Отговори
# 645
Тази вечер съм дълбоко впечатлена от наборката и не мога да не споделя. Вчера сутринта, докато си правела сандвичи за училище, ножът се изплъзнал и си отрязала част от левия показалец. Странично, не върха. Но има вдлъбнатина. Държа се стоически докато го промиваха и превръзваха, без пеоблем. Повече я притесняваше, дали пръста й ще се оправи някога (което не е много сигурно). Обаче днес, при опит да сменим превръзката, настана големия ад. Не знам какъв ненормалник в спешното е сложил марля директно върху кървящо месо. Днес беше невъзможно това нещо да се отдели от плътта й! Марлята беше срастнала с месото. Заливахме с какво ли не, но освен болка, не постигнахме нищо. Накрая тя поиска игла и започна косъмче по косъмче да отделя марлята от пръста си. Няма да навлизам в подробности, но това което изтърпя, и то правейки го сама, аз не знам дали щях да понеса. Не спря, докато не я махна напълно, с много болка и воля. Аз мога само да кажа колко съм горда и впечатлена от упоритостта й. Ако влага тази воля във всичко, което прави, няма сила, която да я спре.

# 646
  • Sofia
Nelika, съжалявам, че изобщо се е стигнало до това Sad Пожелавам ѝ бързо зарастване на раната и пълно възстановяване на формата Revolving Hearts Моите и двамата припадат при вида на собствената си кръв.
Никога не сме забранявали или ограничавали нещо и на двамата.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 06:16 от aniK

# 647
  • European Union
Merilen, не е само твоята. Моята също е много подредена, но има нещастието да дели стая с брат си. Това е епична война, в която тя никога няма да победи, а аз съм най-страдащият арбитър.

Nelika, заболя ме, само докато те четох. Дано да се възстанови напълно!

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 10:02 от Кети В

# 648
Nelika, бързо възстановяване желая!

# 649
Nelika, настръхнах докато те четях Sad
Бързо и безпроблемно възстановяване на наборката!

# 650
  • София
Nelika, прегръдки от мен и за двечките! Голям стрес сте преживяли и браво на детето за самообладанието, куража, решителността! Може да си спокойна за нея - в трудни моменти може да се пребори. Не всеки има това качество, а е толкова важно. Бързо да минава и дано се възстанови пръстчето и не личи след време!

# 651
Ядосана съм. Моето момиче има трудности с учене, памет, концентрация, шум. В неелитно училище учи, съответно дисциплината в класа е под всякаква критика според детето и учителите. Имало деца, които пускат музика, викат,
пеят, ненормална работа. Въпреки всичко има учители, при които учебният процес е на ниво и има тишина в час. Госпожата по биология и химия не е от справящите се с тишината. Моята казва, че в час само се вика и крещи. На този фон имат часове в блок. Първият час се мъчи да предаде нов урок, вторият час изпитва върху него с оценки. Това нормално ли е да се прави? Та моята така ще повтаря 9 клас, тя не е в състояние да запомни нещо от урок, от думи, ако се крещи и вика. Тя учи вкъщи на тишина, само по някои предмети научава нещо от училище.

# 652
Ще ти отговоря като учител, който работи в блок часове. Не, няма как да преподаваш първия час и втория да изпитваш върху това, което току що си преподал. Това е все едно в един час първо да преподаваш, след това да изпитваш върху урока, който си преподал.
За мен е удобно, защото ако не свършва всичко първия час го довършвам втория. Или първия преподавам, а втория упражнявам докато им е прясно да се затвърди.
Говори с учителката, че твоето дете не може така да учи, че й е нужна тишина е време за осмисли прочетеното, я това се случва у дома.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 19:03 от Mama Ru

# 653
  • Sofia
Тая тъпотия с блоковете тази година я наложиха, за да олекотят (уж) раниците. Безумно е да изпитва на това, което е преподала предния час. А как се удържа вниманието на учениците в два поредни часа по някои предмети... Confounded
По чужд език е удобно - преподаваш, след това упражняваш, но с разказвателните не е така.

# 654
Да, и на мен не ми харесват блоковете, а вече са въведени и в 5 клас. Твърде много време в един предмет, твърде много време с един учител. Загубва се концентрация и интерес. Не случайно часовете са измислени по 40мин, за да запазят интереса на децата. А така, не стига че им доскучава, ами сигурно после имат и два урока по един предмет да учат.

# 655
  • Варна
Първо не е нормално учителят да се превръща в звероукротител.
Днес видях в админ-а, че наборът е изгонен от час по математика. Чакам го да се прибере от училище за видя какви ги е творил. Явно се е правил на интересен нещо.
Второ все си мисля, че учителят има как да задържи вниманието на класа. Дали с респект, дали със страх. Щом някои могат, значи и всички останали би трябвало да могат.

# 656
Въпрос на излъчване и/или подход. Хората сме различни и всеки си има натюрел, който пасва на едни ученици, но не пасва на други. На някои не ни се удава да докараме фелдфебелско излъчване  и така да респектираме, особено пък жените, макар че познавам и от този тип.
Другото е въпрос на предмет. Ако е матуритетен има шанс да ги е страх и да не създават проблеми.

# 657
  • София
Говорете генерално за дисциплината в класа. Все има и други родители съгласни. Как ще се крещи и ще пречат? И това ще е постоянно....Вероятно са 2-3 зрънца ,които съсипват всичко и няколко неориентирани които просто гледат от тях..  Не бива да се мълчи....

# 658
Значи рогатото (овне, което трябваше да е теле) сгъва и носени дрехи- дънки, худи и го прибира в шкафа, това ме подлудява. Освободих шкаф само за тези дрехи.Вчера класната ни сюрпризира, че предмета с лошата оценка се изучава само един срок, та да сме ги изпитвали... Познайте как ме изгледа докато четях съобщението. Ако можеше с рогата дето ги няма да ме нападне щях да съм в новините.
Аз като учител само един срок издържах с блок часове, категорично отказвам да са така и съм го заявила. Има ученици, за които 40 минути са много, а двойно наведнъж... Не е редно първия да се  преподава втория да се изпитва. Факт е че учениците опитва докъде могат да стигнат.

# 659
Аз защо си мисля, че навремето нашите часове бях по 45 мин? Ние също в езиковата гимназия бяхме на блокове и бяха по 90 мин. Съвсем стоически си издържахме без междучасие между тях.
В момента гледам, че са наредили в някои дни два часа подред от един предмет. Попитах дали имат блок и са им дали по-голямо междучасие след часа. Отговори ми, че си имат междуосието помежду  т.е. не блок, а два поредни часа. Сефте чувам, че е целенасочено , за да олекотят раницата. Хич не ми се струва по-лека, особено в нашето училище с тези chrome books, дето си тежат.

Общи условия

Активация на акаунт