Отговори
# 525
Добро утро, лейдис Coffee
Да оздравяват всички болни Flowers Four Leaf Clover

Като чета поста на LoveIsTheAnswer, се замислих - наборката беше на 14 г. 11 м. като ѝ поставиха първата доза, личният каза - втора доза след 6 месеца, а възрастта е по-близо до 15 с трите дози.

Наборката приключи с входните - засега съм доволна, но се очакват резултати по физика, история, БЕЛ. По география миналата година учителката казвала - това не е нужно да го помните, онова също и бам сега на входното новата учителка дала точно тези "ненужни" за помнене неща. Започнаха и школите от тази седмица. По биология ще ѝ преподава Донка Николова, много е впечатлена от нея, а госпожата е амбицирана да ги прави олимпийци. Дано се случи химията между учител и ученици.
Родителската мина - всички учители единодушни - много будни и знаещи, ама много емоционални и шумни Simple Smile

# 526
  • София
Чудо. Моята учи цяла нощ за контролни. После спа до обяд понеже са втора смяна. Пак в нейн стил. Хем учи много, но по нощите.... защо цяла нощ само тя си знае. Сега хем съм доволна че се "събуди" от дълбок сън да учи. Хем съм ядосана че цяла нощ не спи... Няма пълно щастие ! ( но виж пълно нещастие има Joy )

# 527
  • Sofia
Производството на мелатонин при тийнейджърите става в късните вечерни (даже в малките) часове. Затова заспиват по-късно. Предполагам, че вечер ѝ е тихо и спокойно и се концентрира по-добре. И наборката учи добре вечер, но за жалост е първа смяна.

# 528
И аз като ученичка най- бързо помнех вечерта, та тогава учех

# 529
  • Варна
Хората са различни, няма как по калъп и режим всичко да е еднакво. Аз винаги съм била нощна птица. И до сега предпочитам да работя нощно време, когато всичко е спокойно. А през деня да навксам съня.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 10:05 от antonia

# 530
Какво казахте за среща?!?

# 531
И моята учи вечер, след 22ч. През деня си губи времето, или спи, вечер на тренировки и чак след вечеря се изнася да "пише". Дори не му викат учене вече. Колко пъти обяснявам, че мозъкът на човек е най-активен около 14-15ч, ама говори си, никой не слуша, не можела да учи през деня. То и резултатите са на лице, и пак не иска да промени нещо в тази схема.

# 532
Аз цял живот започвам рано работа и се стремя да си свърша всичко раничко, да приключа по-рано работния ден и после да съм свободна...
Да ама не ми се получава. Най-продуктивна съм вечер. И какво се получава- хем се мъча да работя отрано, хем не успявам, хем работя до късно и накрая работния ми ден става 12 часа.
Това го казвам за това, че всеки си има темпото и ритъма и аз не се бъркам на моя тийн. Когато иска тогава. Важно е работата да се свърши в срок.

# 533
  • Пловдив
От дете още, съм много по-продуктиевна през нощта и голям зор беше на майка ми, да ме научи, да уча през деня - еми не става! И сега уча много по-лесно след 12-1 през нощта, проблемът е, че сънят не ми стига, защото през деня имам други задължения Rolling Eyes
Не се меся изобщо в това кой и как учи - въпросът е, да усвояват материала и да казват, ако имат затруднения.
Като гледам набора - на мен се е метнал. Искрено се надявам след време и в професията си, да може да съчетава времето така, както на него му е удобно.

# 534
  • София
И моята мома учи вечер, уж цял следобед си е у нас, и все слуша музика, разсейва се. Започнаха и двамата със смесица от 3ки и 6ци. Той вчера има накателна 2ка по математика.
До него момчето се върти и говори и учителя искал да го изгони, но той помолил да остане и им дал тест - една задача, която тъкмо за изучавали в клас и на двамата 2-ки.
Нали уж нямат право да дават материал от същият ден???

# 535
И моята мома учи вечер, уж цял следобед си е у нас, и все слуша музика, разсейва се. Започнаха и двамата със смесица от 3ки и 6ци. Той вчера има накателна 2ка по математика.
До него момчето се върти и говори и учителя искал да го изгони, но той помолил да остане и им дал тест - една задача, която тъкмо за изучавали в клас и на двамата 2-ки.
Здравейте!
Малко да Ви успокоя. В 7 клас синът ми отишъл без домашна по физика. И гледам аз в школо - 2. Много му се смях, тъкмо го бяхме преместили , казвам му- ти сега гледаш от всички оценки ли да имаш ..
Но на изпитване , решаване на дъска на задачи, контролни винаги имаше 6 и учителят по физика така и не взе под внимание тази оценка, остави за срок и година 6. Та с две думи- може да е искал само да ги стресне, за да не говорят повече. Всичко зависи от учителя по отношение на точно тази 2.

# 536
  • София
Здравейте!
Малко да Ви успокоя. В 7 клас синът ми отишъл без домашна по физика. И гледам аз в школо - 2. Много му се смях, тъкмо го бяхме преместили , казвам му- ти сега гледаш от всички оценки ли да имаш ..
Но на изпитване , решаване на дъска на задачи, контролни винаги имаше 6 и учителят по физика така и не взе под внимание тази оценка, остави за срок и година 6. Та с две думи- може да е искал само да ги стресне, за да не говорят повече. Всичко зависи от учителя по отношение на точно тази 2.
Аз не се притеснявам от двойката, имал е и в 7 клас, пак така наказателна. Питането ми е, ако е върху материала, който взимат в самият час и не е довършен урока.

# 537
Принципно не, защото им трябва време да го затвърдят, на практика, ако някой не внимава може да бъде санкциониран, че друг път да внимава. Една такава двойка, задето не е слушал учителя има повече ефект от забележка в дневника, която изобщо не се знае дали ще бъде прочетена от родителя и отразена.

# 538
  • European Union
Дайте съвет как се маха пломбата против кражба (или както там му е името) от дънки. Наборката си е поръчала пореден чифт дънки, но пристигнаха без да е махната тази защита. Имаме ли някакъв полезен ход, освен връщане.
Аз проверявах пратката при куриера, но изобщо не съм го видяла това нещо. Тогава щеше да ми е по лесно връщането.

# 539
  • Sofia
Със секач съм рязала свързващата метална част, но бая зор видях. Друг вариант е в някой магазин със същата машинка да ѝ я махнат, но къде ще го търси, пък и трябва да носи документа за покупка със себе си.

Общи условия

Активация на акаунт