Адреси на хосписи

• 387 568
  • 497
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, спешно ми трябва мнение за хоспис маринела, става въпрос за баща ми който прекара инсулт, може да ходи макар и трудно ,но гълтането и говора към момента са невъзможни. Предложиха ни още днес да го закараме за това моля, ако някой има отзиви да драсне! Благодаря предварително!

# 286
Случайно открих ето този клип в интернет. Дано да е полезна информация:
ОТКРИХМЕ НЕЛЕГАЛЕН СТАРЧЕСКИ ДОМ В СОФИЯ от Господари на ефира
https://www.youtube.com/watch?v=_ppN71gwVDA

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 11:50 от Potrebitelka1

# 287
Случайно открих ето този клип в интернет. Дано да е полезна информация:
ОТКРИХМЕ НЕЛЕГАЛЕН СТАРЧЕСКИ ДОМ В СОФИЯ от Господари на ефира
https://www.youtube.com/watch?v=_ppN71gwVDA

Нямам думи. Ужас. Как се казва този дом ?

# 288
в you tube има още клипчета по въпроса. Ето тук споменават името: Света Варвара

https://www.youtube.com/watch?v=WDdYHTWczKI

# 289
Здравейте, казвам се Станка и живея в Германия. Имам само майка в България, която за нещастие получи 2 инсулта в рамките на 7месеца. Ще се прибирам след седмица в България, защото я гледа моя приятелка, но вече и е непосилно да го прави. Не мога да я взема с мен, не мога и да я оставя на някой непознат да я гледа. Трябва ми спешно добър хоспис в България. Обръщам се към вас с молба за кординати на такива. Не знам дали биха я приели, те е 89г. и в момента е по скоро неподвижна. Чувствам се в безизходица, чета само по сайтове,  там всичко изглежда добре, но като видях и тук коментарите няма да се доберя на само на сайт. Моля ви дайте ми съвет. Благодаря предварително.       

# 290
  • Някъде на път....
Здравейте, казвам се Станка и живея в Германия. Имам само майка в България, която за нещастие получи 2 инсулта в рамките на 7месеца. Ще се прибирам след седмица в България, защото я гледа моя приятелка, но вече и е непосилно да го прави. Не мога да я взема с мен, не мога и да я оставя на някой непознат да я гледа. Трябва ми спешно добър хоспис в България. Обръщам се към вас с молба за кординати на такива. Не знам дали биха я приели, те е 89г. и в момента е по скоро неподвижна. Чувствам се в безизходица, чета само по сайтове,  там всичко изглежда добре, но като видях и тук коментарите няма да се доберя на само на сайт. Моля ви дайте ми съвет. Благодаря предварително.       

Препоръчвам Слънчев дом.
Условията са отлични, съобразяват се с индивидуалното състояние на всеки човек, персонала е изключително любезен.

Някой по-горе каза, че строят още една сграда, защото първата се е напълнила.
Дано и във втората условията са идентични и персонала е също толкова отзивчив.
Моя съвет е да отидете на място и да прецените....
Успех!  Peace

# 291

Не се отчайвайте! Изпаднах в подобна ситуация миналата година през Юли. Аз също не живея в България, но ми се наложи да се прибера заради влошеното здравословно състояние на майка ми, която не можеше вече да се обслужва сама. Не съм имал разногласия със себе си, бях решил, че ще я настаня за гледане в дом, защото мисля, че това е най-добрта алтернатива в такава ситуация. Ужасен съм от болниците в България и от "лечението" в тях (майка ми беше в 3 болници в 2 града и общо 5 отделения), но само прехвърляна без адекватно лечение. Трябваше не само да избера ХОСПИСА, но да намеря такъв с добри ЛЕКАРИ. След дълги проучвания я настаних в хосписа в Елин Пелин БОЖИДАР. Избрах го именно заради добрата лекарка там, но и обстановката, обслужването, храната и цялостната грижа са на ниво. Не искам да изброявам всички плюсове, да не стчита като реклама, само ще Ви кажа, че тази година през Февруари се прибрах в България за да прибера майка си в родния и дом. Тя е подвижна и самостоятелна отново. Привърза се с хората, с които живя там, но все пак си милее за къщичката на село.
Относно възраста на майка на майка Ви, не мисля, че е проблем за който и да дом за възрастно хора. Моята влеза на 84г., труно подвижна и с памперси.
Пожелавам успех!

# 292
...
5.„Божи дар“- Банкя няма свободни места/за мъж/,не сме ходили ,но посетихме новият им хоспис в гр.Елин Пелин,сградата е нова/тип болнично заведени-2/3 етажа/.Казаха ,че има места но е далече от София/затова се отказахме/. Собственичката е лекар-невролог ,тамбила всеки ден от 13 до 18ч,но има непрекъснато мед.сестра,която живеела там/поне така казаха/.Иначе нови стаи,легла 2-ки и тройки със санитарен възел....готвело се на място.Не мога да кажа повече,дали ги обслужват добре....нямам представа.

Ужас! http://dnes.dir.bg/news/mvr-elin-pelin-vazrastni-hora-25606277?nt=9

Споменава се името д-р Йорданка Неферова, за която е писано на първа стр. на тази тема от авторката й.

Вижте какво е коментирано за Божи Дар в Елин Пелин, и то беше наскоро

# 293
Извинявам се, но не съм веща във форумите. Благодаря на t_ilieva за бързия отговор и съвет, сега ще разгледам информацията и мненията за хосписа, който препоръчвате.

# 294
Благодаря и на господин jasmin_kostadinov. Вие сте преминал през това мъчение и благодаря за изчерпателният отговор, но не сте написал сайта на този хоспис. В гугъл ми излиза, че това име на хоспис се намира в Банкя.

# 295
Коментара от potrebitelka1 е смущаващ, дали е истина или е от обичайните "български новини"? Господина не спомена за нищо такова в изказването си...

# 296
Извинете за въпроса си. Сега препрочетах коментарите ви и разбрах, че този в Елин Пелин е новият на БОЖИ ДАР

# 297
  • На земята, която е всъщност звезда.
Хора, четете. Още на първите две страници има лоши отзиви за хосписите на собственичката на "Божи дар".

# 298
Слагам ви линка на сайта  http://domzastarihora.bg
За всеки хоспис ще намерите и положителни и отрицателни коментари, както за всеки лекар и болница. Аз изказвам моето мнение и лични впечатления. Аз лошо от този дом не съм видял, когато съм бил на посещение
съм видял усмихнати възрастни хора. Ако съм забелязал нещо смущаващо ще оставя ли най-близкият си човек там? Но пак повтарям не си натрапвам мнението.
И аз съм чел първите страници на форума. Незнам това, което е написано дали е истина, има и много споделени положителни коментари, но се доверих на тези хора и те опровергаха доверието ми.
Относно заплащането и това, което се тиражира, аз мисля, че е спекулация, защото съм плащал по 900лв. всеки месец, нищо допънитено ( нито ми е искано ),а последните 2 месеца таксата ми беше 800лв., поради подобреното здравословно състояние.
Съвета ми е отидете на място и вижте с очите си, разговаряйте и си изградете свое мнение и впечатление. Успех!

# 299
...
5.„Божи дар“- Банкя няма свободни места/за мъж/,не сме ходили ,но посетихме новият им хоспис в гр.Елин Пелин,сградата е нова/тип болнично заведени-2/3 етажа/.Казаха ,че има места но е далече от София/затова се отказахме/. Собственичката е лекар-невролог ,тамбила всеки ден от 13 до 18ч,но има непрекъснато мед.сестра,която живеела там/поне така казаха/.Иначе нови стаи,легла 2-ки и тройки със санитарен възел....готвело се на място.Не мога да кажа повече,дали ги обслужват добре....нямам представа.

Споменава се името д-р Йорданка Неферова, за която е писано на първа стр. на тази тема от авторката й.

...

Хора, добре ли сте? Колко трябва да ви е болно съзнанието да вярвате в такива измислици? Изумнен съм, че като се пусне такава статия в някоя "медия" всички ставате като "овце" и автоматично разпростванявате линкове, без изобщо да помислите какво всъщност пише в нея. Някой от разпространяващите дали има идея как може да вземеш имот от упоен човек? Упояват те - заспиваш!  Друг вариан няма... Спейки ли се прехвълят имоти? Елементарно! Статия за глупаци! Евтина новина за елементарни хора!
   От погледа на мислещ човек: Дали не се заформя конкуренция на добрият, работещ хоспис в Елин Пелин? Дали някой не иска умишлено да го съсипе и той да спечели от това? Дали зависта не е обсебила някой "доброжелател"? Нормални въпроси на трезво мислещ човек в България  в днешно време.
   Имам пряк поглед в дома и не приемам тормоза на възрастните обитатели, но не от собствениците, а от "служителите на реда", които многократно безпокояха настанените с разпити, с една единствена цел, а именно някой да потвърди една ЛЪЖА. Но уви, такъв нямаше. Всички се чувстват добре и си остават там! Да коментираме и честите обажданията към близките на настанените, да си ги приберат от този дом... Недопустимо! Ето това е тормоз!
   Изля се много помия по адрес на хоспис БОЖИ ДАР, но тя ще се измие, защото хората работят с кауза и сърце! Обитателите се чувстват добре и живеят спокойно (което не се пропусна и в репортажите), а това е стимула и целта на екипа на дома. Така, че който иска близкият му човек да изживее старините си спокойно, в уютна обстановка, под денонощните грижи на най-добрата лекарка ще го настани в БОЖИ ДАР, а останалите ще направят компромис между парите и живота на своуте близки!

Общи условия

Активация на акаунт