Отговори
# 15
И моята чете Стивън Кинг "То", привършва втората част.
На тях им дадоха в края на миналата година учебниците и прочете от учебника или прослуша задължителната литература с някакво приложение. Прочете и учебника по история за 8 клас, тя нали е с трудности, та да свиква с термини, че историята е най-трудният предмет. Другата седмица ще я водим из Родопите, не става море и е недоволна.

# 16
  • София
Хоп и аз тук.
Купих вече тетрадки и подвързии и други неща за учебната година за 9то класничката и за 4то класничката . Купих им вече и някоя друга нова дрешка и съм готова с тази досадна част от началото на учебната година. Реших да избегна навалицата в последния момент, взех си и профилактичните лични карти от ЛЛ и се наслаждавам на последните и за мен почивни дни, как обичам лятната ваканция спокойствие съм и силна храна. Сега пак се почва тичане напред назад задачи изнервена тийнейджърка и лошо време оф ама че досадно. Но това е да сме здрави ще мине и това .

# 17
Аз изобщо не я усетих тази ваканция за наборката, а тя днес може да се каже, че свършва за нея. Почти няма да се прибира чак до 21 септ. От понеделник е пак на спортен лагер, после направо към морето ще идем за четири дена, че тази година се наложи да го пропуснем, после е 2-3 дни в къщи и запрашва с отбора на Европейското първенство, след което се връща на 21 септември. Да не говорим, че цяло лято става в 7.30-8ч за тренировки, вечер пак до 21ч, изтормозих я да си прочете от задължителната литература, каквото не беше чела, освен нея си чете нейни си книги, тук там я засичах да пише думи по френски. Още не е почнала френската книга, а мислеше по математика и по разказвателни да преговори. Е няма кога да се случи всичко. Чак ми е жал, като знам моите ваканции какви бяха спокойни, с безкрайни игри навън, без никакъв стрес... Нямам спомен да съм учила нещо по време на лятната ваканция. То при нея е заради лошо, или по-скоро никакво планиране, но това е друг въпрос.

# 18
Nelika, ще стискаме палци тогава за европейското ! Аз съм пропуснала- какво тренира наборката ?

# 19
Аз днес рязко осъзнах, че тази година, като никога, няма да сме на почивка около трите почивни дни и рождения ден на ММ другата седмица и трескаво взех да търся някакви last minute оферти. Нищо интересно не намирам, разбира се.
Наборката и тя онзи ден ми вика, ама как няма да ходим на море в Гърция тази година?! Ами, на така, ще пропуснем. Не че тя не ходи вече пет пъти на българското за сметка на това, ама наистина се чувствам много странно по това време на годината да сме си вкъщи.

На Nelika наборката май кикбокс тренираше? Ще стискаме палци, разбира се, и стигането до европейско си е постижение!

# 20
Да, кикбокс Simple Smile След толкова тренировки, дано там жребият ѝ да е добър.

# 21
Никъде не сме ходили това лято и не знам кога ще можем да отидем - проблемът не е финанси. Казах на децата да слушат догодина за лагери от училище евентуално. 3-4 пъти на басейн и един ден на плаж във Варна ни е равносметката. Живи и здрави да сме. Нищо не прочете. Вълнува се за френския, който започва като втори език. Учебниците върнаха на 30.06, но новите не са им дадени. Другата седмица започва преговор по химия и физика за входните нива.

# 22
Благодаря и аз за темата. Наборът е на лагер с отбора,  преди това беше на лагер по френски. Има още две непрочетени книги от задължителните. Иначе от време на време отваря книги на Гришам, но рядко. Още му е лятно и не му се мисли за училище.

# 23
Моята чете, ама с нежелание. До тук е прочела само Евгений Онегин и Дядо Горио. Английската книга я мъчи, скучна била. Затова пък е направила амбициозен план да преговаря по разказвателните. Да видим...
Ние на море бяхме през юли и вече забравихме, че сме почивали. Ще направим още едно гръцко море седмицата преди 15ти и това е. Тази година нещо рязко захладня и вече ни е есенно. Дано уцелим хубаво време.

# 24
Ние, понеже почиваме на нашето си море, предпочитаме през юли и то първите две седмици, максимум до 20 юли. После започват мъртвото течение, големите вълни и червения флаг.

# 25
  • European Union
Вчера наборката ме питаше как се справям с депресията от застрашително настъпващата нова учебна година и се изненада, че не съм депресирана. Казах й, че за мен всеки 15 септември е ново начало и надежда, а тя каза, че явно не съм с всичкия си и сега трябва и за мен да се притеснява.

При зрелостника с “пункцията” дислексията не е проблем. Диктувано му е, но явно не е било достатъчно за 3. Само не мога да разбера дали е бил със слушалка или му е диктувано на живо, но ако знаем училището и това може да се предположи.

# 26
Нали не са в своето си училище и квестори са учители от други училища, изключват се телефоните? Ако е със СОП тогава може и да са опитали да му помогнат, ама ресурсен и математика ниво 12 клас трудно ми се връзват. Пък и при нас разпределят друг, не този, който работи с ученика, не знам въпросният зрелостник от къде е и как процедират при тях. Интересното е, че не е избрал по-лесен предмет за ДЗИ. Дори ученици СХН от паралелки с по-нисък приемен бал избират не профил математика или информатиката, а английски като по-лесен според тях.

# 27
Благодаря за темата!
Хайде без род. срещи преди 15 септември, че все пак е ваканция, а и не са новобранци. Simple Smile

# 28
Наистина това момче защо е избрало матура мат. В нашата МГ с 5 математически паралелки изключително малко деца я избират за матура, имаше данни от РУО. От ЕГ с 2 паралелки френски пък нито един ученик не избира френски за матура. Масово избират английски.

# 29
Че и за задължителна явно я е избрал, да не може и да завърши сега. Много неориентирани младежи има за жалост 😔

Общи условия

Активация на акаунт