Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 38 818
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
  • Добрич
malin4e, споделяла съм и преди. На моя позната с рак на гърдата на ПЕТ КТ и "светва" единият яйчник. Махат го и се оказва, че в него няма нищо злокачествено.

Дано е напразна тревога.

# 31
Вела, благодаря!
Дано е така. Облъчването все пак мисля да го направя. За второ разчитане на скенера се задействах..... да видим.
А Тимчева ще я потърся с резултат от генетичното изслвдване - 20на дена казаха и на мен.

# 32
Malin4e, има и други гени с мутации, освен браките. По спомен го карам, че си млада, а ако нямаш в Brca мутации, при млада възраст не е лошо да се изследват и други гени.

# 33
Здравейтее ,

Отдавна не съм писала тук ,надявам се нещата да са вече добре при всички и да стават все под-добре ☺

Имам едно питане ,защото започнах да изпадам в паника . От година съм на резелиго и нолвадекс ,досега проблеми не съм имала освен горещи вълни и болка по време на секс . Обаче от известно време наблюдавам кървене ,само по време на секс се появява ,иначе не , и се наплаших адски много … преди два месеца правих цитонамазка ,всичко беше наред . Според вас това нормално ли е ,ще ходя пак на гинеколог ,но се изплаших доста 😫

# 34
Напълно възможно да е от вагиналната сухота.

# 35
Здравейтее ,

Отдавна не съм писала тук ,надявам се нещата да са вече добре при всички и да стават все под-добре ☺

Имам едно питане ,защото започнах да изпадам в паника . От година съм на резелиго и нолвадекс ,досега проблеми не съм имала освен горещи вълни и болка по време на секс . Обаче от известно време наблюдавам кървене ,само по време на секс се появява ,иначе не , и се наплаших адски много … преди два месеца правих цитонамазка ,всичко беше наред . Според вас това нормално ли е ,ще ходя пак на гинеколог ,но се изплаших доста 😫
Да,и при дъщеря ми се случи,около година след Золадекс.Изписаха и глобули Живал(Giaval) .Каза,че добре се чувства от тях.

# 36
Shaylo, и на мен на вагинална сухота ми прилича. Не е кръвотечение, а зацапване по-скоро, нали? Обаче, знаете си, често на гинеколог трябва да се ходи при тази терапия - на 3-4 месеца, например. Поне моят онколог така ме инструктира.

# 37
Shaylo, и на мен на вагинална сухота ми прилича. Не е кръвотечение, а зацапване по-скоро, нали? Обаче, знаете си, често на гинеколог трябва да се ходи при тази терапия - на 3-4 месеца, например. Поне моят онколог така ме инструктира.
Мили дами всички, кой през каквото минава, лесно да е!

# 38
Здравейте ,

Благодаря за отговорите  : 3 , Калм , направо си е кръвотечение :С само по себе си не се случва, но когато има дразнене си изтича направо кръв, дано не е нищо сериозно :С

# 39
Пожелавам всичко да е наред, Шайло!

Теразал спрей, за редовно нанасяне, много помага и вагизан глоболи от време на време, също помагат. Да, много тъпо, настройваме тялото, няма как - ще се справяме Simple Smile

# 40
Здравейте на всички! Опосум, благодаря за  новата тема! Да сме здрави !

.

# 41
Имам нужда от успокоителни, изобщо не спя вече трета седмица. Личния лекар ми предлага лескотан. Вие от кое лекарство сте доволни?

# 42
Имам нужда от успокоителни, изобщо не спя вече трета седмица. Личния лекар ми предлага лескотан. Вие от кое лекарство сте доволни?
Аз пих лексотан първите 1-2 месеца, за да заспя. Той помага точно за тревожността, която скача до небесата покрай диагнозата. Но взимах съвсем малка доза - по половинка преди лягане и то не всеки път. Като се понагласиха нещата и се поуспокоих го спрях. Мисля, че по принцип има някакво ограничение времово - 2-3 месеца ли беше. Иначе започнах с мента, глог и валериана. Но след време не ми действаха. Движението също помога. Разходки, среща с приятели, така че да не говориш и мислиш само за това. Един вид разтоварване. Ако е от хормоналната обаче не знам. Откакто я започнах се будя 1 път към 3, според мен от някоя гореща вълна. Но обикновено успявам да заспя след това.

# 43
  • Добрич
Аз пиех по 2 чаши чай на ден. Чаят е на фирма Селибиум. 1 ч.л. чай  кисне 30 мин в 200 мл. кипнала вода и се прецежда. Пие се след храна.

Много съм доволна от този чай! Ползвам го при необходимост от над 20 години. Старя се винаги да го имам  в буркан у дома. Не се знае кога може да потрябва .

Преди пиех по 1 чаша/ден и ми помагаше. С диагнозата се наложи да го вдигна на две чаши дневно. Може да се приема дълго време, когато е необходимо.

За това време (над 20 г.)  съм го препоръчвала на различни хора и  определено помага.

Скрит текст:

Мога да купя и пратя, в случай, че някой иска да го пробва, а не го намира. Не зная колко струва сега, но не вярвам да минава 10 лв .

# 44
Аз взимам Деанксит и сироп "Мента, глог, валериан"
Напоследък съм ги оставила и вземам 3 пъти на ден от "Майнатаму". Повече ми действат Wink

Този път химията беше на 50%. Първите 7дни не направих разлика в усещането. Все така си нямах сили и ми беше гадно. На 8ми ден силите дойдоха и даже на кафе ходих. Бавно и леко отнесено, но... ходих🤗

Общи условия

Активация на акаунт