Априлски бебчета 2025- тема 3

• 13 285
  • 508
  •   2
Отговори
# 465
Аз като добавка давах, например ако трябва да изяде 50 грама пюре съответния ден давах 40 гр от захранения зелнчук + 10 гр от новия зеленчук, следващия ден 40+20

# 466
Аз давах като добавка, но задължително преди това давам да го опита в чист вид 2-3 лъжички. Важно е да усеща новите вкусове в началото 🤗

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 10:57 от Kactus

# 467
  • Русе
Аз захранвам само с готови пюрета и давам пълното количество.  Вече сме на втора седмица с месо. Започнах с риба, по препоръка на др. Владимирова за деца с алергии и атопия, после пюрета с пиле, като редувам с жълтък. Утре е ред на пуйката.

# 468
Мирела, с каква риба започна? Аз сега след пиле и пуйка смятам да продължа с риба.

# 469
Аз давах като добавка, но задължително преди това давам го опита в чист вид 2-3 лъжички. Важно е да усеща новите вкусове в началото 🤗
Благодаря много на всички за отговорите. Нашият вчера изяде 7-8 лъжици от картоф, днес искам вече да вкарам тиквичка или тиква, но точно това е че искам и аз да опита и чистия вкус и за това се чудих как да процедирам.

# 470
  • Русе
Сьомга

Мирела, с каква риба започна? Аз сега след пиле и пуйка смятам да продължа с риба.

# 471
Вчера гледах лекцията за захранване с участието на БиоНино и там казаха, че е най-добре да се започне с пъстърва 🤗 Може и бяла риба, хек и след това сьомга. Има пъстърва на Плазмон и на БейбиБио, може и на други фирми. Сьомгата е по-мазна и тежка риба, за това препоръчаха първо да се започне с пъстърва или бяла риба 😊 Въпреки, че съотношението зеленчуци:риба е точно, пак се започва само с 2-3 лъжички и постепенно се увеличава дозата, разбира се се предлага само веднъж или най-много два пъти в седмицата. Явно и мама ще яде пюрета 😅 Интересното е, че казаха да не се дава повече от 30 грама плодово пюре на ден. Аз вчера сложих 20 грама ябълково пюре към кашата, днес ще сложа 30 грама сливи, явно ще хапвам доста остатъци 😃 Иначе пише, че може да се използва два дни след отварянето.

# 472
Още едно питане от мен, ако на бебето му харесва пюрето и към момента няма реакции от вкараните зеленчуци за колко време достигнахте порция от 120-150 гр.

# 473
За около 10 дни, всеки ден увеличавах с по 10-20 г.

Ние днес бяхме на лекар и изследвания, естествено беше замърсила торбичката с номер 2, утре ще правим втори опит за взимане на урина. Вече е 8.700 кг, 67 см.

# 474
Според Владимирова пък се яде цялата порция риба/месо още първия път.
Владимирова също ограничава плодовете до 30г, дава ги след попарата като десерт, на 9 месеца.

# 475
Аз в никакъв случай не бих рискувала с цяла порция рибно пюре 😅 Има по 80 грама на Плазмон и пак не знам дали бих дала цялото още първия път, иначе е със зеленчуци.

# 476
Кактус друг зеленчук ли би дохранила до пълна порция? И аз си го мислех това за смесените пюрета с месо/риба, много ми се струва от първия път.

# 477
Мануна, ще дохранвам с друг зеленчук до пълна порция 🤗 Първия път ще дам 3-4 лъжички от рибното пюренце и ще дохраня до 150-160гр. със зеленчуково пюренце, следващата седмица 80 грама рибно с дохранване до 160гр. и чак по-натам от тези, които са по 190 грама рибни пюрета.

# 478
Много зависи.
Това на плазмон гледам като състав е с доста голям процент рибно съдържание https://remedium.bg/plasmon-ribno-menyu-syomga-sas-zelenchutsi-z … ama-1237-153509/p
Цялата порция трябва да е с до 10 процента или 15-16 грама за 6-месечно бебе.

# 479
Ох, много назад сме ние с това захранване. Днес пак бяхме на морков, 3ти ден. Продължава да не е толкова очарована и да плюе пюрето. Може би пак хапна една лъжичка. Чудя се утре какво да дам, което не цапа толкова много, че сме на кръщене и може би ще се наложи да яде пюре в заведението. За сега е пробвала картоф и морков. Чудя се дали пащърнак да дам, защото май тиквата е по-цапащите. С моркова се омазваме изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт