Априлски бебчета 2025- тема 3

• 19 126
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Луничке, ние бяхме вече на изследванията, доста трудно ни беше да вземем урина. Дадохме кръв и след 5 дни дадохме и урина. Казаха, че направлението важи 5 дни. След 5 дни, вече си плащаме. Може би имаше предвид, максимум 5 дни да има разлика между взимането на кръв и даването на урина.   
Успяхме да вземем урина, като я сложихме на леглото, върху повивалника, с отворен памперс и залепихме торбичката по средата, преди това разтворихме торбичката. Така стоя  40 минути, стояхме и я пазихме с баща й.
Иначе все правеше номер 2 и пробата отиваше на кино. А да не ви кажа, че в аптеката дали за момче. Чак като ни привършиха торбичките, купихме още и забелязах, че едните са розови, другите със сини букви. Ужас! Ами като не четем, изгубихме 4 дни. Макар, че не знам дали си беше от торбичката или просто ние не успявахме.

Определяно при нас пащърнак не се харесва, пробвах различни комбинации, и единствено с картоф успя да изяде цялата порция. За тези, които дават рапично олио, се оказа, че е добре да се дава от 7-ми месец нататък. На този етап е добре няколко капки зехтин - екстра върджин. При нас от рапичното олио получава киселини. Не вярвах, че бебе може да има. И реших без мазнина да пробвам. Нямаше киселини. После пак включих олиото и два дни ни разказа играта.
Имахме и висока температура. Таткото докара вирус от работа. Ама много безотговорни хора има. Как ще ходят болни на работа. Че било гордост това да си болен и да си на работа. А другите около тях? Ние сваляхме само с Панадол, това ни каза педиатърката. За сополките ползваме още физиологичен разтвор. Вече нямаме температура, но киселините ни разказаха играта. Буди се, реве. Надигаме я да се оригне, разсънва се. И сега я сложих в количката и така я приспах. Сигурно събуди и съседите.

# 556
Мики, ние бием рекорда Ви 😀 Час и половина опити да съберем урина. Събудихме се и сложихме памперса с колектора. Тя така се разсърди, че отказа да яде, отказа и да пишка … С мокра кърпа минах в памперс зоната, защото уж това е бил хака, но не и при нас.  След час и половина решихме да свалим памперса и да я държим без памперс и само колектор. Само как свалихме памперса и се изпишка …  Както и да е, събрахме нещо и тръгнахме към Токуда. В колата се наака, няма свободни парко места и така я грабнах към лабораторията.

Излязоха резултатите и имаме стойности извън референтните граници и ще видим дали не трябва да повтаряме след няколко дни.

И днес пак прави бойкот на храната. До момета е изяла 180мл с нощното хранене.

# 557
И моят сладур от снощи нещо не си доизяжда, явно е период, после си наваксва по принцип, дано и сега да е така. Вчера го болеше коремчето и май е от карфиола, но аз дадох с кашата и малко круши....ще видим днес как ще е, взех и Саб Симплекс.
Мики, бързо да минава 🤗 Олиото на Холе не е чисто рапично, а смес от няколко и е за над 4+ 😊 Не сме имали проблем. Препоръчвам го с две ръце 🤗

# 558
Момичета,как давате тази попара?
Днес Педиатърката каза, да започвам с попарата щом съм вкарала глутен, сирене и алабала. Направих я с вода, сухари от сплета, малко обезсолено сирене и много малко масло. Ми дадох два пъти и само дето не се удави. И да Ви питам как редувате месо, яйце, сирене. На мен идеята ми беше всеки ден да е различно, но не знам дали е правилно.

# 559
Аз попара още не съм давала, но в скрит текст на 1ва страница има рецепта на д-р Владимирова. По нейния алгоритъм сутрин се дава попара, обяда се редува 1 ден яйце, 1 ден месо, ако имате и вкарана риба може и 1 или 2 дена седмично риба. Следобяд се дава безглутенова каша.

# 560
Привет момичета! Simple Smile

Имам питане към тези от вас, които са в София, а именно: можете ли да ми препоръчате педиатър, който би ни записал? Страшно недоволни сме досега от нашия - въпреки, че на теория е много добър лекар, не ни обръща почти никакво внимание, забавя ни направления седмици наред и отговаря страшно неадекватно на всякакви въпроси...
Та ми се ще да се запишем при друг, но доколкото знам е трудно да се намери добър педиатър, който да приема нови деца Sad Имате ли някакви препоръки? Ще съм ви много благодарна...

Ние сме и тримата вкъщи с ковид от началото на седмицата, за щастие малкият го кара най-леко - имаше температура около 37,5-38 за 2 дни и беше леко унил, но бързичко се оправи. С ченгел трябваше да вадя думите от устата на нашия педиатър като питах дали нещо трябва да даваме или да имаме предвид, докато най-накрая ни каза да даваме биозин... А направление за коремния ехограф така и не ни е изкарал все още... Въобще трагедия е с него Sad

# 561
Само ще добавя, че ако сутрешната попара е без глутен, може следобедната каша да е с глутен. До края на първата годинка не се дава глутен повече от веднъж на ден.

# 562
Имам тъп въпрос. Ако бебето е на АМ, е ясно, че няма алергия към белтъка на кравето мляко, нали така? Т.е. млечните може спокойно да се въвеждат (котидж, извара, моцарела, и т.н.).

# 563
Благодаря, Кактус за съвета. Ще закупим от това олио.
Днес реших да не й давам пюре, да видим как ще е. Оказа се, че има сополи, явно е хрема. Съответно рев, докато разберем какво се случва, минахме през лекарство за стомаха, за зъбки, за температурата и накрая се сетих, че може да й издърпаме сополите със сополарката. За първи път я използваме. Веднага се успокои, започна да диша през носа. Дано спинка спокойно днес.
Луничке, и ние имаме две неща извън стойностите. Но едното е, че й е ниска имунната система, а тя си е болна. Вече е на оправяне, но от понеделник беше с температура. Кръвта я дадохме миналия петък, тоест преди да се разболее.
В петък при педиатърката имаше и доста кашлящи, така, че е възможно и оттам да се е заразила. Не знам. Пазете се, че много болни хора има.

# 564
При нас са повече неща извън норма. Педиатърката, която ни гледа на ехограф каза, че е заради вируса, който е изкарала. Ще видим и ЛЛ какво ще каже.
Скрит текст:

Днес е изяла 390ml АМ и около 80гр пюре от морков и сладък картоф. Е част от него беше по нея. Дано в следващите дни започне да яде повече.

Момичета какво кремче за тяло ползвате. Ползвах Кокон крема на A-Derma, но изчезна по аптеките.

BTW в IHerb има 20% на бебешки неща.

# 565
Мануна, може да има някаква форма на непоносимост, не е задължително да е алергия. Трябва да се пробва.
Нека бързо да оздравяват болните бебчета ❤️❤️❤️
Луничке, аз в началото мазах с млякото на Биодерма, много е хубаво, а сега не го мажа с нищо след баня 😃 Мнооого рядко го мажа. Иначе си го къпем всеки ден с малки изключения през ден. Масаж му правя, когато реши през деня да заспива по коремче. Тогава хубаво го размачквам и той заспива/не правя масаж след баня/.
Тук има ли и други мами на хиперактивни бебоци 😁🥰🩵 Дори като е по корем не се спира, а ако не пълзи се клати наляво и надясно като гърмяща змия, просто не застава на едно място. Постоянно е в движение с цяло тяло, ръце или крака. След баня не му правя масаж или гимнастика, той просто няма нужда от гимнастика, защото си я прави сам 😅

# 566
Нашето не спира Simple Smile С тази разлика, че е по гръб. Вчера без да иска се обърна по корем, докато си включваше една музика и толкова бързо се върна по гръб, сакън да не се мине 😆 В момента, в който я завъртя по корем, се обръща по гръб. Иначе мята ръце, крака, прави коремни преси, говори, пее, почти непрекъснато. Само докато суче мирясва (понякога), по пак горната ръка я размахва непрекъснато или се държи с нея за моята.

# 567
Моето също не се спира, хареса ми определението хиперактивно хаха. И самото хранене е голям кошмар, защото една го удържам на едно място. Иначе засега си хапва добре, но цял ден ръмжи, вика или реве и не мога да го оставя и за 5 минутки. Дано този период мине скоро и да започне да се заиграва.

# 568
Нашето е активно, но не е хиперактивна. Преди обичаше да се заиграва сама с играчките на килима, но сега това страе около 5-10 минути и после започва мрънкане.

Сега правим упражнения за лазене и за изправяне  от легнало в седнало положение и са и трудни и се сърди. Но няма как. Физиотерапевтката, каза че не иска да си ползва ръцете и при едно от упражненията забива главата вместо да се подпре на ръце. Но ще се научи. Просто не знаех какви упражнения да правим. За придвижването напред по корем пък тотално отказва. Голям инат е. Започнах да в оставям без чорапи на килима и пак не иска.

Вашите правят ли някакви физиономии нарочно? Нашата прави нещо като съскане, като котка. Не знам дали е маймунджулък или е знак за нещо. Мислех си, че е запушен носа, но не е .

# 569
Моето събира веждите, когато е ядосано и определено го прави нарочно - гледа сърдито и ръмжи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт