Априлски бебчета 2025- тема 3

• 12 271
  • 460
  •   3
Отговори
# 450
Аз доколкото си спомням максималното количество е 10 процента от пюрето, т.е. максимум 20 грама, Гери.

# 451
Гери, това е Хорма каньон 😊❤️❤️❤️ Върви се по мост 3 км. в посока 😁 Имаше и други семейства с деца, има си парапети, но трябва да се внимава.
Аз ще започна с половин бурканче месо на Плазмон и ще го добавям към зеленчуковото.
Мики и ние имаме драма с водата...няколко глътки и това е 😞

# 452
И при нас е зор водата, мислих си че е защото не е свикнала да пие от шише,  но щом и при вас е така, може просто да не й харесва. Взех преходно шише с широк биберон които са, но го използва да си точи зъбите (венците по-точно). Давам й от чашка и с лъжица, но пак по много малко приема и иска да ги хваща и бута.
Давах днес пюре на бебелан с пиле, много е течно, аз докато поднеса лъжицата и е паднало половината пюре. Пак трябваше да сменям лъжиците по време на хранене, най-много й харесват силиконови, но на семинара казваха, че не са подходящи. Ще сменям засега, докато минава номера.

# 453
Стана ми интересно на кой семинар са казали, че силиконовите лъжици не са подходящи 😅 Аз съм била на много и никой не е казал такова нещо. Те са най-подходящи, особено за захранване на 4+ месеца, за да не се наранят венците. Вече след 6-тия месец може и пластмаса. Също и от силикон до силикон има огромна разлика. Имам на Кикабу, също и на Маймунче от бамбуковия комплект с името. Накрайниците са от цветен хранителен силикон и те ми харесват повече от прозрачните на Кикабу. Дори на пипане са различни.

# 454
Кактусче, знам че за това говориш Simple Smile Днес пак дадох морковче. 90% беше изплюто, но според мен глътна нещо. Тя като види лъжиците и иска да си чеше венеца ... и съдържанието го плюе. Но замята езика, мръщи се, пак кашля в опит да повърне. Ще видя зор с това захранване, но все пак имаме малък напредък.

За лъжиците го казаха в семинара за отказ на храна. Ето и линка: https://www.youtube.com/watch?v=D8-lO28dR3I&t=1s

Иначе аз ползвам лъжиците на Tommee Tippee и Munchkin. И аз имам силиконова на Кикабу, но още не съм пробвала с нея. Вижда ми се по-дълбока. За вода давам в едно преходно шише на Munchkin, но не съм сигурна колко пие. И него го ползва за чесалка на венеца.

Получих си термоса от Gush и кутийките, за които Гери писа. Обаче е доста голям за този етап и онзи ден взех един по-малък на Miniland. За 3 лъжички не ми се цапа този голям термос Grinning

# 455
Идеални са ми силиконовите, защото накрая му давам сам да яде, според мен с пластамасова е опасно, бърка си в гърлото, в окото. Днес му дадох от чаша с дръжки да пие, малко не му е ясна още технологията, но ще свикне.
P.S. Момичета, вече въвели жълтък - всеки ден ли давате преди да въведете месото или през ден? При вече въведено месо знам, че се редуват.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 16:59 от Мануна

# 456
Ние сме днес захранване на седмица.
Въвели сме тиква цигулка, обикновена тиква, сладък картоф, картоф, морков, пащърнак, спанак, броколи, морков, тиквичка и зехтин Simple Smile
Най си хареса сладък картоф, цигулката и броколи. Храним със силиконовата лъжица на майчунче, голямо мацане става, защото й давам лъжицата сама да се храни. Малко е уморително, предполагам че ако се храни с нормална храна, цапането ще е по-малко. Мисля, че ЗВБ ще ми се стори, като най-подреденото, след тези пюрета.

Вода пие от обучителна чашка
https://rayatoys.com/prehodna-chasha-munchkin-miracle-360-266-ml

От началото на следващата седмица мисля да вкарам телешки костен бульон по една чаена лъжичка.

# 457
Мануна, ЛЛ каза през ден до въвежданв на месото. После се редува с месо.

# 458
Мануна, аз давам през ден по 1/4 😊
Стоунче, на чашката пише, че е след 12+ месеца, дали става и сега да се ползва? Аз имам неразливна чашка 360° със светещи дръжки на Лови, но на нея пише 9+ месеца. Чудя се дали да пробвам 😁 Иначе отдавна си държи шишето с мляко, докато го храня, но понякога го изтърва и не го оставям да държи напълно сам, нямат още тази координация. Нямам идея дали с дръжки ще е по-добре.
Луничке, имай търпение, при нас също беше така в началото, но за две седмици стигна до 150 грама пюре.

# 459
Супер сте, благодаря ви!
Joss, мисля с теб сме коментирали тръбни кости е захранване с тях - намерих в Домашница, на 8 м ще го захраня с телешко и ще ги пробвам.

# 460
Мануна, аз давам през ден по 1/4 😊
Стоунче, на чашката пише, че е след 12+ месеца, дали става и сега да се ползва? Аз имам неразливна чашка 360° със светещи дръжки на Лови, но на нея пише 9+ месеца. Чудя се дали да пробвам 😁 Иначе отдавна си държи шишето с мляко, докато го храня, но понякога го изтърва и не го оставям да държи напълно сам, нямат още тази координация. Нямам идея дали с дръжки ще е по-добре.
Луничке, имай търпение, при нас също беше така в началото, но за две седмици стигна до 150 грама пюре.
Не съм гледала от колко месеца е. Справя си се, аз заставам срещу нея и надигам моята чаша, за да й покажа какво да прави. Не че го прави, но гледа Simple Smile Иначе държи с ръчички и буквално льока водата Laughing Гледам да я пълня максимално, за да й е по-лесно. Понякога леко я надигам. Настава бунт, като й я взема. С баща й понеже постоянно се разнасяме с някакви чаша вкъщи и на нея са й много интересни и иска да ги хваща и дъвче всичките. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт