Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 235
  • 912
  •   1
Отговори
# 765
Никой не оправдава това, което е направил. Но, както каза DNT177,  не е изнасилил, принудил и т.н. Да, възползвал се е от 13-годишна и затова е осъден. Да се замислят и родителите децата им какво правят на 13 години, къде се намират и с кого.

# 766
Гнило е, защото е отклонение от нормалното. То е в главата му.

# 767
Да, същото отклонение е и с ония другите дето залитат по още по-малки деца.

# 768
Ужасно е прехвърлянето на вината върху жертвата и родителите ѝ и преповтаряме дискусията от преди да затихне. Когато си пращаме децата на училище, не би трябвало да се притесняваме, че учителите ще ги бройкат по коридорите. Училището трябва да е сигурна среда поне от гледна точка на педофили. Както и е тъпо да се вменява вина на родителите, че не са успели да си опазят детето. Ако някой си мисли, че може да контролира на 100% контактите или местоположението на тийнейджър, е в дълбока заблуда.

# 769
Никой не прехвърля вина върху родителите. Учителят е виновен, за това не мисля, че има две мнения. Още повече вината му е призната от съда и ще му е петно доживот.

Възниква един въпрос обаче - това дете не е било принудено, нали? Не е изнасилена, не е похитена....направила го е доброволно на 13 години. При това нееднократно, връзката е била от поне половин година. Явно нещо липсва в семейството. Може да са разговори, може да е контрол, това не е ясно. Не съм аз, която да казва как хората да си възпитават децата, ама, ако дъщеря ми ходи по хотелите на 13 г. с чичковци, може би ще се запитам за възпитанието, което давам на детето си, дали е добро....

# 770
Никой не оправдава това, което е направил. Но, както каза DNT177,  не е изнасилил, принудил и т.н. Да, възползвал се е от 13-годишна и затова е осъден. Да се замислят и родителите децата им какво правят на 13 години, къде се намират и с кого.
Възползвал се е и от властта с която е разполагал тя е ученичка , а той е преподавател. Кой разбрал, разбрал.
Сексуалният тормоз е нещо нормално и в реда на нещата в нашата родина и някакви измислени MeeTo да мътят главите на жените с презокеански глупости, защото те жените си го искат и търсят на работното си място.

# 771
Възползвал се е, затова е осъден.

Но пък според вас 13-годишните нямат никаква отговорност за действията си? Те са бебета, които още грам не могат да мислят? (да, подсъдимият е той. Както казах, не го оправдавам, той е възрастният, който трябва да знае как да се държи подобаващо, но ученичката не е знаела какво прави ли?!?)

# 772
Никой не прехвърля вина върху родителите. Учителят е виновен, за това не мисля, че има две мнения. Още повече вината му е призната от съда и ще му е петно доживот.

Възниква един въпрос обаче - това дете не е било принудено, нали? Не е изнасилена, не е похитена....направила го е доброволно на 13 години. При това нееднократно, връзката е била от поне половин година. Явно нещо липсва в семейството. Може да са разговори, може да е контрол, това не е ясно. Не съм аз, която да казва как хората да си възпитават децата, ама, ако дъщеря ми ходи по хотелите на 13 г. с чичковци, може би ще се запитам за възпитанието, което давам на детето си, дали е добро....
Дали чичко или батко, това 13 годишно "дете" щеше да прави секс.
Има много такива, нищо че ни искате са вярвате.
Учителят, че е тъпанар е ясно.

# 773
Има стотици изследвания на грууминга на деца с цел секс. Стотици.

# 774
Не споря.
Но има много деца, които активно правят секс с малко по-големи от тях деца.

# 775
Има стотици изследвания на грууминга на деца с цел секс. Стотици.

Затова има разговори,  възпитание и родителски контрол...
Влезте в инстаграм, тик ток и т.н. и вижте "деца" под 14 г. какво качват. После ми кажете, че са деца и не носят отговорност за поведението си....

# 776
  • София
Когато има дете и възрастен, възрастният носи отговорност за отношенията им.
Лесно е да манипулираш дете.

# 777
Аз съм съгласна, че е комплексно, но децата търсят себе си, залитат по субкултури, искат да са възрастни, никой не ги разбира (нека се съгласим, че ние не можем отново да преживеем детските си екзистенциални кризи, че да сме напълно съпричастни към мъките на един тийнейджър) и в такива моменти идват едни разбиращи възрастни мъже, които ги карат да се чувстват като жени, завъртат им главата, както знаем любовните трепети са края на света за повечето деца, колкото и смешно да ни звучи от днешна гледна точка.

Трябва ли родителите да говорят? Трябва. Но, като общество, ще е най-добре са ограничим досега на подобни мъже до децата си. Защото за този грууминг трябва време, той не става от днес за утре, затова и обикновено е от мъже роднини или близки до семейството. Смятам, че е абсолютно възможно да се изготви адекватен психологически профил на хора, които общуват с деца. Извинявайте, ама реалититата успяват да напипат най-тънките черти в участниците, тук идва въпросът - колко точно са безполезни училищните психолози?

# 778
  • Beyond the stars

Ходят на училище, в час по физическо.
Не е като в чалготека в 3 през нощта да са се запознали, нали.
13 годишните винаги са искали да са по-големи. Винаги са били влюбени в батковци - учители, горни класове, актьори, поп-звезди.
Отговорност изцяло на последните е да не ч*кат 13 годишни. Не е много сложно.

А правосъдната система в България отдавна е беззъба и нефункционираща в нито една от вменените й функции.

# 779
Този даскал не го ли арестуваха поне малко да поседи затворен, не знам.  Претупаха делото. Не споря за наказанието ,не съм юрист. Но ми се искаше малко да е зад решетките.

Общи условия

Активация на акаунт