Априлски бебчета 2025- тема 3

• 11 964
  • 443
  •   4
Отговори
# 435
Аз въвеждам по 3 дена всеки зеленчук. Но ми се вижда много дълго. Днес смесих картофче с пащърнак. Прие се, хапна около 100-110 г, което пак е добре, после пак почна да се мъчи и да реве. Останалото допълних с мляко, защото беше гладна още. Утре ще сложа по-малко пащърнак и повече картофче. Да видим дали няма да е по-добре. Остана да въведа зелена чушка, тиква, карфиол. Авокадо ще въведа накрая, да видим дали ще го обожава като мен.

# 436
Имам теория, че ако подхващахме децата с една чудесно сготвена, мека, крехка пържолка, щеше да има по-малко злояди деца Simple Smile

# 437
Луничке, може и да не е заради вкуса на пюрето, а заради това, че просто не е мляко 🤣 Даден зеленчук трябва да се предложи между 5 и 10 пъти, за да се приеме. Ако след 8-10 пъти отново не го приема вече е единствено въпрос на вкус. Трябва търпение и да не се отказваш от даден вкус още на 2-рото предлагане 😁 Днес пак дадох броколи, но в комбинация със сладък картоф/вчера беше с тиква/, еми изяде си го и търсеше още. Той еднакво си обича сладък картоф, морков и тиква. 🤗 Днес добавих и 1/4 жълтък, дохраних и с 30мл. АМ.
И нещо, което ме усмихна:

# 438
Зарязах схеми и препоръки. Колкото повече чета, толкова повече различни мнения намирам и всеки с довода си. Пък нямам медицинско образование и няма как да знам чие мнение да приема. Въвеждам само по един нов продукт, но не чакам вече по 3 дни. Малко ми се вижда вече преекспонирана темата за захранването от производителите и търговците.
Не знам дали благодарих на Mila91 за препоръката за машината за пюрета - супер е. Благодаря и на Гери, сега се сетих за картофа във фризера. А тези, които приготвят пюрета - с месото как ще процедирате? Видях, че има заготовки, но пък това количество няма как да се използва цялото и трябва да се изхвърли. Да купя месо и да го замразя на малки порции ли?

# 439
С месото - заделям и от това което готвя за нас преди да го овкусявам и така само прясно приготвено месо и давам. Пробвали сме вече телешка кайма от Чифлик ливади и пиле от Вивенда (макар че и ЧЛ продават качествено).

Много готина идея от Кактус за биберона или както се нарича, който се пълни с мек зеленчук/плод и през едни дупчици детето си го изсмуква. Взех DM и малчо се забавлява днес.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 20:04 от Belronika

# 440
Аз в началото по една лъжичка месна заготовка ще слагам в домашното пюре. Останалото ще е за нас. Малко разхищение си е в началото.
Момичета, за кръвните изследвания бебенцето гладно ли трябва да е?

# 441
Belronika, много се радвам 🥰 Аз скоро ще дам на моя бебчо банан в такъв "биберон". Ти какви плодове/зеленчуци си пробвала да сложиш ❤️
Аз ще си използвам месните заготовки, поне знам, че не са пълни с хормони и антибиотици. Иначе имам един месарски магазин наблизо с качествени меса, но не ми се рискува за момента. Месните заготовки ще ги добавям към готови или домашни пюренца.
Ние се върнахме от голямо пътешествие 😁 Над 1500км. 😃 Понякога на ден вървяхме по над 10км. с бебе 9 килограма. Бебчо като цяло беше кротък и си спинкаше понякога в раницата. Бяхме атракция и ни запомниха хората, защото в един ден ходихме на два каньона, казаха ни, че сме герои и едва ли други хора биха се навили да ходят с бебенце. 😁❤️❤️❤️
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 23:06 от Kactus

# 442
Кактусче, не мисля да я карам 8-10 дни само на морков, за да видя дали ще и хареса Joy Иначе знам, че трябва да се предлага по няколко пъти. Ще давам още ден-два морков и ще дам друг зеленчук. Просто не знам какво да и дам за да я накарам да яде. Днес и от погнуса даже не искаше да си отваря устата и си я въртеше Simple Smile После си изяде 110мл АМ. Тя едвам започна да яде това АМ, сега явно и с пюретата видя зор.

Такава биберонка и аз съм взела на Бибс. Има и едни, които са като мрежички на други брандове, но не съм взимала от тях. Още ни е рано за нея.

Вчера ходих до Lidl  и взех една играчка жабка с дрънкалка. Голям кеф за нея. Днес цял ден дрънка с нея и главата ми дрънка вече.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 22:43 от Пълнолуние

# 443
Луничке, аз не се уточних, че не се предлага 8 поредни дни 😅 може примерно два дни, после сменяш с друг зеленчук, след няколко дни пак предлагаш стария/отхвърления/ зеленчук и дохранваш с предишния. Аз в последствие взех много да ги смесвам, а не да давам три дни само от новия, защото станаха много. Днес с кашата за първи път дадох и плод- ябълка.

Общи условия

Активация на акаунт