Адреси на хосписи

• 387 566
  • 497
  •   1
Отговори
# 300
  Господин hristopapanov, интересен коментар по темата. Внесахте друг смисъл във всичко...  Аз затова зададах въпроса, това което е написано дали е вярно, тъй като живеейки в чужбина си имам едно на ум за "българските медии" и това, което се пише в родната преса. Хората не ги интересува никой и нищо, стига само рейтинга да е висок. Извинявам се за лекото отклонение.
  Относно хосписите, препрочетах форумите, сайтове, страници, разговарях с познати и си набелязах няколко, които ще посетя лично за да се уверя какви са екипите и каква е обстановката. Ще посетя и Божи Дар, наистина ми е интересно, защото има много положителни отзиви за там. Ще ви напиша и моите лични впечатления.
  Благодаря на всички, които ми отговориха и споделиха мненията си.

# 301
# 302
# 303
Коментара на potebitelka1 ”302”, която дори не смее да застане със собственото си име, доказва всички мои изказани по горе трърдения. Пускането на един линк, пълен с фалшива информация и поръчкови тръредния няма да успее да развали или промени мнението на хората, които са благодарни и доволни от услугите на дома.
Тъй като вече споменах, че съм запознат съвсем от близо със случая, и за хората на които, дамата се опитва да „промие” мозъците с коментара си, ще разясня и оборя главни елементи от репортажите.

Да започнем с „незаконният хоспис” в Елин Пелин. Там хоспис няма – има дом за възрастни хора! Репортерите и журналистите би трябвало да са на по-високо ниво и да се запознаят с разликата. Да няма регистрация като хоспис, защото НЕ Е. Регистрацията на дома е от преди да заработи. „Проверяван е само два пъти”... Как проверяван, нали е нелегален, даже и кмета не знае за него... ???

Господина, обитател на дома казва, че познава управителя и сина на собственичката на дома от 3г., години през които са поддържали контакт. Тях той е намерил от обява за гледане на възрастни хора, срещу унаследяване. Желанието му е било да си даде имуществото, а те да се грижат за него доживот. Това обаче е само докато господина е в лошо здравословно състояние, а след като целият екип на дома го „изправя на крака”, думите и желанията му се променят. Кой ли „диктува” това?

Новата му версия е, че „са го накарали да прехвърли имотите си”... Как са го накарали? Вас може ли някой да ви накара да направите нещо против волята ви? Не става ясно как... Той каза, че е отишъл при нотариус, щом е отишъл значи не е бил упоен - има спомен. „Не знае дали къщата е негова или е прехвърлена, не помни дали и какво е подписвал.” Интересно помни, че е отишъл, но не помни дали е подписвал... Явни противоречия! Явно господина не казва истината. Защо ли?

„Собственичката на хосписа признава, че възрастните хора са й приписвали имоти, но не вижда нищо нередно в това “ Какво нередно да има, след като това е обявено на официалния сайт на дома? Възрастени хора на една пенсия не могат да си позволят заплащането в такъв тип заведение, това значи ли, че трябва да са отритнати, върнати или изпъдени? В този случай, естествено, че НЕ! Жената е ЛЕКАР и не отказва помощ. След като нямат пари за заплащане на оказаните им грижите, не е ли редно да и дадат нещо в замяна на тяхното достойно гледане до края на дните им?

В хосписа били „откри над 100 различни сънотворни и успокоителни, както и наркотични вещества - ЛЪЖА. Открити 4 лекарства, които са изписани на обитатели  на дома със зелена рецепта. Защо в медиите излиза гръмко заглавие и статията завършва с „разследването продължава”, а никой не публикува резулатата на конкретната проверка?

„Сега ще бъде събрана информация за деветте смъртни случая само за последната година.” Това е дом за гледане на възрастни хора! Има само 9 смъртни сличая, за преминали над 140 за период над 1 година. Информацията, която може да се събере е, че там се работи на пъни обороти, има много пациенти за които грижата е на високо ново, а здравословното състояние подобряващо!
Оствям отговорите на вас – интелигентните хора...

# 304
...
5.„Божи дар“- Банкя няма свободни места/за мъж/,не сме ходили ,но посетихме новият им хоспис в гр.Елин Пелин,сградата е нова/тип болнично заведени-2/3 етажа/.Казаха ,че има места но е далече от София/затова се отказахме/. Собственичката е лекар-невролог ,тамбила всеки ден от 13 до 18ч,но има непрекъснато мед.сестра,която живеела там/поне така казаха/.Иначе нови стаи,легла 2-ки и тройки със санитарен възел....готвело се на място.Не мога да кажа повече,дали ги обслужват добре....нямам представа.

Ужас! http://dnes.dir.bg/news/mvr-elin-pelin-vazrastni-hora-25606277?nt=9

Споменава се името д-р Йорданка Неферова, за която е писано на първа стр. на тази тема от авторката й.

Вижте какво е коментирано за Божи Дар в Елин Пелин, и то беше наскоро
...
5.„Божи дар“- Банкя няма свободни места/за мъж/,не сме ходили ,но посетихме новият им хоспис в гр.Елин Пелин,сградата е нова/тип болнично заведени-2/3 етажа/.Казаха ,че има места но е далече от София/затова се отказахме/. Собственичката е лекар-невролог ,тамбила всеки ден от 13 до 18ч,но има непрекъснато мед.сестра,която живеела там/поне така казаха/.Иначе нови стаи,легла 2-ки и тройки със санитарен възел....готвело се на място.Не мога да кажа повече,дали ги обслужват добре....нямам представа.

Ужас! http://dnes.dir.bg/news/mvr-elin-pelin-vazrastni-hora-25606277?nt=9

Споменава се името д-р Йорданка Неферова, за която е писано на първа стр. на тази тема от авторката й.

Вижте какво е коментирано за Божи Дар в Елин Пелин, и то беше наскоро

Хора, добре ли сте? Колко трябва да ви е болно съзнанието да вярвате в такива измислици? Изумнен съм, че като се пусне такава статия в някоя "медия" всички ставате като "овце" и автоматично разпростванявате линкове, без изобщо да помислите какво всъщност пише в нея. Някой от разпространяващите дали има идея как може да вземеш имот от упоен човек? Упояват те - заспиваш!  Друг вариан няма... Спейки ли се прехвълят имоти? Елементарно! Статия за глупаци! Евтина новина за елементарни хора!
   От погледа на мислещ човек: Дали не се заформя конкуренция на добрият, работещ хоспис в Елин Пелин? Дали някой не иска умишлено да го съсипе и той да спечели от това? Дали зависта не е обсебила някой "доброжелател"? Нормални въпроси на трезво мислещ човек в България  в днешно време.
   Имам пряк поглед в дома и не приемам тормоза на възрастните обитатели, но не от собствениците, а от "служителите на реда", които многократно безпокояха настанените с разпити, с една единствена цел, а именно някой да потвърди една ЛЪЖА. Но уви, такъв нямаше. Всички се чувстват добре и си остават там! Да коментираме и честите обажданията към близките на настанените, да си ги приберат от този дом... Недопустимо! Ето това е тормоз!
   Изля се много помия по адрес на хоспис БОЖИ ДАР, но тя ще се измие, защото хората работят с кауза и сърце! Обитателите се чувстват добре и живеят спокойно (което не се пропусна и в репортажите), а това е стимула и целта на екипа на дома. Така, че който иска близкият му човек да изживее старините си спокойно, в уютна обстановка, под денонощните грижи на най-добрата лекарка ще го настани в БОЖИ ДАР, а останалите ще направят компромис между парите и живота на своуте близки!

Господин Папанов,

нека не започваме да се нападаме лично, защото и Вашето мнение е доста противоречило.
в ПЪРВИЯ коментар, които изобщо пишете в този форум, сам пишете че мястото, което коментираме в Елин Пелин е хоспис (за това по горе Ви цитирам, че да не се окаче, че съм си го измислила). Във втория Ви коментар, изведнъж не е хоспис, а Дом за стари хора. В третия Ви коментар да не стане детска градина?

Нека да спрем до тук, и да оставим хората сами да си съставят мнение. Дали искат да вярват на коментарите в медиите или не е тяхна свободна воля. Аз поствам линкове, защото ако сте проследим малко от малко форума, преди години също търсех място за настаняване на близък роднина, и се сблъсках с много неприятни места и ситуации. От личния си опит изхождам, че човек изпаднал в такава ситуация се нуждае от много информация Целта ми е да подам информация, а все сам да си изгради мнение. Аз нито правя агитации и комплименти, нито се заяждам, нито оплювам някого. Не мисля и да го правя, да падам до такова ниско ниво.

И още веднъж моля: нека да приключим до тук с нападките. Така или иначе смятам да не Ви отговарям повече и Ви пожелавам всичко хубаво в живота!

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 20:50 от Potrebitelka1

# 305
Potrebitelka1, нападката ми : „Да започнем с „незаконният хоспис” в Елин Пелин. Там хоспис няма – има дом за възрастни хора! Репортерите и журналистите би трябвало да са на по-високо ниво и да се запознаят с разликата. „ не е била насочена към вас. За мен няма значение какъв ще е изказа, относно вида на заведението, както си личи и по моите коментари, ние общуваме във форум, а не медия. Има значение обаче тиражирането на Невярна информация. Аз съм ЗА това, всеки да си състави лично мнение и впечатление на място, но съм ПРОТИВ целенасочеите опити за манипулация, точно на хора в подобно положение (и отново не е към Вас).

# 306
Здравейте отново, аз съм бил многократно в БОЖИ ДАР в Елин Пелин, познавам и собствениците, и управителя и персонала. Казазах ви, че съм с много добри впечатления от този дом и благодарен, че изправиха майка ми отново на крака. Меко казано е, че се възмущавам на квалификации като „ДОМ НА УЖАСИТЕ” ; “ХОСПИС НА СМЪРТТА” ; „ ТЕЗИ МОШЕННИЦИ”, затова си позволих да се включа отново. Който не е бил там, няма как да знае колко е приятна обстановката, а още по-малко какви усилия се полагат за подобряване здравословното състояние на пациентите, както и за обгрижването им (което е най-важното). Тези стари хора наистина се нуждаят от това. Не съм никой да раздавам правосъдие и да казвам кой е прав, кой е крив, кой лъже и кой манипулира, но смело мога да кажа, че не вярвам хората с които се запознавах и съм общувал,  да са способни на такива неща. За докторката съм убеден категорично, че не е замесена в подобна схема, тя е Човек с главно Ч и преди всичко Лекар, отдаден на професията си. Дано се изясни тази ситуация по-скоро и всички да разерем каква точно е истината.

# 307
Привет, вече от България. Сега ми е първият свободен момент и реших да споделя с вас моите впечатления. Направих обиколката и проучванията си относно хосписите и домовете за стари хора. Обиколих няколко в София и Софийска област. Честно казано съм втрещена от два, които посетих. Положението в тях бе сходно - хигиената на нулево ниво. Единят който посетих е дома Роза в Банкя – на пръв поглед сградата (една малка къщичка) по мой критерии не отговаря на социалната дейност практикувана в нея. С влизането му вътре ме „удари” страшна миризма на урина, а след като видях и  двама господина-обитатели, огледа ми приклчи.Те за мен бяха в мизерно състояние относно външния им вид (неизкъпани, брадясали, дрехите им също не бяха много чисти). Освен това там не видях хора от персонала, той просто липсваше. Само една жена, която на пръв поглед не става ясно дали е медицински служител или обслужващ персонал. Посетих и център Александровска, мнението ми за там е почти същото, но там се натъкнах на друга гледка като надникнах в едната стая. Може би бяха дементно болни старци, но един си бе сложил краката в/у главата на друг. Потресена бях, замислих се, че дори в германските кучкарници нещата са по-добри... И така...Друг дом ми направи добро впечатление – Токуда. Там всичко чисто, подредено, персонала на ниво, но пък цената ми е крайно непосилна. Когато бях в Банкя посетих и така коментираният  Божи Дар. Не можах да разгледам обстойно, тъй като нямаха свободни места и ме препратиха към новото им звено в Елин Пелин. Искам да ви разкажа за там, той ме очарова. Много хубава сграда, модернизирана от всички страни, голям двор за разходка, изключително добро обзавеждане, а дори и вътрешни помещения за отдих и огромна трапезария (личи си от пръв поглед, че всичко е премислено , за да е удобно на трудноподвижен човек). Говорих с управителя на дома и ми обясни, че в момента се изгражда много голям рехабилитационен център, който ще е специализиран в раздвижване и прохождане на инсултно болни и след стчупвания. Освен това се грижели и за забавлението на обитателите и дори правели нещо като кино салон за тях. Най-интересното за мен беше частта с рехабилитацията, тъй като това в моя случай би било от много голяма полза за раздвижването след тези инсулти. Във всички, посетени питах конкретно за това, тъй като това ми е приоритет в избора, никъде нямаха отделена рехабилитация, а само приходящ рехабилитатор, който ги посещава веднъж седмично, а дали е така нама как да знам. Накратко това е моето мнение, изчаквам консултация в още един хоспис и ще трябва да реша.

# 308
Моля ви, някой има ли информация за хоспис Сердика в Овча Купел? Много ми е спешно.

# 309
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,

Чух хубави неща за хоспис Сердика и се обадих за баща ми - подробно ми обясниха какво предлагат (подоробно ми обясниха и за рехабилитацията, тъй като баща ми е след инсулт), но ми обявиха непосилна за мен цена - 85 лв на ден и то мисля без памперсите.

Мисля, че е доста добър вариант, въпроса е дали можете да си го позволите.

# 310
Моля ви, някой има ли информация за хоспис Сердика в Овча Купел? Много ми е спешно.

Здравейте,

и аз искам да прочета мнения, най-добре на някой, който е настанил близък там.

Бях на "оглед" там края на миналото лято, и ми направи доста добро впечатление. Вътре беше чисто и подредено, не миришеше лошо (което се случва доста често в такива домове). Разделено е на хоспис (за по тежките случаи) и на дом за стари хора. Интересувах се от това за стари хора: цената беше между 800 и 1000 лв, според състоянието на домуващия. В стаите има малка вградена кухничка, обстановката е нова и поддържана. Има общ кът за всички, в който видях само телевизор.
Има малък двор, които спорем мен е твърде малък за разходка, но пък е добре поддържан.
За съжаление нямаха свободни места.

Но ако отидете на място, мисля, че ще ви разведат из комплекса, и ще ви обяснят всичко. Така ще си съставите сами мнение.

# 311
  • София
Здравейте, някой да има отзиви за следните хосписи?
 1.  Хоспис  Маринела, Овча купел,  
 2. Дом Лилия Драгалевци и
 3. Хоспис Филаретова в Модерно предградие.
Редактирам се Хоспис Филаретова е вече в Орландовци.

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 10:05 от verabel

# 312

Здравейте,

за хоспис Маринела е писано малко по-назад в темата. Разгледайте коментарите, но дано да получите и някое по актуално мнение.

# 313
  • София

Здравейте,

за хоспис Маринела е писано малко по-назад в темата. Разгледайте коментарите, но дано да получите и някое по актуално мнение.
Благодаря!

# 314
  • Sofia, Bulgaria
 2. Дом Лилия Драгалевци и
 3. Хоспис Филаретова в Модерно предградие.
Редактирам се Хоспис Филаретова е вече в Орландовци.

Изключително съм доволна от Маринела - отношение, хигиена, грижи. Въпросът е какво е състоянието на болния. Леглата са си болнични с решетка, рехабилитация има делничен дни по около 30 Мин (по думите на баща ми) и първите 20 дни от престоя му бяха ОК,защото нямаше много сили, но следващите 10 беше изнервен от това лежане, та се наложи да го преместя в хоспис с двор.

Общи условия

Активация на акаунт