Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 215
  • 912
  •   1
Отговори
# 810
Забележката на Соул фри как и момичето трябвало да понесе своята част от отговорността, както и родителите и, е тотално лишена от емпатия, защото жертвата в случая ще носи последствия цял живот върху психиката си, говоря и за родителите.

От емпатия вероятно да. Но от логика не, защото човек обикновено си носи последиците от своите грешки. А мъдростта е полученият от тези грешки опит с направените изводи. 
Вина по закон няма и никой не търси, но последствията ще си понесе ще или не ще.

# 811
Не си казала, че е виновно, а че има и то, и родителите му, отговорност.

А не трябва ли да имат родителите отговорност (не наказателна, разбира се, ако не е станало ясно)? ...нали те са отговорни за действията на малолетното си дете? Понеже, ако беше на 14 г., вече щеше да е друго, нали?

Аз викам от родителите на педофилите да се търси отговорност Grinning

Да търсим, ама като са пълнолетни....

# 812
ЧС, естествено, че си ги носи. Защо е нужно тогава, някой да му го търси?
Твърде грубо и жестоко. Все едно да потърсиш отговорност от изнасилено момиче, което се оказало само посред нощ някъде. Такива като теб и Соул фри, никога не изпадате в такива ситуации нали? Твърде ми се гади от такива коментари

# 813
Никой нищо не му търси на момичето. Тук само се разсъждава кой с какво е допринесъл да се случат нещата. Защото когато стане инцидент рядко има само една причина. Обикновено има натрупване на причини, макар и с различна тежест.

# 814
  • Beyond the stars
Априлски душ, престани да изкривяваш думите ми!

Цитирай къде съм казала, че момичето е виновно!

Родителите трябва да носят родителска (не наказателна) отговорност за малолетните си деца, ако не искат разни педофили да ги водят по хотели! Щото, ако бяха си научили детето как да се пази, нямаше да прави секс на 13 г. Ако не беше с тоя, щеше да е с друг.....Пък нека не съм емпат!
Да не би 13-годишната да не е отишла по свое желание, отвлечена, насилена....?!? Щом на 13 години имат подобно поведение, кой точно е отговорен? ....нима не са родителите?

С всяко изречение казваш, че момичето е виновно. “Подобно поведение” ,“не е отвлечена, насилена” “ако не беше с тоя, щеше да е с друг” - виновна, заедно с родителите, дори след доказване на противното.

# 815
  • София
Неглижирането на проблема от директорката също е допринесло много.

# 816
Твърде грубо и жестоко. Все едно да потърсиш отговорност от изнасилено момиче, което се оказало само посред нощ някъде. Такива като теб и Соул фри, никога не изпадате в такива ситуации нали? Твърде ми се гади от такива коментари

Априлски душ, ти май само да се намираш на заяждане си в темата....

Момичето не е изнасилено! За пореден път се пише.
Отговорност не търся, питам къде в картинката са родителите и какво възпитание дават на дъщеря си...?

Не знам дали ще изпаднем в подобна ситуация, дано не. Ама няма да си затварям очите как детето ми не е виновно с нищо, щото тя е отишла по собствена воля да прави секс на 13 г.

С всяко изречение казваш, че момичето е виновно. “Подобно поведение” ,“не е отвлечена, насилена” “ако не беше с тоя, щеше да е с друг” - виновна, заедно с родителите, дори след доказване на противното.

Това не е търсене вина, а действията, както са се случили. Да не би да е лъжа?

# 817
Никой нищо не му търси на момичето. Тук само се разсъждава кой с какво е допринесъл да се случат нещата. Защото когато стане инцидент рядко има само една причина. Обикновено има натрупване на причини, макар и с различна тежест.
Може, но тук става въпрос за малолетно дете.Отговорност от малолетно дете.
И не сте вие тези, които имате право да я търсите. Родителите най-добре знаят какво им е. Дано не ви четат

Соул фри, абсолютно е изнасилено!

# 818
  • София
Никой тук няма как да знае какво възпитание са дали. Може да е добро, но това остава на заден план като се намесят хормони + привлекателен батко, който се явява И твой учител. А ако има и компания, пред която е щяла да блесне и положението съвсем заминава.

# 819
Може, но тук става въпрос за малолетно дете

Което не значи, че не е допринесло. Същото малолетно дете може да носи отговорност да не запали къщата, когато е само у дома и си пържи яйца. Може да носи отговорност когато си пуска бойлера или печката... И ако запали къщата няма ли да се каже, че носи вина за станалото?

# 820

Да търсим, ама като са пълнолетни....

Какво от това. Родили са идиот и педофил.
Да се съдят.

# 821
  • София
Бойлерът или печката не го лъжат. При тях няма манипулация. Сравнението е неуместно.
Детето не носи отговорност, че е повярвало на лъжец.

# 822
Априлски душ, момичето НЕ е изнасилено. Имали са връзка поне половин година, сексът е по взаимно съгласие. Това стана ясно още в началото на случая.

Не оправдавам действията на мъжа, разбира се, че той е виновен и носи наказателна отговорност, но, пак казвам, 13-годишните не са безмозъчни същества да не са наясно какво правят в хотел с възрастен мъж.

Никой тук няма как да знае какво възпитание са дали. Може да е добро, но това остава на заден план като се намесят хормони + привлекателен батко, който се явява И твой учител. А ако има и компания, пред която е щяла да блесне и положението съвсем заминава.

Да, възможно е да е така. И все пак някой трябва да е отговорен за действията на това дете. Ако то не може, понеже е малолетно, тогава трябва да са родителите.

# 823
  • Beyond the stars

Априлски душ, ти май само да се намираш на заяждане си в темата....

Момичето не е изнасилено! За пореден път се пише.
Отговорност не търся, питам къде в картинката са родителите и какво възпитание дават на дъщеря си...?

Не знам дали ще изпаднем в подобна ситуация, дано не. Ама няма да си затварям очите как детето ми не е виновно с нищо, щото тя е отишла по собствена воля да прави секс на 13 г.

Това не е търсене вина, а действията, както са се случили. Да не би да е лъжа?

Чукайте на дърво, да не се налага да разберете от първо лице.
Няколко пъти се обясни кои реално са податливите на този тип груминг деца и те не са тези с кофти възпитание и фриволно поведения, а напротив.
Колкото да възпитаваме, когато се появи хищник манипулатор, който да се възползва от влюбен тийн - нямаме шанс.

# 824
ЧС, всеки носи отговорност спрямо компетенциите си. На 13 годишните НЕ  им е в компетенцията да правят сексуални връзки с повече от двойно по-големи от тях мъже/жени
Соул Фри, изнасилена е, защото по закон нейното съгласие е невалидно

Общи условия

Активация на акаунт