Препоръчано и изпробвано от dm ТЕМА 30

• 48 115
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
При мен най-добре почиства оцет и един прах от ДМ. След тях прането мирише хубаво, до пералнята започва да трака и рядко така я почиствам. Не смея да я чиста по агресивно. Иначе и аз много обичам да ми китшат дрехите на чисто. Много ми е любимо. Но съм под наем и се опитвам да пазя. Ако си беше моя бих я чистила много по често и по агресивно.

Това с оцета ми напомни, че майка ми пускаше лимонтозу в чкемджето и пускаше на най-високи градуси празна веднъж да извърти. А какъв прах ползвате от ДМ, прах за пране или някакъв специален за почистване на пералнята?

Скрит текст:

Взех и део крема на балеа , много е приятен за ползване.
Мисля че ще ми стане любим.
Скрит текст:

Използвах го миналото лято и след него си изхвърлих всички блузки. Остави ми под мишниците дебел, мазен слой, който няма изпиране. Даже си купих един турски препарат точно за под мишници да пере - пръсках обилно, никакъв ефект. Иначе мирише приятно
Някой ползвал ли е таблетките за почистване на пералня?
Моля да сподели, нормално ли е да има такава пяна?

Питам, защото когато си пускам пералнята за почистване без препарат, никога не ми се получава пяна. Thinking
Аз купувам един лидълски течен препарат и се получава същата пяна.
Почистват ли тези препарати. Напоследък уплътнението на пералнята ми доста се е захабило и дрехите не миришат добре. Иначе са изпрани, но без хубав аромат.
Трябва след окончателно приключване на прането с пералня за деня, да попиете и подсушите с попивателна гъба или микрофибърна кърпа външното и вътрешното упрътнения, да извадите дозатора (чекмеджето) за перилни препарати, ако се наложи го измийте първо с топла вода и после го попийте и подсушите с попивателна гъба или микрофибърна кърпа. След това попийте и подсушите гнездото на отделението. Отнема всичко това 7-8 минути. След това оставяте дозатора да изсъхне добре и гнездото му за 2-3 часа. Вратата на пералнята я оставете отворена
 После няма да се оплаквате от мухъл и лоша миризма от пералнята.

Чистим я, но пералнята е в тесен коридор и няма как да стои отворена вратата, защото някой ще я срита и ще я счупи. От това идва проблемът, че стои почти затворен вратата, така прихлупена на влажна пералня

# 136
Vald, ето това ползвам в комбинация с оцет. Става силна комбинация предупреждавам.
Може по отделно да ги пуснете. Или оцет със сода мисля че беше по-леката рецепта. Потърсете в интернет. Аз така правя като стане време за чистене.
Затова и ми е най-лесно с таблетките от ДМ. Само пускаш и готово.

# 137
Да,важно е отворена да е вратата за да съхне.
Аз вадя и чекмеджето иначе след пране.

Няма ли как да я преместите някъде на по-широчко?

# 138
Оцет със сода смесени винаги съм се чудила що за работа върши да чисти каквото и да е... Те се неутрализират едно друго, а не е да се допълват.
Поотделно повече работа би свършило всяко едно. От електрическата кана и подобни си чистя котления камък с оцет или с лимонена киселина, идеално става. В пералнята налепите са и от друго а не само котлен камък, за нея предпочитам нещо специално формулирано за целта.

# 139
  • оттам, откъдето започва България
vald, с такава таблетка почистих пералнята си:

# 140
Много беден аутлет този месец? Thinking

# 141
Да. По принцип не успявам да го разгледам, а сега много бързо свърши всичко.

# 142
Не е свършило, то просто липсва, а малкото включени артикули са без наличности в повечето магазини.

# 143
Аутлетът на DM още от ден първи на септември беше с под 50 продукта, да. Понякога допълват през месеца, но толкова скромен не съм го виждала.

# 144
Аз нещо съм пропуснала, за какъв аутлет става въпрос?

# 145
Аутлет е секция, в която пускат с намаление разни неща.
Аз бях взимала коледния календар на ДМ био за 2 лева от тази секция, редовната цена не помня колко беше някъде към 10.
Взимала съм също на ММ душ гелове на str8 по 1.99 намалени от 7 и нещо.
Някои артикули имат само 50-60 ст отстъпка, други са повече намалени.

# 146
Не е свършило, то просто липсва, а малкото включени артикули са без наличности в повечето магазини.

Имах предвид скролването много бързо свърши 😀 Преди не успявах да стигна до края.

# 147
А, да. Аз дори помислих, че от моя телефон е проблема. Никога не е имало толкова малко неща.

Аз нещо съм пропуснала, за какъв аутлет става въпрос?

Ето, тук

# 148
  • Mostly in my mind
Този аутлет в началото на всеки месец ли го обновяват?

За миризмата от пералнята - вратичка за прах и вратата на барабана са ми винаги отворени (е, освен при цикъл на пране), за да има циркулация на въздух и да изсъхват бързо. Нищо друга не правя. Нищо не подсушавам. Проблеми с миризми нямам.

# 149
Да, в началото на месеца, Лоли.
Още на първи беше празен.

Общи условия

Активация на акаунт