisted Evil Не всички сме толкова несъобразителни и лековерни.

# 162
Здравейте, бих искала да споделя моя опит с намирането на дом за възрастни хора.

Моя близка е във "Вила Швейцария" вече близо година. Жената е на 74 г. Миналата година получи инсулт. Дотогава живееше сама в София. След болничния престой, тъй като тя вече не бе в състояние да се обслужва сама, я заведохме в един частен дом за възрастни хора в близост до София. Не искам да споменавам името на дома, но само ще кажа че ако беше останала там, тя може би нямаше да е жива сега.

Когато нещата станаха критични, спешно започнахме да търсим най-доброто място в/около София, където да я преместим. Така попаднахме на няколко варианта, като един от тях беше Вила Швейцария.

Почти една година по-късно смея да твърдя, че избрахме най-добрия дом в България. Причините са няколко. Освен че условията са прекрасни, собственикът на дома (Мишел) дава най-доброто от себе си тези възрастни хора да се почувстват добре. Това хуманно отношение се е предало и на целия персонал. В резултат, хората в дома като го видят просто засияват. Била съм свидетел не един път. Последно това бе на Коледа,  когато детски ансамбъл за народни песни и танци  посети дома и буквално стопли сърцата им.

Ако се колебаете в избора си, и защото Момин проход не е най-близкото място до София, мога да Ви уверя, че чистият въздух, добрата храна, и физическата активност (в дома всекидневно работи професионален рехабилитатор) могат да направят чудеса с Вашите близки и изборът на Вила Швейцария, ще е едно решение за което няма да съжалявате.

# 163
Здравейте, бих искала да споделя моя опит с намирането на дом за възрастни хора.

Моя близка е във "Вила Швейцария" в Момин проход (на около 50-60 км от София) вече близо година. Жената е на 74 г. Миналата година получи инсулт. Дотогава живееше сама в София. След болничния престой, тъй като тя вече не бе в състояние да се обслужва сама, я заведохме в един частен дом за възрастни хора в близост до София. Не искам да споменавам името на дома, но само ще кажа че ако беше останала там, тя може би нямаше да е жива сега.

Когато нещата станаха критични, спешно започнахме да търсим най-доброто място в/около София, където да я преместим. Така попаднахме на няколко варианта, като един от тях беше Вила Швейцария.

Почти една година по-късно смея да твърдя, че избрахме най-добрия дом в България. Причините са няколко. Освен че условията са прекрасни, собственикът на дома (Мишел) дава най-доброто от себе си тези възрастни хора да се почувстват добре. Това хуманно отношение се е предало и на целия персонал. В резултат, хората в дома като го видят просто засияват. Била съм свидетел не един път. Последно това бе на Коледа,  когато детски ансамбъл за народни песни и танци  посети дома и буквално стопли сърцата им.

Ако се колебаете в избора си, и защото Момин проход не е най-близкото място до София, мога да Ви уверя, че чистият въздух, добрата храна, и физическата активност (в дома всекидневно работи професионален рехабилитатор) могат да направят чудеса с Вашите близки и изборът на Вила Швейцария, ще е едно решение за което няма да съжалявате.

# 164
Здравейте,

Прегледах много теми но не мога да намеря нищо скорошно. Накратко - баба ми има счупен крак, но и никак не е добре с главата и забравя, че и е счупен и постоянно тръгва да става и постоянно трябва да я вардим да не счупи още нещо. Забравя, че е яла току що и крещи гладна съм, майка ми я гледа, но е с болно сърце и много се тревожа за нея, тъй като е на ръба на криза с нея - баба ми постоянно я вика, постоянно иска нещо, постоянно трябва някой да я пази, майка ми не смее да мръдне никъде.
Най-лошото е, че днес падна и се притесняваме да не си счупи таз или какво ли е може да стане... Характерът и е много труден и комшиите вече не искат да търпят виковете и ден и нощ. Та:

- какво може да направи държавата за нас
- къде има места по държавните хосписи ( или частни поне до 500 лв...)
- знаете ли от къде може да купим кошара - поне да не може да става - тя е нисичка, кошара 160 см сигурно ще е достатъчна, дори и 150 см
- знаете ли за други такива случаи - какво се прави?

Просто се притеснявам двойно - и за нея, но и за здравето на майка ми - тя се поболява от тревоги, отслабна много, а преживя рак миналата година и трябва да се пази.. Sad

Благодаря много предварително! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт