Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 15 817
  • 313
  •   2
Отговори
# 300
...
Другата седмица ще слагам акласта за остеопорозата. Д-р Яна Здравкова потвърди препоръката на д-р Темелкова, така че няма какво да му мисля повече. Минах зъболекар, пия си вит Д и кисело мляко Simple Smile Стискайте палци. Така и не открих коментара за акластата, кой знае какво съм мярнала. Ако някой все пак се сети нещо за или против извън стандартните странични ефекти, ще се радвам да сподели.
Имах една вливка zoledron Acid
Нищо не усетих нито по време, нито след това
Засега по план ще имам още 2
6 месеца след вливката имах подобрение на стойностите за остеопороза
Следя си зъбите, отложила съм един имплант
Една коронка имам да слагам и трябва да питам дали може
Успех и дано мине без да усетиш

# 301
Най-накрая ми излезе резултата. След като звъня всеки ден последната седмица. Хем ми казват звънни утре, хем накрая и защо съм звъняла непрекъснато , имали си работа. Точно един месец без 2 дни. Нямам думи. Но резултата вместо да ме успокои, ме притесни още повече. Първо пише , че нямам нодули на щитовидната, а аз имам голям възел . Второ - имах само едно образувание в черния дроб, а те сега са описали 3,като даже не съм сигурна в 6 сегмент дали е написала два пъти едно и също/да е повторила по грешка/ или наистина са две. Отгоре на всичко е написала без динамика, а аз ги нямам описани досега в поне три образни на дроба. Като видях и кой ми е разчел резултата и главата ме заболя. Също ме притеснява размера на черния дроб, май е увеличен.МОЛЯ да си изкажете мнението по въпроса, че не съм на себе си.
Rumi_hr, излезе ли твоя резултат от Надежда? Надявам се, че всичко е наред при теб.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 16:13 от Incantrix

# 302
Най-накрая ми излезе резултата. След като звъня всеки ден последната седмица. Хем ми казват звънни утре, хем накрая и защо съм звъняла непрекъснато , имали си работа. Точно един месец без 2 дни. Нямам думи. Но резултата вместо да ме успокои, ме притесни още повече. Първо пише , че нямам нодули на щитовидната, а аз имам голям възел . Второ - имах само едно образувание в черния дроб, а те сега са описали 3,като даже не съм сигурна в 6 сегмент дали е написала два пъти едно и също/да е повторила по грешка/ или наистина са две. Отгоре на всичко е написала без динамика, а аз ги нямам описани досега в поне три образни на дроба. Като видях и кой ми е разчел резултата и главата ме боли адски и кръвното ми е 170/110. МОЛЯ да си изкажете мнението по въпроса, че не съм на себе си.
Rumi_hr, излезе ли твоя резултат от Надежда? Надявам се, че всичко е наред при теб.

Да си дадеш някой друг да го разчете?

# 303
  • Варна
Incantrix, това ЯМР или КТ е и преди това какво образно ти е правено. На различните апарати се виждат неща, които на други не се виждат. Например при сестра ми има болка в лява тазобедрена става и на КТ излиза че няма нищо. Направихме ЯМР и излезе стеснение на ставата, сега не ми се търси точния термин. За черен дроб, ако е КТ правят много грешки с разчитането. За мен този разчет е изцяло положителен с изключение на увеличения черен дроб. Вече не помня дали си след химия.

# 304
Алатеа, имам 2 скенера и два ЯМР. Това е скенер с контраст. Всички са правени там. Но по разчитането разбирам, че го гледат различни лекари. Обаче никъде не бяха описани 3 образувания, та чак и без динамика да пише.

Ако някой  е правил образно на дроба, би ли погледнал какви размери са описани . Благодаря.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 17:23 от Incantrix

# 305
  • Варна
Занеси диска за разчет на друго място.Аз на тия разчети на КТ, вече не им вярвам. Говори и с онколога, ако наистина е увеличен ч. дроб, трябва гастро.

# 306
Incantrix, онкологът какво каза? Аз виждам едно чудесно заключение тук и едно също толкова чудесно изречение в частта за черния дроб. Няма лезии, суспектни за вторични, нали така? Предполагам, че не са ги отбелязвали до сега, защото се търси основно нещо, съмнително за метастатично или раково изобщо. И на мен от време на време по образни излиза нещо, което се споменава за първи път, а го описват като старо. Предполагам и аз, че трябва гастроентеролог.

# 307
Онколога първо ми се развика по телефона да спра да звъня и после ми каза, че с изследванията всичко е наред и ми го снима и прати по Вайбър. Тя е специализантка. При нея ме препратиха този път. Как пак да звъня и да се обяснявам. Всеки път плащам такси, да не говорим , че в началото платих 500 лв.+200лв за преглед и пак на частно трябва да ходя.
Някой може ли да погледне с какви размери е описан неговия черен дроб?
Посъветвайте ме къде мога да изпратя диска за разчитане с куриер и цена?

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 18:47 от Incantrix

# 308
  • Варна
Incantrix в другата тема препоръчват лекар мисля че в Кърджали. Всичко се пращало с куриер и цената не беше голяма. Ако искаш мога да питам. Другия вариант е вземаш направление от личната за гастро и търсиш такъв който работи в отделение, за да може да види диска.И другото което е те само с опипване разбират дали е увеличен. Образувания та в ч. дроб понякога се виждат по добре на ехограф. Като малка бях болна от жълтеница. Също само с напипване, разбраха, че черния дроб е увеличен. Тогава нямаше скенери и ехо.Чернодробни  изследвания пуснаха ли ти.

# 309
Да, Алатея. Асат 16, Алат 10. Моля, ако можеш да видиш данни за лекаря, когато имаш време, ще съм благодарна.
Актуализация: Алатея, ако доктора е Възгечев , намерих координати. Благодаря за насоката.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 20:00 от Incantrix

# 310
Онколога първо ми се развика по телефона да спра да звъня и после ми каза, че с изследванията всичко е наред и ми го снима и прати по Вайбър. Тя е специализантка. При нея ме препратиха този път. Как пак да звъня и да се обяснявам. Всеки път плащам такси, да не говорим , че в началото платих 500 лв.+200лв за преглед и пак на частно трябва да ходя.
Някой може ли да погледне с какви размери е описан неговия черен дроб?
Посъветвайте ме къде мога да изпратя диска за разчитане с куриер и цена?
Черен дроб с не увеличени размери-14.7 см.

# 311
  • Варна
Публикувам в темата, защото на някой може да потрябва. Д-Р ВЛАДИМИР ВЪЗГЕЧЕВ – СПЕЦИАЛИСТ ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА Кърджали 036168270

# 312
Incantrix, рових за размери - нямам такива в КТ и ЯМР. Имам в ехографии, но мисля, че е по друг начин оразмерено там. Така или иначе има и доброкачествени уголемявания на черния дроб - често срещани, особено след химия. Да питам нещо - цигари, кафе, алкохол предишната вечер преди изследването консумира ли? От опит - има значение. 🫤

# 313
Не пуша, не пия. Пия по едно, рядко две кафета. Благодаря ти, Calm.

Общи условия

Активация на акаунт