Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 23 426
  • 449
  •   2
Отговори
# 405
Не се гледа,в смисъл,че не се разчита(не е достоверно) на 5 скенер.Но,разчитат и даже онколозите успокояват ,с уверението,че щом този скенер не дава индикации,значи няма нужда от други образни...
С това се сблъскваме,грешно или не ..оставам на лекарската съвест..

# 406
Гледа се мозък на ПЕТ скенер, но малки лезии не се виждат, защото мозъка "свети". Може да се видят само големи лезии. Единственият образ за мозък е ЯМР с контраст. Да, онколозите го приемат да добър индикатор, ако ПЕТ е чист. Април имах чист ПЕТ скенер и средата на май бях със зверско,смазващо главоболие, допитах се до ИИ умряла от страх,  тогава ми каза че ако ПЕТ е чист, е добра индикация, не дава сигурност  и се прави ЯМР за да се види мозъка, но го приемат за добра индикация. В България ЯМР на главен мозък се прави при симптоми май, не е рутинна практика. В Сити правят ЯМР на главен мозък,веднъж годишно и не на всеки.
Физиологично висока активност означава,  че мозъка си работи нормално.

# 407
Момичета, вчера се консултирах с доц. Консулова - ей така, да видя дали не пропускам нещо и разбира се, се оказа, че пропускам - на биопсията не са ми определили грейд-а (G2, G3 ли), както и Ки на ЛВ, а след операцията казват, че е G2, но според нея, понеже толкова добре са се повлияли от химията, по-вероятно е да са G3, демек по-агресивен и тогава препоръчва да включа и кискали за 3 години... Но да побързам, че трябвало да се почне скоро след лъчето.
Та сега ще ходя да си взимам материалите и ще ги нося при д-р Факирова за преразглеждане... Хайде пак по доктори и болници...

# 408
  • Варна
Hristinal, кой стадий си. Чичо ми е трети и като питах нашия онколог, дали след лъчето ще има CDK4 инхибитор, ми каза че касата не ги реимбунсира и ми е чудно, дали само при мъжете. Или и G-то е фактор. Браките са отрицателни. Засега след 3та червена е много добре. Никакви странични, само гадене 1,2 дена, но съм го инструктирала с Деган и Натриев Цитрат да ги редува. Пие Герисан и бирена мая и кръвните са в норма. Консулова не пропуска нищо. Вече съм писала, дори кръвните знаеше при онлайн консулта.

# 409
Hristinal, кой стадий си. Чичо ми е трети и като питах нашия онколог, дали след лъчето ще има CDK4 инхибитор, ми каза че касата не ги реимбунсира и ми е чудно, дали само при мъжете. Или и G-то е фактор. Браките са отрицателни. Засега след 3та червена е много добре. Никакви странични, само гадене 1,2 дена, но съм го инструктирала с Деган и Натриев Цитрат да ги редува. Пие Герисан и бирена мая и кръвните са в норма. Консулова не пропуска нищо. Вече съм писала, дори кръвните знаеше при онлайн консулта.

Аз съм 2б. Каза, че ако е G3 препоръчва кискали, ако си е G2, може със, може и без...

# 410
  • Sofia
Hristinal, а защо Кискали, а не Верзениос?

# 411
  • Варна
Katty D, Кискали го одобриха и за ранен стадий. За Верзенио нямам спомен.

# 412
  • Sofia

Alatea, благодаря ти! Изпуснала съм тази информация. Мислих, че го изписват, когато няма операция и се зачудих, че на Hristinal искат да назначат.

# 413
  • Варна
Ето и извадката от ИАЛ. В ранен стадий при висок риск от рецидив. Просто съм учудена че ЗК толкова бързо го реимбунсира. https://www.bda.bg/bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82 … D0%BE%D1%81%D1%82

# 414
Изобщо не съм наясно. Мислех, че ще съм само на хормонална и не съм се интересувала от други досега... Но явно ще трябва да се образовам.

# 415
Добро утро! Имам вече "адекватно" решение за ТЕЛК 🙄 след обжалване , търпеливо изчакване - НЕЛК се произнесе! Търсете си правата! Вкъщи ме наричат"скандалджийка"(какво ли не се наложи да обжалвам), но сега мълчат☺️...Дай Боже,  добри резултати  занапред ❤️

# 416
  • Sofia
Manka, пожелавам ти да си удовлетворена от новото решение!

Момичета, попаднах на това. Ваксина срещу най-агресивният рак на гърдата.
https://svetatnazdraveto.bg/zhensko-zdrave/kolko-blizo-sme-do-va … chobox=1761909157

# 417
Тестват я още. Това означава, че може и изобщо да не види бял свят Sad
Втори път съм с тройнонегативен и ще се надявам за последен...
Тази химия ми разказа играта...

# 418
Момичета, приветче! Да се разпиша.. минах,стискайки зъби гадните химии с два алергични шока и 4 вида антихистамини.
Поех въздух, айде най-гадното е зад мен, почвам да живея вече. И днес на консултация с ендокринолог  хоп - 4 възли х 1см. и 4 по- малки на щитовидната. Предлага се биопсия, ОМГ. А предстои операция на цицата..
Така и не вярвах на първичната диагноза, но се поддадох на лечение под натиск на близките. Сега вече се опасявам, че може да се смарангясам заради новите находки..

# 419
Не се притеснявай от биопсията на щитовидната. Тънкоиглена е. С малко лидокаин се пръска и те боцкат бързо на няколко места възела. Не е болезнена! Знаеше ли за тях ? Правен ли ти е Пет Ст? Ако имаше нещо би трябвало да светнат.

Общи условия

Активация на акаунт