Отговори
# 510
  • Пловдив
Ние изкарахме Ковид средата на Август - обилна хрема, адско главоболие и отпадналост. ММ вдигаше и кръвното, аз не съм го мерила.
При децата мина само с хрема.
Няма карантини и предписания, така че наистина не разбирам каква е причината, хората да не се тестват Flushed
 Най-малкото което е - лечението е съвсем различно.
При нас тук се завъртя някакъв вирус преди седмица - половината колеги изпопадаха с температура и диария. Разминахме се ние със съквартирантката, поне засега. Дано устискаме, че ни останаха още 10 дни.

Наборът скучаеше тази седмица в общежитието, но пък е разбрал, че "от зайците" имало още едно момче от Пловдив, та тази седмица каза, че ще го намери, да се запознаят и да пътуват заедно.

# 511
Вирусът си е вирус, какво значение има дали е грип, ковид или друг? Все е ОВИ.
Моята от ковид истерията насам се страхува от всякакви манипулации и тестове, за ваксини да не говорим - тя е от спектъра на ГРР, личи й само в отделни моменти/ прояви, но този е един от тях. Защо да й причинявам излишен стрес? Седи си у дома така или иначе, не е на училище.

# 512
Моята майка има мозъчни проблеми. Грип не се отразява на тях, докато ковид съсипа мозъка и тестваме. Кой както си реши.

# 513
Аз мога да дам нашата причина да не се тестваме. Защото оставяме имунната система и температурата (ако се вдигне такава) сами да се справят с нашественика, като само подкрепяме с природни имуностимуланти. За това, какъв точно е вируса, не ме интересува особено. Никога не свалям висока температура. От 15 години действа безотказно за всички ни. Преди това бях абонирана за поликлиниката и аптеката.

# 514
Да, Лорентин, ако има кой да обслужва майка ти докато сте болни е опция. Аз ако имах тази възможност също не бих я товарила с вирусите, които носим у дома с децата, но няма как - единствено аз я обслужвам, тя е на легло 24/7. Всякакви вируси кара тежко обикновено, мен рядко ме ловят или ги карам съвсем леко. Ама този път и аз се предадох и ще съм болничен.

# 515
Nelika, и аз общо взето така. Природни средства основно. Но ковид, не, не искам.

# 516
И ние счупихме собствените си рекорди с боледуването.Още не е почнала учебната година, а вече сме болни и двете.Уж мислех, че ще ни пропусне поне до ноември, ама...
Какви са тези вируси,  каква е тази напаст...

# 517
Ей, че лошо с боледуванията, всички болни бързо да се възстановяват!
За клеевата тинктура - много добре ни влияе на малки и големи вкъщи, от проблеми с венци, през гнойни ангини до болки в стомаха, ползваме я тази клеева тинктура и сме доволни, винаги има някакъв положителен ефект.

При набора засега входни нива са само по изучаваните миналата година предмети, сякаш началото на 9 клас е спокойно, поне на повърхността Simple Smile
Сега се ослушва да се запише на някой клуб по интереси в училище, но още не са обявили нищо учителите, та засега се е посветил на фитнес, за наша семейна изненада, щото ние сме по-скоро планински катерачи Joy

# 518
Като ви чета с болестите си мисля, че много рано дойдоха тази година вирусите. Ние затова избързахме и сложихме 2ра доза на HPV ваксината още 1вата седмица на училище,  защото миналата година, когато трябваше да я слагаме, от февруари, почти до юни бяхме все с вирусите, после донеизлекувани хрема и пак отначало. Та реших да не чакам, че ако пак започне този цикъл....струва ми се, че от детската градина не е боледувала толкова колкото миналата година.
При нас също започнаха входните. Тази седмица всеки ден имат.

# 519
Ох, много ме дразни, че не иска да ходи на екскурзиите с класа. Записа се на една единствена в страната и точно тази взеха, че я отмениха... Не мога да му въздействам по никакъв начин по темата и ме е яд, яд.
Болните веднага да оздравяват!  🍀

# 520
  • София
И при моя започват входните. Почти по всичко е с нови учители. Само по физическо, биология и физика учителите са същите. Съответно за физиката и биологията не се притеснил, щото си знае хората, така да се каже. Но по другите предмети се е понапрегнал лекичко - разнася старите тетрадки и чете там нещо.

# 521
Момичета, днес получих едната пратка от стор.бг и с нея ваучер на стойност 80 лева за вино. Аз няма да го използвам, така че, ако някой го иска го преотстъпвам.

# 522
Ние hpv ваксината малко я отлагаме, но припомнете ми през какъв период се слагат дозите, да си го знам за догодина?

# 523
Ние hpv ваксината малко я отлагаме, но припомнете ми през какъв период се слагат дозите, да си го знам за догодина?

Втората доза де слага 6 месеца след първата.

# 524
Цитирам листовката за Гардазила. (Съжалявам, но не мога да сложа скрит текст от телефона):
Ако към момента на първата инжекция сте на възраст от 9 до 14 години включително:
Gardasil 9 може да се прилага по 2-дозова схема:
Първа инжекция: на определена дата
Втора инжекция: поставена между 5 и 13 месеца след първата инжекция
Ако втората доза от ваксината бъде поставена по-рано от 5 месеца след първата доза, винаги трябва да се постави и трета доза.

Gardasil 9 може да се прилага по 3-дозова схема:
Първа инжекция: на определена дата.
Втора инжекция: 2 месеца след първата инжекция (не по-рано от един месец след първата доза).
Трета инжекция: 6 месеца след първата инжекция (не по-рано от 3 месеца след втората доза).
Трите дози трябва да се приложат в рамките на 1 година. Моля, говорете с Вашия лекар за допълнителна информация.

Ако към момента на първата инжекция сте на възраст 15 години и повече:
Gardasil 9 трябва да се прилага по 3-дозова схема:
Първа инжекция: на определена дата
Втора инжекция: 2 месеца след първата инжекция (не по-рано от един месец след първата доза).
Трета инжекция: 6 месеца след първата инжекция (не по-рано от 3 месеца след втората доза).
Трите дози трябва да се приложат в рамките на 1 година. Моля, говорете с Вашия лекар за допълнителна информация

Общи условия

Активация на акаунт