Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 238
  • 912
  •   1
Отговори
# 315
Редовно покрай гимназиите има цяла върволица от коли с батковци в тях, чакащи ученичката си да излезе от училище. Дали ученичката е на 17 год, или на 12 год, не се знае. Това не притеснява нито учителите, нито охранителите на училището. Така е от години. Някой да се е впечатлил, някой да е беседвал с учениците или да е обърнал внимание на родителските срещи?

Абсолютно никой, напълно нормално е. Даже се окуражава защото презумпцията е, че батковците вече работят и могат да си издържат младата приятелка.

# 316
Разбира се, че има и такава и познаваме и такива, но да не се правим, че проблемът осмокласничката или деветокласничката и "баткото" не съществува. Някои от тези батковци са над 20-22 годишни. Те просто са в различен етап от живота си - момиче в началото на гимназиалния етап и младеж, който вече е завършил гимназия.

# 317
  • София
Ру, колкото и да го повтаряш, истината е, че сексуални отношения между млади момичета и по-възрастни мъже. Не е редно и за това законът е предвидил граници. Дали са удачни, дали не не е в нашата компетенция да преценим.
Има и морални норми и за това много хора бяха възмутени от промотирането на Милянкова, която забременя на 14 години от 30+.

# 318
Точно за Милянкова многократно е обсъждано. Мнението ми е, че тя е била още дете, родителите й не са я наглеждали както трябва и така е попаднала трайно в ръцете на първия си мъж. Че не е за хвалба - не е. Но нейните деца са вече големи и едва ли е приятно да четат по темата - те каква вина имат? Тя самата избор не е имала също в случая. Твърде малка се е "омъжила", за да има изобщо мнение за света.

# 319
Според мен това, че е учител, би трябвало да увеличи наказанието му. Освен сексуална злоупотреба с дете, това е и злоупотреба със служебното му положение.
Учители, лекари, треньори, други, които професионално имат достъп до деца, би трябвало да получават по-големи наказания в сравнение с някой случаен батко.

# 320
Абсолютно не е редно и не е ок за мен. Дали на 13 и 11 месеца, дали на 14 и 2 месеца все тая, освен от законова гледна точка. Там има разлика, да - в единият случай е подсъдно. Ама да вземат да поосъдят и тези с традициите да си женят момичетата под 14-годишна възраст, че то и образованието е задължително до 16 пък те спират да ходят и на училище, т.е нарушават се два закона едновременно.

# 321
Нали за това за всяко престъпление си има минимална и максимална присъда. За това минималната е 2 години затвор, но може и да лежи 5+ ако има утежняващи обстоятелства. Ясно е, че няма всички да бъдат съдени по 1 аршин, но важното е да има някаква законова пречка.

# 322
Чета страшни хитове от адвоката на учителя... Първата изненада за мен е, че всичко това се е случило в доста известно столично училище. После поне от 6 месеца всички са знаели - съученици, учители, директор. Управата на училището се е чудила и маела какво да прави, но накрая все пак подали сигнала.

Учителят бил казал: "Искам по-бързо да се прибера при жената и детето! Държа на семейството си и искам да се боря за него!". Ама доста странно е показал своите чувства...!

"В килията Кирев е стресиран, уплашен и травмиран. Никога не е вярвал, че ще бъде задържан за такова нещо, споделят негови близки." - А какво ли е очаквал...?

Бил и като ментор: "Водили сериозна комуникация, не само във вайбър. Той ѝ правел забележка, че нейни съученички употребяват вейпове и амфетамини. Препоръчвал ѝ да не го прави, а да спортува, да чете книги." Душичка, и добро й е правил Simple Smile

Родителите на момичето знаели, но не успели да го предотвратят.. учителят и той... мъка.

# 323
Bеа_2022, е то излиза, че всички са знаели и са се правели, че не знаят, така ли? Училището мога да го разбера, не ги оправдавам, но да кажем той е за една година, даже първо има изпитателен срок от шест месеца. Решили са да замълчат и да не подновяват договора - момичето ще учи вероятно другаде, на него няма да му подновят договора. Средата на втория срок на седми клас, защо заради 2-3 месеца да си правят лоша реклама точно преди кандидат гимназистката кампания?
Родителите на момичето не ги разбирам. Какво значи, че не можели да го предотвратят? Подават сигнал в полицията, минават детето на самостоятелна форма на обучение или местят в друго училище... Ако е вярно това за родителите, те не носят ли също някаква отговорност? Най-малкото да обяснят на дъщеря си, че докато няма навършени 14 години няма право да прави секс и това ще прати в затвора партньора й, т.е ако си мисли, че е влюбена ще му навлече проблеми. Пък и бащата е можел да проведе един разговор по мъжки с учителя.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 10:59 от Mama Ru

# 324
Редовно покрай гимназиите има цяла върволица от коли с батковци в тях, чакащи ученичката си да излезе от училище. Дали ученичката е на 17 год, или на 12 год, не се знае. Това не притеснява нито учителите, нито охранителите на училището. Така е от години. Някой да се е впечатлил, някой да е беседвал с учениците или да е обърнал внимание на родителските срещи?
Така беше и за мен преди 15 години, когато бях на тези години. И нямах никакъв интерес към момчета докато не навърших 17 някъде. Иначе от както бях 5-6 клас 19- годишни опитваха с нас и чакаха пред училище с кожени якета и коли, заговаряха и досаждаха. Само една от всичките паралелки излизаше с един от тях (чак докато влезе в университет, та 6 г бяха заедно), така че не си мислете пак, че  момичета видиш ли си го просят и този горкичкият е изкупителна жертва. Нездравите семейства са повече от здравите и много момичета попадат в лапите на такива. Проблемът е много по- сериозен и дълбок от едно просто вдигане на възрастта (макар аз да смятам, че трябва да е по- висока) Децата, дори когато изглеждат по-зрели отвън, отвътре са още уязвими и неподготвени за отношения с възрастни. Отговорността не е на 13-годишните да откажат някого, тя е на възрастните да не злоупотребяват с тяхната незрялост. Тук обществото ни трябва да е категорично, че нито едно дете не „си го проси“, колкото и да изглежда уверено. Вината е само у възрастния, който го е въвлякъл. Нужно е и реално прилагане на правила, разговори с децата, повече информираност и нулева толерантност към батковци/чичковци в колите, които само търсят по- лесни парчета месо ( за тях са това). Докато обществото си затваря очите или обвинява децата, никакви законодателни промени няма да имат реален резултат в дългосрочен аспект. И ще продължаваме да си наричаме трагедии това, което сме позволявали да се случва години и десетилетия наред.

# 325
На думи е лесно, но ако момичето е мислело, че е влюбено-загубено, предполагам е някакъв родителски кошмар. Жулиета на 13 как да я откъснеш от Ромеото? Аз имам идея какво бих направила, ама не ми е на главата, нали.

# 326
  • Куциндрел
Ето тук последна новина
https://novini.bg/article/2025090207323332964

# 327
Е, нали имаме тук съфорумка, която няколко пъти разказа как някакъв учител или треньор, така и не стана ясно, се увъртал около дъщеря ѝ. Но разсъжденията и реакциите ѝ бяха толкова неадекватни, че я заподозряха, че си въобразява. Много хора ѝ предложиха да пусне оплакване, да премести детето, да направи нещо друго, тя не – дебнела го била мъжа, не знам си какво, последно се оплака, че онзи странял от дъщеря ѝ...
Чак се зачудих дали сега не става въпрос за нейното дете.

# 328
  • София
Миналата година (седми клас) разни съученички на сина ми бяха "влюбени" в учителя им по физическо (който е възрастен). Нормално е за възрастта. Предполагаемият авторитет (учителят) трябва да реагира авторитетно и зряло, и да им пресече мераците.

# 329
Ученичката си била признала, че била активната страна Simple Smile Сигурно тя е намерила и платила и хостела...

Общи условия

Активация на акаунт