Адреси на хосписи

• 381 374
  • 496
  •   1
Отговори
# 195
  • в резерват
Св. Лазар   Peace (те имат два хосписа в Славяново и в Левски)

Свекърва ми беше настанена в хосписа в Левски  с деменция.

Можеха да ми искат пълната стандартната такса за памперси, но ми казаха, че тя в някои дни си е искала сама, и ми ги таксуваха на бройка.
Ходила съм без предупреждение и никога не съм виждала отношение, което да ме възмути. Дори напротив. винаги са мн. мили. Храната е хубава.  Работят 30-т човека персонал.
Постоянно се следи за хигиената. Много е чисто по стаите.
Пациентите се къпят и преобличат най-редовно.
Свекърва ми отказваше да си пие лекарствата и е ходила да ги хвърля в тоалетната. Обаче те са и ги стривали в малко кисело мляко и ги е пиела така ( става въпрос за мн. високо кръвно).

След като свекърва ми почина ми бяха предадени златните и бижута и пари, които бях оставила за допълнителни разходи.

Имат страници във Фейсбук, може да се разгледа как живеят там.

# 196
В никакъв случай Св. Екатерина на др Велков намиращ се на ул. Асен Разцветников!!!!!! Това е едно ужасно място, с ужасно груб персонал, мърсотия и никакво медицинско обслужване! Страшно лоша база, без никаква хигиена, контрол и спазване на медицинско предписание. Изпотрошени мебели, памперси стоящи на куп по един метър, лоша храна. Възрастни хора биват ругани и обиждани. Не къпят пациентите със седмици, а на продънените матраци декубиталните рани са гарантирани. Др Велков само ще ви прибере парите, а близките ви ще бъдат травматизирани! Препоръчвам хоспис Маринела на ул. Любляна 34б. Там срещнахме разбиране и отлични грижи. Този хоспис е чист, а отношението към хората страхотно.

# 197
  • София и там където не се пуши
k_bg разкажете малко повече, като ползували услугите ли сте били там. И аз лично не мога да разбера за кой град е това

# 198
Здравейте трябва ми спешно хоспис,отделение за долекуване.. Баба ми получи инсулт на легло е не може да говори не може да се храни и тн.. в четвъртък я изписват от болницата и ни казаха че трябва да я настаним някъде за долекуване.. Става въпрос за Гр. Стара Загора не сме запознати много с града и за това ви моля някой да ме насочи.. Благодаря предварително

# 199
Питайте самите лекари, те са информирани за такива неща. Също социални грижи би трябвало да знаят

# 200
Здравейте! Със съпругът ми искаме да настаним свекъра в дом за възрастни хора. Той е с деменция и няма кой да се грижи за него. Искам да ви попитам, понеже чухме доста лоши отзиви за домът в Тръстеник, какво ви е мнението за друг дом в региона, дом свети Лазар в Славяново http://hospisisvetilazar.com/%D0%B4%D0%BE%D0%BC-%D1%81%D0%B2%D0% … D0%B7%D0%B0%D1%80

# 201
Здравейте!

Моля за информациа за хосписи в или около София. Ще бъда благодарна за всякаква информациа-отзиви, препоръки, предупреждения...
Става въпрос за жена с деменция.

Благодаря предварително!

# 202
Здравейте,

Обръщам се към вас за съвет по един персонален проблем. Аз съм Българин но дълги години живея в чужбина. Нямам много роднини останли в София, но имам един дядо на 94 години, който живее сам в апартамент който сме му дали, и вече едвам се издържа. Имам една друга роднина която го посещава от време на време, но той вече много страда, от години също има и кожен рак. Проблема е че колкото се опитваме да му помогнем, той напълно отказва помош от други хора, и неще никакви болници да ходи. Незнам какво да правя, защото не искам да карам на сила да прави каквото не иска, но в същото време немога просто нищо да не помогна, надявам се поне да се намери начин да му улекне колкото време му остава.

Нямам много връзки в София и просто незнам към кой да се обърна за съвет или помощ....имате ли някакви идеи как бих могъл да постъпя, или може би знаете други подобни организации?

Знам че това е труден въпрос, и благодаря много предвартелно за какъвто и да е било съвет...

# 203
Ми те направо са много променени и няма начин с питане да му се помогне. Просто му се нарежда какво да прави и това е.

# 204
Здравей LaraL,
Позачудих се дали да пиша, да не прозвучи като реклама, но знам колко ми беше трудно и бях доволна на всякаква информация, когато аз търсих дом/хоспис и реших да отговоря, особено като видях, че никой не ти е писал.
Пак ще потвърдя доброто си мнение за Вила Швейцария.  Майка ми е там от почти година и аз съм много доволна. Единствената забележка на майка ми е, че повечето хора там са дементни и тя нам с кого да си говори и ѝ липсва социална среда. Иначе всичко друго е чудесно: храна, обслужва е и т.н.
Ако има някой конкретни въпроси нека да ми пише, може и на лични.

# 205
Здравейте на всички,
Първо искам да изкажа съболезнования на тези,които са загубили своите близки.Аз съм с много добри впечатления от Дома за възрастни хора,в с.Мрамор-Елегант.Всеки месец имат Ден на отворените врати,всеки може да отидеда погледние.Поздрави от мен и кураж!

http://elegantc.com/     

Hug
Здравейте на всички,
Много е болно да оставиш родител  на подобно място като хиспис или дом за възрастни хора,но ако попаднеш на правилното място в един момент си даваш сметка ,че си постъпил правилно.На 13,10,2015 настаних майка си в дом за възрасни хора Елинор в София със счупен карак и алцхаймер.
Беше ми препоръчан от приятелка оставила майка си преди 2 год и половина.
Попаднах в АДА. Мрачно мръсно хигиена под всякаква критика офис и кухня на едно. Стая два квадрата с три легла обикновенни кушетки,без санитарен възел,без бутон за повикване, на втория етаж по едни вити стълбички без парапет. Къща без двор без място за разходки просто ад. Бях освободила линейката видях се в чудо не знаех как да постъпя. Не бях търсила други хосписи. Плащането за един месец беше 750 лв а за 10 дни 400. Оставих я за 10 дни.Платих 400 лв за 4 часа. Без фактура и без касов бон / по късно когато изведох майка си ми дадоха бон/ но с някакъв си договор в ръка. След 4 часа я изведох от там. Помолих да ми върнат парите поне на половина не за останалите 9 дни като им обясних че нямат никакви  условия за гледане на болен с това заболяване. Изкараха ме луда те имали камери и гледали какво става по стаите. Нямало страшно нямала да се изпотроши на ново нищо че на леглото няма решетки и стълбите са без парапет. И така не ми върнаха парите /ПЛАДНЕШКИ ОБИР/ с грубо и непристойно държание.
Настаних я в Слънчев дом в Мировяне.
Врамките на 6 часа за един ден минах през ада и рая.
От там ми подсигориха линейка. Аз пристигнах доста след линейката. Тя вече беше настанена в стая с две легла санитарен възел и специално легло. Собственичката все още не беше получила от мен парите но беше платила на линейката. На ден сумата е 30 лв може да се плаща и на два пъти.
Разликата е огромна тук има постоянен медицински персонал, доктор и сестри, / А в Елинор персонала е санитарка и сестра която сестра с много длъжности - доктор, готвачка и секретарка/
В Слънчев дом има рехабилитатор и уреди за рехабилитация. При пациентите се влиза на всеки 15-20 минути без да са звънели /тук има и звънци/ веднага я прегледа доктор премери и  кръвното.
Стаите са оборудвани с телевизор гардеробчета и нощни шкафчета. Просто уют. Просторни и слънчеви, с парно и баня колкото стаята.
Има асансиор и огромен двор за разходки.
Къпят ги перат ги грижат се за тях така както Вие бихте се грижили ако имате време в къщи.
Управителката не е докторка но като влезе във дома хората и се радват и тя всеки прегръща и му се усмихва контактува си с тях отделя им страшно много внимание./ това което в Елинор липсваше/.
Споделих всичко това с Вас защото в болката си много  хора допускат грешки. Не се оставяйте някой да ви обере и то с докторска титла за 4 часа да платите 400 лв и си припомнете поговорката /икономията е майка на мизерията/ 750 лв подлъгващи защото на месец идват 1200 при твърди 900 лв на месец.

# 206
 Майка ми, която е на 78 г. с диабет и сърдечно - съдови проблеми, преди 5 дни падна в къщи и си счупи и двата крака - бедрена кост. Тя е и много тежка. Та днес и направиха втората операция и след около 2 седмици ще трябва да я настаня в хоспис(по препоръка на хирурга - каза, че поне 2 месеца няма да може да стъпи на крака). Аз самата виждам, че не мога да съм и в помощ в момента, ходя на работа , имам и дете на 9 г. Правя проучване за хосписите - цени и отношение. Имате ли представа за хосписа в ж.к. Младост в София и този в ж.к. Хаджи Димитър? Забравих да спомена, че двата пирона са към 3700 лв.(1866 единия).

# 207
Пламна ми главата от четене и чудене, а времето ме притиска.Искам само да отговоря на питащите за Токуда - чичо ми беше там с масивен инсулт. Братовчедка ми е много доволна, ама цената е била 69 лв на ден. Чичо беше на 89 г.
Питах днес в хосписа в ж.к."Младост" - 3  - няма места за жени, 30 лв на ден. Личната лекарка каза, че добре ги гледали там.

# 208
Ми няма как от форум да се вземе мнение.

Тук някой се изказа срещу хоспис Елионор, аз лично съм доволна.

От мои близки пък съм чувала за хосписа в Лозен отлични мнения също.

За други не мога да кажа.

# 209
Пламна ми главата от четене. Първо - мога да приема, че някой прави уж скрита реклама на фризьорски салон примерно, но да лъжеш и мажеш за хоспис или дом, където ще оставиш близък човек - е не ми го побира главата! И това са вероятно медицински лица, докъде ли ще стигнем ...
Бабата на моя мъж започва много прогресивно да се влошава - най-вече психически. Изпада в страхови неврози, отваря прозорци, вика по хората, забива отвертки във вратите, за да не влезе някой и какво ли не. Страшен чешит е, много се притеснявам как би приела да отидем в дом или хоспис, но просто не можем да се справим с нея, а и вече започвам да се страхувам да не се нарани.
Темата е много назад в годините, но като цяло виждам нормални мнения за Свети Никола в Мусагеница, Медибул и 25 ДКЦ в Младост. Намерих и един хоспис Парадайз и някой беше писал за нещо до зоологичесата градина. Моля, ако някой има по-скорошно впечатление,да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт