Априлски бебчета 2025- тема 3

• 11 616
  • 421
  •   1
Отговори
# 30
Залепих ушите 😂 изглежда много добре, тъй като и аз съм с щръкнали реших да залепя и моите да усетя какво е, ми аз нищо не усещам, много е нежна лепенката и тъничка, дано и тя ги понася добре, изкъпах я, подсуших и сложих…сега да видим докога и как ще стои 🧐

# 31
Вчера свалихме вече нивото на кошарата и май добре направихме, защото гледам във фейсбук групата на бебетата родени март имаше снимки как вече се изправят на 4 крака.
Поръчахме кошара за игра и килимче, довечера ще сглобяваме. То както нямаме място в нас, още по-зле ще е ама няма как.
Следобяд не мога да приспя бебчето, все на гърда заспива, надявах се сега като я захраня да мога да изляза за по-дълго време сама, ама ако не може да заспи без мен, трудна работа. Вие как приспивате вашите бебчета? Не става нито с люлеене, нито с потупване.
Днес давах карфиол, много неприятно мирише това пюре 😃 ама пък си го изяде.

# 32
Ние вече сме на морето. Голям ад беше пътуването в понеделник, но не успяхме да стегнем багажа на време и да тръгнем в неделя. Аз не съм от най-организираните и преди ми отнемаше по 1 ден да видя какво да взема. Предполагам и дойде в повече пътя и висене по задръствания и вечерта се будеше доста често. Приспиването става по-трудно. Продължава да не дава баща и да я приспива. Голямо хленчене, рев, простести, истории за нечуван инат …. Не ми се мисли като стане по-голяма какво ще е 😀 От сега ината и ми идва в повече 😀 До нас има настанени едно семейство с две дечица и само рев и викове се чуват от стаята им. Явно са много палави. Предполагам и нас ни чака нещо подобно 😀

Иначе аз я гушкам в поза кърмене и давам бибероната и полюшвам, тупане по дупе и тн. Но само седнала. Вече ми тежи доста.

Мисля, че е готова за захранване. Вчера я гушкам докато ям и тя посяга към чинии, чаши и храна. Облизва се като подуши октопода и веднага отвори уста, но ще почака. И за виното също, че и в него се огледа 😀 Имаше една възрастна двойка и много и се радваха, а тя им раздаваше усмивки и много им се радваше. Не иска да стои много в количката, пак си иска гушкане.

# 33
Оххх, и аз искам вълшебен лек за приспиване, ама няма. 😂 Понякога е ок, понякога е ужас. Вълшебната мелодия свърши работа около два пъти... На гърда не винаги я приспивам, че ако не е много уморена, почва да се дърпа в един момент и това е от месец насам сигурно... Сега я приспах в количката. Лошито е, че напоследък спи 30на минути и е вечно уморена. Ношес ставах доста пъти пък. Има вечери спи г/д ок, други като вчера е зле...
Ако е достатъчно успокоена и уморена минавам с единия или двата пръст между веждите към нослето и това помага да затвори очи. Иначе правя тъмно, пускам приспивна мелодия, пускам успокояваща музика, говоря ѝ някакви неща понякога, понякога полюшвам кошарата. Също шъткам.
Бибата е задължителна, само понякога на разходка май минава без нея. Поняког аѝ давам да държи ръката ми/пеленка или играчка, но това е с променлив успех. Гледам и да взема играчката, ако заспи, че да не стане беля.
Да я взема ми тежи. На рамо не се успокоява достатъчно, в поза люлка отваря голяма уста и чака да налапа гърда. 😂

# 34
И при мен няколко пъти се получаваше така с ръката да я погаля, ама вече веднага отваря очите. Също и с парцалче и и играчка, често давам, за да заспи. Шум пускам вечер, през деня не го пускам, може да пробвам. С бибата заспива, не може без, ама като е крива и само я плюе. Ако един-два дена е била по-кирва, на следващия вече спи повече.

# 35
Момичета, слагате ли на бебенцата обувки? Аз се чудя кога и какви трябва да взема, като захладнее сигурно ще трябва да започна да му обувам като излизаме. Сега си е бос почти постоянно, рядко слагам чорапи за навън, само ако времето е лошо.

# 36
Аз ще слагам дебели бебешки чорапки, има и хавлиени 🤗 От Тему ще поръчам зимни бебешки буйки.
От Турция купих няколко много интересни кашички и пюренца 😍 Ще ги снимам утре да ви ги покажа. Най-много ме развълнува кашата на Аптамил с мляко, мед и грис 6+ месеца 🥰 Има и пюренце сутляш 😁

# 37
Как така мед? Оня ден четох, че мед не се препоръчва до двегодишна възраст заради риск от ботулизъм.

# 38
Аз и взех едни буйки от baby.bg, но не са нищо особено и перушината им хвърчи навсякъде. 17ти номер са, но са и големи.
Скрит текст:
Взех и едни такива маратонки, но пак 17ти номер и е доста голям.
Скрит текст:
Тя има и един черен анцуг на Adidas и половинката ми каза, че приличала на Бургаска батка. Моля момичетата от Бургас да не се обиждат. 😀 Никакви лоши чувства.

Сега в топлото рядко е с чорапи. Обожавам малките и боси крачета. Иначе зимата мисля да сме с космонавтче, което си е цяло и покрива и крачетата, като отдолу ще е с чорапки.

# 39
Значи няма да бързaм с никакви обувки, благодаря.
В Ремедиум има -25% на пюрета Holle

# 40
Твоите прибра ли ги? 😀
Че и аз съм със щръкнали,ако има ефект си взимам и аз 😀
Залепих ушите 😂 изглежда много добре, тъй като и аз съм с щръкнали реших да залепя и моите да усетя какво е, ми аз нищо не усещам, много е нежна лепенката и тъничка, дано и тя ги понася добре, изкъпах я, подсуших и сложих…сега да видим докога и как ще стои 🧐

# 41
До мамите с по-големи деца. Започвате ли да им давате нещо за имунитет сега на есен? Моята кака много рядко боледува,  но от 2-3 години имаме сериозен проблем с афтите- така прекарва настинката. Сега сме на морето и й излезе херпес- ужасна работа. Предполагам, че организмът така преболедува, но искам да й взема нещо за засилване на имунитета.

# 42
Далинда, да, прибра ги!!!😂
Малката също вече 2ри ден е с тях и за сега всичко е наред🙂😊 прочетох, че да се приберат и останат такива прибрани е нужно курс от 1до 3 месеца постоянство( при мен няма шанс😂, но при нея има надежда) та на този етап ще ги носи… някой ден ще ми е благодарна, живи и здрави ❤

# 43
О,да ....на мен ми е голям комплекс,като малка ми се подиграваха...
Но ще ти благодари след време.
То при нас вече,изпята работа 😀🙈
Далинда, да, прибра ги!!!😂
Малката също вече 2ри ден е с тях и за сега всичко е наред🙂😊 прочетох, че да се приберат и останат такива прибрани е нужно курс от 1до 3 месеца постоянство( при мен няма шанс😂, но при нея има надежда) та на този етап ще ги носи… някой ден ще ми е благодарна, живи и здрави ❤

# 44
Мами, здравейте! Включвам се и аз в темата с нашата девойка родена на 22 април 🥹 късно разбрах за темата иначе на доста въпроси да съм си отговорила тук 😆 имам въпрос за болничен/майчинство, дали и при някоя от вас е имало нещо подобно, осигурявана съм на минималното на 8 часа, на 5 август ми пуснаха 1077 лв, на 19 август още 564.14 лв, иии днес 512.86 лв.. та чуденката ми е, понеже до 16 август ми беше болничният, вече трябва да тече майчинство, има ли вариант да са ми изпратили парите на две транзакции и повече този месец да нямам плащане? Изобщо как вървят при вас изплащанията? Хич не ми е ясно кога какво изплащат, колко и т.н..

Общи условия

Активация на акаунт