Априлски бебчета 2025- тема 3

• 19 104
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Всяко бебе и мама с ритъма си. Не е състезание, всичко ще хапват накрая Simple Smile
Изхожда се по 1 път, рядко 2 пъти, понякога пропуска, но е така от 2рия месец, затова и го приемам за нормалното за нея. Няма промяна в ритъма на 💩 (водя дневник и знам 😆)

# 676
И при нас е голямо цапане, отскоро започнах и каша да давам, така че голямо преобличане и чистене пада. Цапа си ръцете, после почва да търка очите, главата, да пипа навсякъде. Ръмжи докато е на стола, викам му вече Стола на мъченията.
И каша не яде особено, правя 5 грама.
От днес вече седи на колене, даже се изправи докато се държеше за мен.
Мисля, че нещо наистина обаче, кихаше днес и носа почна да тече Sad дано мине леко.
До 4-5 месец спеше по цяла вечер, но оттогава насам се буди на 2-3 часа, не знам дали заради глад или просто за успокоение. Понякога не иска и в креватчето и трябва да я взимаме в леглото и не можем да спим спокойно, че се притесняваме.
И ние трябва да измислим дрехи за фотосесията, но едва ли ще сме в еднакви, към средата на ноември трябва да взема, фотосесията е в края.

# 677
Sande4, бързо и леко да минава настинката. ❤️ Аз утре сутринта ще сложа за първи път колектор за урина и дано да се справя и малко да се изпишка. Предполагам има лепило и се залепя за кожата. След това ще прехвърля в контейнерче. Само се чудя дали така да залепя памперса и примерно след час-два да проверя дали се е изпишкал или да го дебна.
Моят господин също някъде от седмица се изправя на колене и лакти или на колене и длани, и започва да се клати напред назад, а по някое време скача напред 😅 опитва се да лази, явно вече му е скучно само да пълзи. Вие помагахте ли на бебоците да се учат да лазят с упражнения или не сте? Всъщност има ли вече лазещи бебоци 🤗 Иначе стои седнал и без опора, но по някое време измалява и се захлупва, после започва да пълзи или да се клати на колене, да подскача или да се търкаля 😃 Вече и възглавниците не го спират и май ще сглобяваме кошарата за игра, че ме е страх, че някой път ще се удари, ако продължи да скача от дивана....(падал е поне три пъти от него и добре, че е нисък).
Успокоих се, че е нормално да се изхожда по два-три пъти 🤗 Благодаря ❤️
ПП много ми е мъчно, че ще му убодат пръстенцето 😞 мен много ме болеше по време на бременността....взимаха ми кръв от вената и от пръста. Предпочитах само от вената 😃

# 678
Кактус, не го мисли. Нашата не знам въобще разбра ли, че я боцнаха, нямаше никаква реакция.

ЛЛ тяъеди, чв направлението за ултразвук на ставите се дава по преценка на педиатър, въпреки това, което видях в хис.бх благодарение на Мануна...

# 679
Звездичке, благодаря ти, дано и той да не усети 🩵 Мен ме рязаха доста дълбоко с едно желязо, което е все едно от миналия век. Иначе имаше и от по-новите убождащи в друга лаборатория и там не болеше толкова. Надявам се в централната да имат от бебешките и изобщо да не го заболи 🤗
Аз влязох в здравното приложение и там има ехографски преглед на 6-тия месец за ставите и коремни органи, заедно с кръв и урина. Обаче!!! Ние ходихме на преглед, когато бебчо беше на около два месеца, а там по принцип не се води по списък такъв преглед. Реално прегледа от списъка за 6-тия месец сме го направили на втория. Няма и преглед при ортопед за след годинката. Всичко е по желание на родителя и се заплаща.

# 680
Правят се на луди с тази преценка от лекар. На 6-я месец прегледът е, за да се проследи вкостяването, нямам как и Фурлакис да греши, и ортопедът ог Горна Баня, на които сме водили малкия в началото. Като ви слушам, ние попаднахме на читава педиатърка, никога не е отказала или пропуснала нещо.
Момчета, някоя дава ли на бебето да пие от отворена чашка EZPZ?

# 681
И аз си мисля, че се правят на луди. Ако в действителност нямат лимит на направленията, не знам какво толкова се правят на интересни. Не взимат нови пациенти, не дават направления ... И физиотерапевтите ни казаха, че трябва да минат на този преглед преди детето да седи. Правехме упражнения и я слагахме да седи, но за много кратко. Каза, че след като минем на ехограф, чак тогава ще правим и други.

Мануна, аз бях гледала подобни чаши, но на Minikoioi  мисля. Още не съм и взела. По спомен Маги Пашова препоръчваше такава чаша, вместо преходните чаши. Аз и взех преходна за да може сама да пие, но тя я ползва за дъвчене. Ще и взимам и аз такава чаша, но по магазините намерих само твърди, а не меки. В Рая тойс ме гледаха като извънземно как детето ще пие от такава чаша.

Кактусче, малките са големи герои. И нашата плака, но не толкова много. А на нея и стискаха пръстчето поне минута за да пусне колкото трябва количество. Мен много ме боли и при боцкане на пръста, а пък за взимане на кръв от вена е като да ми отрежеш ръката. В НеоВитро няма човек, който да не знае колко трудно ми се взима кръв или слага система. Като бях бременна сменях Токуда и Надежда и не ме научиха Simple Smile

# 682
Здравейте, в някоя от старите теми една от вас беше дала един файл от Фурлакис за развитието на бебето до 6-я месец, дали мога да помоля пак да го прати пак.
Нашето момче стана на 6 месеца тези дни, сам не може да стои в седнало положение, обаче като го сложа в столчето за хранене в седнала позиция стои много добре, но се чудя дали не му натоварвам гръбнака така и дали да го оставям.
Имаме час при Фурлакис след 2 седмици и не ми се чака дотогава да питам, а ми е интересно какво е неговото мнение.
Бяхме на ортопед миналия месец с направление от личната лекарка, но нищо не каза за сядането, само за прохождането.

# 683
Качих ги в една папка:

https://drive.google.com/drive/folders/1hlnTHBfZS3eanETIzzEFR41c … QeGln?usp=sharing

Ако не се виждат, пиши ми на лично.

# 684
Много, много ти благодаря ❤❤❤

# 685
Минавам да кажа, че притесненията ми бяха излишни 🤗 Бебчо с такъв интерес наблюдава и дори не трепна, когато го убоде лаборантката, а тя беше готова той да заплаче и се изненада. Поне една минута събира "калинки" 🐞, а малкият гледаше с любопитство и посягаше и зяпаше към епруветката, хаха.
Скрит текст:
Той е моето геройче, още от раждането беше надупчен и явно е кален в това отношение 😅 Пу Пу Пу.

Голямо приключение беше със събирането на урина 😃 отне ни около два часа.....пи 200мл. мляко, пи вода, масажирахне със студена мокра кърпа, пускахме звуци на потоци и рекички, отидохме на отворена врата, после пък му правихме топло на краченцата. Вече се бяхме отчаяли, нооооо случи се 😍 Чак в 11:40ч. му взеха кръв в лабораторията, но казаха, че не е проблем. Прикачвам и резултатите, има ли други бебчета с такива отклонения. Мисля, че са напълно нормални и в петък сме при педиатърката за мерене и ваксина, тогава ще ги покажем. 🤗
ПП Луничке, много благодаря за споделената информация ❤️
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 16:42 от Kactus

# 686
Момичета, на опаковката за кашите пише, да се прави на момента и да се дава. Но все си мисля, ако съм навън, и не мога да се прибера, мога ли да я направя предварително и в бурканче, или не е препоръчително.

# 687
Мики, специално царевичната каша се втечнява, когато престои, дори и 20-30мин. само да са минали, оризовата също, но по-малко. Днес смятам да пробвам комбинацията от царевица, елда и ябълка на Хумана 😊
ПП приготвям ги с АМ.

# 688
Благодаря, Кактус, разбирам защо не е удачен вариант.
Така смесено ли е, или смесваш отделните елементи за кашата?

# 689
Това е кашичката- млечна тройна комбинация 😊 За първи път ще се престраша да дам млечна каша, защото бебчо е на Аптамил Комфорт и се надявам след това да няма болки. В упътването пише да се дава веднага след приготвянето. Може да си премериш предварително нужното количество от кашата в контейнер за АМ или голям стерилен контейнер/чашка. Да си имаш и вода с нужната температура в термос. После смесваш на момента и си готова 🤗
Скрит текст:
ПП за по-натам има и пюрета със зърнени култури и плодове, които могат да се дават вместо каша. 😊

Общи условия

Активация на акаунт