Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 298
  • 912
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Точно така. Нямат осъзнаването на възрастен, но някакво имат, затова при извършено от тях престъпление на 14+ отговарят редуцирано, но не хич; и което е всъщност от значение в случая с момичето - от секс на 13 последиците не са като от катастрофа и смърт или тежко осакатяване, даже и горе-долу сравними не са, и то не защото не се виждат външно, в тая държава психическа травма нищо не е, "българинът" е Ганя (с Я) женомразец, българката няма достойнство и т.н. Просто не са сравними.
Две години и толкова е затвор. Който се търпи при следващо престъпление, дори сравнително леко, в следващите няколко години.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 16:54 от Магдена

# 751
Присъдата я приемаме за нормална, защото българското общество е ударило морално дъно, но смело копае надолу. И не е само Стависки, примерите са безчет.
В САЩ този щеше да лежи години, утежнена вина за това, че е бил и учител, но там все още има остатъци от стария пуритански морал.

# 752
  • Пловдив
Магдена - само един въпрос ще ти задам - ако беше твоята дъщеря на 13 правила секс с учител на 30?
Е, как, естествено, че щях да искам до живот и преди въпроса никога нямаше да се сетя, че можело и моята дъщеря да е, когато говоря за чуждите дъщери.
Сериозно ли?
Сериозно.

# 753
В това дело не става въпрос само за секс между малолетна и възрастен. Тук има учител, възрастен - той е човека с власт и авторитет над младостта, той се възползва от служебното си положение и харизма и манипулира експлоататорски ученичка - малолетна ( тя е подчинена, стои  по-долу в ерархията на обществото в училище).
Явно съдиите го смятат за нормално или не виждат по- далече от интимен контакт, но това не е основния проблем.

# 754
  • Пловдив
А за мен проблема е, че освен възрастен е учител. За мен училището е предполагаемо сигурно място, където изпращам децата си да научат нещо, а като програма минимум - да са под надзор на отговорен възрастен - именно учител. Не очаквам училищата да са ловно поле на хищници, защото този мъж е точно хищник спрямо недозрелите 12-13-14 годишни.

# 755
  • Пловдив
Явно го смятат за нормално, да, затова са му казали с присъдата: "не си виновен, мой човек, нищо не си направил", вместо да ходи в затвора за 20 години при строг режим, как си требе.

# 756
  • Пловдив
Явно го смятат за нормално, да, затова са му казали с присъдата: "не си виновен, мой човек, нищо не си направил", вместо да ходи в затвора за 20 години при строг режим, как си требе.
Е, ок 2 години условна, ок е явно. За мен поне няколко месеца ефективна е по-справедливо.

# 757
  • Пловдив
Аз нямам против този вариант - малко, но ефективно. Действа вероятно не по-зле, а за някои хора особено (както тук в темата) "условно" е все едно оправдаване, докато не ревнат като Димо Алексиев на втория път. Не знам дали Кирев е от тях.
Но минимумът е две години, а практиката и законът са такива, че при първо престъпление и определени условия, без многобройни или изключителни смекчаващи обстоятелства, не се пада под минимума, а се отлага, т.нар. на жаргон условно.

# 758
И този учител още ли има право да е учител?

# 759
Според мен не и в добро държавно училище, защото свидетелството му за съдимост вече не е чисто. НО, винаги може да се намери директор, който нещо не е видял, а и има много частни спортни клубове, все ще го вземат някъде.
Пък и не вярвам бракът му да остане безметежен, последствия все някакви има, не е без хич

# 760
  • София
Ще влезе ли в регистъра на педофилите?

# 761
Ще влезе ли в регистъра на педофилите?

Има ли такъв регистър в България?

# 762
Уж има нещо такова.
Ама нали знаете, че сме царе да вземем някаква практика от развити държави и да я извратим.
Не става, защото тук се защитават педофилите, не жертвите.
Затова и забраниха достъпа до регистъра. Да не би някой да реши да си отмъсти.
В държавите където го има този регистър нямат този проблем. Там ги интересува добруването на жертвите и безопасността на децата.
Тук рахата на педофилите е на преден план.
Там ако отидеш в един квартал, може да цъкнеш в тоя регистър и да видиш около теб кой е в него и да внимаваш.
Те също нямат право дори до детски площадки да се приближават.
Тук ако могат и пропуск вип ще им дадат.

# 763
Не е 2 год. условна. Две години затвор, заменени с 5 год. условна присъда. Вероятно е отнето правото му да практикува професията си за определен срок.
Много крайни мнение има тук. Поведението му е недопустимо, но не е изнасилил, не е отвлякъл, не е убил, не я е карал да прост туира, не е сводник, нито я е подлагал на извращения... Не съм му адвокат и спирам.

# 764
Има нещо много гнило, ама страшно много гнило във възрастен мъж, който си пада по 13 годишни.
Много, ама много гнило. Кой както ще да ме разбира.

Общи условия

Активация на акаунт