Априлски бебчета 2025- тема 3

• 11 271
  • 411
  •   2
Отговори
# 375
Малкияг като беше в кувьоз му беше излязло CRP 96 - повторили и се оказа лабораторна грешка. Оттогава никакви самостоятелни проверки 😂 Браво, че всичко е наред

# 376
Suzana, много стресиращо, съжалявам. Защо не си запишеш консултация при Хедра? Маже даже във вайбър да и пишеш да те дръпне напред като час. На менхмного ми помогна когато додавах с техники, съвети за хранене...
Хрумна ми също, че може да пробваш да повишиш пиенето на вода да изключиш възможността да си дехидратирана и да ти е намаляла кърмата. А ако ти идва някаква менструация, дори само петна, съм чувала, че се променя вкуса на кърмата и бебето може му трябва време да свикне. Кураж. В крайна сметка пък и не е края на света, колкото толкова, но важното е на теб да ти е спокойно
Sande4  хубаво е писала за кърменето на поискване, това също...

# 377
Sande4, Belronika, , HeartHeartHeart

Много ви благодаря за отговорите и съветите! Предлагам ѝ, но няма интерес - понякога въобще не засуква вече. Явно ми е намаляла кърмата, само така си го обяснявам. Защото през нощта, когато са пълни, си суче и няма проблем. Тъпото е, че така тя не стимулира, защото грам не иска да засуче и става омагьосан кръг.
Belronika, в интерес на истината вчера направо от нищото ми дойде и то доста обилно си продължава и днес... Но нейната "стачка" продължава вече втори месец и едва ли е това. Може би наистина ще се допитам до някой консултант и да видим има ли още шанс за нас... Много ми е тъжно.. А уж имах толкова много кърма, направо не знам какво стана :/

# 378
Сега да кажа каква глупост сътворих….за много бой съм !!!!
Та дадохме урина сутринта, проверявам аз резултатите в Е-здраве и всичко супер освен уробилиноген пише Н…веднага се паникьосвам( по лабораторни резултати знам , че H е извън норма завишение) и почвам да пиша и звъня на всички лекари педиатри( плюс приятелка вътрешни болести и ендокринология)  да обяснявам , че има завишение и т.н.
В последствие ЛЛ веднага звъни в лаборатория , да изиска информация за отклонението и аз чакам , оказва👀 се, че тази лаборатория Н означавало Нормално(норма) съответно се оказва, че аз съм разчела грешно резултата и бях нахокана от докторката, че създавам излишен стрес и паника… та така днес побърках 100 човека с грешна информация, после се извинявах писмено на всички доктори, които занимавах с информация, която аз си измислих, за мъжа ми няма да говоря , то беше леко смутен 😂
Момичета съвет от мен, не прибързвайте и не четете нищо, преди да бъде констатирано от специалист , защото аз сгреших, от една страна съм щастлива , че съм в грешка и детето ми е ок, от друга малко ме е срам пред докторите , ама каквото такова😆😆 нали всичко е добре, когато завърши добре !!!!
Край ❤

Е, случва се ❤️ добре, че всичко е наред.
На мен пък в Германия даже не ми дават изследванията, само ми се обаждат, ако има нещо, даже не се обаждаха, ако всичко е наред. Но, аз винаги моля поне да се обадят да ми кажат и в двата случая, защото аз съм свикнала да си гледам изследванията и да си ги пазя даже, после си сравнявам и така.. 🤣 чудят ми се, но обяснях, че просто така съм свикнала и сега ми носи стрес да не знам и да се чудя, та поне ми се обаждат да кажат, всичко е наред. 🤣
Та, "всеки луд с номера си", важното е да сме спокойни и да имаме доверие в специалистите. 😍

# 379
Сузи, за бебетата, които са кърмени, най-важното е да се добута до 6ти месец, вие сте там. Колкото яде, толкова, колкото кърма имаш, толкова. Не се ядосвай, направила си всичко възможно. Бебето добрува, ти също си спести каквито нерви можеш. Ако можеш - направи консултация с Хедра, а не - кърми колкото често и колкото дълго иска бебето. При нас като цяло храненията са дълги, яде първите няколко минути интензивно, после по-малко, заспива, смуче примерно половин час и така. Аз съм ок с това (с изключение на моментите, в които ми писва Simple Smile), успях бая книги да изчета Simple Smile

Днес хранихме морков и броколи. Сложих по малко зехтин. Нямаше толкова интерес да яде с ръце, като вчера, обаче ползваше лъжицата за чесалка Simple Smile Мисля, че сумарно изяде около 3 лъжички. Доволни сме Simple Smile Интересното е, че броколито й хареса повече от морковите. Ще видим утре дали ще й се задържи интересът Simple Smile

# 380
Сузи, все едно описваш нас, едно към едно и на третия месец психясъх и до ден днешен е на изцедена кърма. Взех си хендсфрии помпа и докато ня яде, аз се цедя и й го давам на следващото ядене вече е почти 6 месеца. Така и на мен ми е спокойно, че е яла и тя е спокойна. Яде 5 пъти по 150 мл.
Ние пък от вчера сме във зверска драма, даох й 10 гр карфиол за захранване на обяд и от вечерта напъваме, пъшкате, газове, рев, отказва да яде, днес на обяд като седнахме да яде пюре [без сарфиол] направо започна да плаче и извадих млякото да си й дам, но и с него нагъване, пъшкане, рев... Снощи и сутринта й дадох Еспумизан и я успокои, но не искам да прекалява, че да не я запече, защото вече минахме и през този ужас.
Възможно ли е да не й понесъл карфиола и толкова дълго да й създава дискомфорт?
Ние сме на 9ти на изследвания.

# 381
И в H&M 20% намаление онлайн за над 50лв поръчки. Сдобихме се с водоотблъскващи обувки и съответстващи ръкавички, дано ластика ги държи, че ние чорапи само до колене търпим, всичко друго пада на 3тата минута

Сузи, хубаво го е казала Jess  - щом до 6ти месец си удържала, голямата работа е свършена, оттук натам е бонус

# 382
При нас от бая време го прави това с дърпането и рева, но не е в количеството проблемът, а тя качва ок. И не е на всяко ядене същи.
Може да е преуморена или престимуирана (звуци, светлини, хора, играчки и прочее)

# 383
Момичета, много сте мили, много ви благодаря за изслушването (изчитането хехе) и съветите! Heart
Joss, искрено ти завидях за четенето на книги, аз се чувствам така изостанала откъм четене... Всяка минута убивам по една мозъчна клетка. Жади още от новородена, като си свърши работата на гърдата, и не я свърта. Заспиваше преди, де, но отдавна е тежко и за мен е мираж да си чета или да гледам филми (като една приятелка). Сега направо ще си извие врата да гледа какво се случва около нея и ако пуска ще гледа и филмите... Нооо с шишето хем може да цока, хем да наблюдава - май току-що открих едната причина да ми се дърпа от цицата... Както звезда е отбелязала...
Мишленце, и ти не минаваш през по-малка мъка... Това цедене не си е работа... Браво, че си устояла досега! При мен сякаш помпа не успява да изцеди цялото количество, но от утре пак ще пробвам да се цедя по-често, да видим. Записах час при Хедра за след 10 дена чак - стискайте палци да ми направи някоя магия и пак да съм Милка.

П.П.: Много ми е интересно да ви чета за захранването. Аз мисля да почна в неделя - чудя се между тиква и морков като първо гурме.

# 384
  • Русе
Сузи, изчетох момичетата, много правилни съвети.
Другито,което се сещам е, да си пуснеш изследвания и да си видиш щитовидните хормони, пряко свързан е баланса с кърмата.
Пример с мен, аз съм с хипофункция на щит жлеза. Преди раждамето бях на 75микргр Еutирокс, по време на бременността ми намаляха/увеличаваха дозата, като точно преди да родя пиех половинка от 75мкгр - 35 само. След като родих ми казаха да продължа обичайната за мен доза, аз обаче амбата продължих ниската и имах проблем с кърмата. Като вдигнах и се оправих.
Отделно пък една комшийка ми е разказвала, че от обратното заболяване - хиперфункция, при нея от лекарството кърмата й ставала горчива,спряла лекарството (не знам дали е добра идея)и бебето започнало да пие.

Момичета, много сте мили, много ви благодаря за изслушването (изчитането хехе) и съветите! Heart
Joss, искрено ти завидях за четенето на книги, аз се чувствам така изостанала откъм четене... Всяка минута убивам по една мозъчна клетка. Жади още от новородена, като си свърши работата на гърдата, и не я свърта. Заспиваше преди, де, но отдавна е тежко и за мен е мираж да си чета или да гледам филми (като една приятелка). Сега направо ще си извие врата да гледа какво се случва около нея и ако пуска ще гледа и филмите... Нооо с шишето хем може да цока, хем да наблюдава - май току-що открих едната причина да ми се дърпа от цицата... Както звезда е отбелязала...
Мишленце, и ти не минаваш през по-малка мъка... Това цедене не си е работа... Браво, че си устояла досега! При мен сякаш помпа не успява да изцеди цялото количество, но от утре пак ще пробвам да се цедя по-често, да видим. Записах час при Хедра за след 10 дена чак - стискайте палци да ми направи някоя магия и пак да съм Милка.

П.П.: Много ми е интересно да ви чета за захранването. Аз мисля да почна в неделя - чудя се между тиква и морков като първо гурме.

# 385
Мами, кажете ми какво правите, когато бебето категорично отказва пюрето?
От няколко дни се опитвам да увелича количеството, ама НЕ и НЕ – госпожицата е рогата отвсякъде! 🙈
Началото беше обещаващо, но вече не минаваме повече от 2 лъжички, независимо какво ѝ давам.
Д-р Владимирова беше казала да предлагаме на два пъти – ама при нас и този трик не хваща дикиш.
Та, вие мъчите ли ги, ако някой зеленчук не им харесва, или просто го отписвате?
Започвам да се чудя дали изобщо има нещо, което ще ѝ хареса. 🤷♀
Реакцията е една и съща – мръщене, плач и опити да върне обратно и двете лъжички.
Честно, вече се виждам в чудо… 😅

# 386
Ягодке, пробва ли да смениш консистенцията? Нашата не харесва да е гъсто пюрето. Иска си го по-течно и лъжичката да е по-мека.

# 387
Благодаря ти за идеята, Гери!
Утре ще я пробвам с по-течна консистенция. Ако и това не проработи, може и да се насоча към ЗВБ, макар че ми изглежда много сложно 🫣
Тук има ли майки, които захранват по този метод? Може ли да споделите малко опит 😅

# 388
И нашата капризка не беше очарована от пюретата и даже и за 20 дни сме до 130 гр и 5/6 въведени и наистина помогна по рядко да е като слагам малко АМ, въпреки, че е на кърма, слагам АМ за да не е пък прекалено течно (задържа се в лъжичката) и слагам лъжичка рапично олио, също така забелязах, че й хареса тиква и слагам по малко във всяко което захранвам и по скоро са многокомпонентни. Въведох картоф, сладък картоф, тиква, тиквичка, морков, пащърнак, сгрешил с карфиол и три дни беше страшно, реших да оставя за сега карфиола и броколито и мисля утре да пробваме каша.

# 389
Аз наскоро пробвах като се заинати да сменя лъжицата и успях да я подлъжа да доизяде пюрето. Опитвай с различни марки и консистенции.

Общи условия

Активация на акаунт