Отговори
# 30
  • София
На поправителната сесия можеш да избереш друга задължителна матура, различна от тази, която си избрал на редовната сесия, което прави случая още по-необясним.

# 31
  • European Union
Матурите по желание също минаха. Все пак ние не знаем тази дали му е задължителната.

# 32
  • София
Ако е била по желание, е още по-необяснимо. Joy

# 33
Благодаря много за новата тема. Изоставам с писането но ви чета. Санака прекрасна новина всичко да е безпроблемно.

# 34
  • София
Lúthien, благодаря за новата тема Flowers Hibiscus

Уж щях да подвържа учебниците през лятото, но то нещо бързо ми избяга Joy Има време, все ще стане. Наборката тъкмо се засили да преговаря и хоп, предложиха й нещо, което няма как да откаже. А брат й изобщо не е планирал преговор, почива на макс от учене, но тренира усилено.

Nelika, успех на наборката на Европейското! Flowers Four Leaf Clover

# 35
Моето, нали и тя енергоспестяваща, взела старите подвързии, пази и такива от 7 клас и си облякла новите учебници. Поправила 7 и 8 на 9 клас и готова. Няма нови етикети да лепи, пък да надписва, да губи време. За един учебник нямала само подходяща подвързия. Няколко са леко скъсани, но тя е над тези подробности, важното да има подвързия. Всъщност пази си тетрадки и учебници.

# 36
  • София
Lúthien, благодаря за темата.
С четвъртокласничката купихме подвързии, та обзаведохме и набора. И лични карти взехме.
В книжарницата беше задръстено от помагала, за каквото искаш и за който клас искаш. Вниучката гледа, гледа и пита "Бабо, а сега навсякъде евро ли ще пише в учебниците?" И се замислих дали ще преработват учебниците и помагалата. Особено помагалата - по математика преиздадоха купища заради новите формати от последните години. Сега какво ще става, не ми се мисли, в лева ли ще смятат, в евро ли? За горните класове не е от значение, но малките  смятат чушки и домати по не знам си какви цени в лева, пък ще стигнат ли 100 лв или не за еди си какво.
Nelika, успех на наборката.

# 37
Благодаря за новата тема, Лутиен! 💐
Санака, поздравления за хубавата новина! Лека и безпроблемна бременност на дъщеря ти!🌹
Тази година наборът ще е с нова класна, която ги вика в училище на 4-и септември да си вземат учебниците. Така че следващия уикенд ще пазаруваме тетрадки, подвързии и т.н.
Не ми се мисли какво ме чака след 3 седмици като зазвъни Школото с оценките от входните нива, особено по разказвателните предмети.

# 38
От произведенията остана Гъливер (който даже не предложих) и Робинзон Крузо.
Преговори уж по всичко, освен математика и английски език(но там нямам притеснения изобщо).
Само моята ли чака да свърши ваканцията и да започне училище!?

# 39
Благодаря за темата!
Бебчо, и ние не се организирахме да подвържем, а имам нейните учебници и 12 помагала на брат й (там имаше списък с помагала, но не дадоха учебниците).
Наборката се наспортува, наспа, наизлиза, но няма една прочетена книга цялата. Ни на български, ни на английски (за съжаление). Не е казала много да й се ходи на училище, но не се е удумала, че не й се ходи. Малкият, който ще е 7 клас, гОрко брои дните и хич не му се започва. Тръгнахме с него с големи планове какво ще решава и преговаря, които и на 50% не изпълнихме. Да са живи и здрави, като ги напънат, ще се стегнат.

# 40
  • София
Матурите по желание също минаха. Все пак ние не знаем тази дали му е задължителната.
Задължителна.

# 41
И при нас няма прочетени книги на български. До колкото разбрах мъчи Гъливер на английски. Тетрадки купих миналата седмица. Бях забравила, но покрай темата се сетих. Учебниците другата седмица ще го засиля да иде да ги подвърже машинно. Поръчахме и хромбука и го чакам да дойде. Бързо се изниза лятото, както всяка година. Ние почивахме в началото на юли и отдавна забравих. Аз чакам с нетърпение да дойде учебната година, че и аз малко да си почина.

Санака, лека бременност на дъщеря ти! Такива новини винаги ме радват Simple Smile

# 42
  • София
Само моята ли чака да свърши ваканцията и да започне училище!?
Да Grinning

# 43
Благодаря и аз за темата. Малко се шокирах с тези деветокласници Grinning
Успех на наборката на Nelika на европейското!
В нашия клас имаме европейски шампион и се вълнуват всички покрай състезанията му.
Ние за почивката забравихме вече Grinning, но друга планирана няма. Сега сме за малко русенци и поне смяната им е интересна. Нищо не е прочел от задължителната литература наборът, но е убеден, че смисъл няма. През годината щял да прочете. Чете Реймънд Фийст. Плануваме културния афиш. Ще има опера Евгений Онегин напролет Grinning Гледам аз да организирам и първата почивка с четирите (май) дни около първата им ваканция. Не бързат за училище и двамата. Тетрадки, помагала, подвързване - ще го оставям да се оправя сам. Дрехи не сме купували още, а всичко му е малко... Убеждавам ММ да ходи с него, но досега не са намерили време...

# 44
Аз съм в лек шок. Братчето на наборката е на 11 години. От февруари до август е пораснал с 5см на височина и с 2 сантиметра стъпалото! Оня ден му поръчвах дрехи и обувки и добре, че му премерих крака - тези, които купих преди половин година му бяха големи, 34 номер, скочил е на 37-38 (24-24,5 см). Така ли растяха и вашите момчета? С щерката не съм имала такъв рязък скок. За протокола, 11 години и 5 месеца, 145 см ръст, 24см стъпало.

Общи условия

Активация на акаунт