Отговори
# 735
  • София
14.11 е неподходящо. Няма ме.
Чета ви, но все не успявам да де включа. И искам да ви видя.
Колкото до 9ти клас - "животът ми е скапан, всеки ден ме изпитват, изморена съм, няма да оцелея! Ох!" Жива да я ожали човек .... В четвъртък заминава за ваканционен уикенд в Белгия да си почине. Стана ми още по-жал за нея като го написах.Joy

# 736
  • София
Ами, маркирай се на подходящата дата, де.

# 737
Гласувах за 21.11 - мога да дойда.

# 738
Моля за препоръка за дерматолог, вещ по тинейджърско акне, в София.
Помня, че бяхте писали преди, уж си записах, но не знам къде. 😐

# 739
# 740
  • София
faviana, баткото го водих при доц. Брощилова, но за атопичен дерматит  - излекува го. Но часовете са запълнени месеци напред. https://superdoc.bg/lekar/d-r-valentina-broshtilova

Запазвам си координатите на препоръчаната от sanaka лекарка, ако ми се наложи.

# 741
faviana, от мен др Ръткова, работи на няколко места, оставям ти един от вс линкове - https://drstavrov.com/aboutus/dr-maria-ratkova/

# 742
Брощилова е много много добра, наистина,  но се чака много. Или се следи в супердок, понякога отпадат часове. Работи също и в болница Лозенец,  там малко по-малко се чака, но пак е за поне след 2 месеца. Една приятелка за тийнейджърско акне води сина си в Александровска болница при др Петьо Брезоев. Знам, че му помогна, имаше мазила, лекарства,  но и диета някаква.

# 743
  • Sofia
За Брощилова с ежедневна и неколкократна проверка в Супердок съм успявала да запиша час от днес за утре (някои се отказват и освобождават часа). Също може да се говори с рецепционистката да върне обаждане, ако някой се откаже.
Моят син ходи при нея за себореен дерматит - предписа Елидел, Джинджира и лечебен шамшпоан, какъвто той си ползва. Потвърди, че няма лечение, а само поддръжка. Не знам дали е добра за акне. Много мила и приятна жена, аз я посетих във връзка с подозрителна бенка. През лятото посещението струваше 160лв., не знам дали работи с НЗОК, издават фактура за фонд.

# 744
Дъщеря ми ползва това. Купувам го от магазин за био продукти в Русе по съвет на жената, която се занимава с това. Тя й го избра след като видя кожата й. Заведе ме приятелка, която също ползва услугите й за себе си и за сина си.

# 745
Мама Ру, благодаря за идеята! Набелязах си няколко неща, които ще поръчам. Дъщеря ти само измиващия гел ли ползва?

# 746
  • София
Само с измиващ гел няма да мине акнето. Ако са две-три пъпчици от време на време може, но при нещо по-сериозно, няма да е достатъчно. Измиващият гел е само поддържащо средство, но не и лечение.

# 747
Така е, за това загледах и крем от изцяло натурални съставки.

# 748
Мама Ру, благодаря за идеята! Набелязах си няколко неща, които ще поръчам. Дъщеря ти само измиващия гел ли ползва?
До, само измиващ гел. Бяха й предписали и крем, но тя не го ползва. Кожата й става мазна през пубертета. Като се нормализира акнето изчезва почти изцяло, като се мазни и се активира. И косата й е доста мазна, буквално на следващия ден не прилича на мита.  Като излезе от пубертета, ако не се нормализират нещата ще се обърне и към дерматолог.

# 749
Не се сещам писала ли съм какво ми препоръча приятелка за акнето / на нея пък козметик и го е препоръчал/ - на едно шишенце лавандулов спирт половин опаковка сулфатиазол, разтваря се добре, после с този разтвор се обтрива с тампон лицето и накрая задължително с крем здраве - розов. Да ви кажа, че от половин година го прави това и почти му изчезна акнето, а сме ползвали какво ли не. При нас поне подейства. Но и храната е важна, започне ли да прекалява със сладкото появяват се пъпки

Общи условия

Активация на акаунт