Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 30 784
  • 602
  •   1
Отговори
# 600
При нея става дума за много малка зона (4–5 мм), която не изглежда напълно типична и затова е дадено BI-RADS 4B. Това означава средно подозрение – шанс за рак 10–50%, но в повечето случаи излиза доброкачествено. Лимфните възли са напълно нормални, а диагнозата фиброкистозна мастопатия. ЯМР с контраст е стандартно уточняващо изследване. Миличка, както ти писа друга дама, доплати си в Сити Клиник ЯМР разчитане от Виктор Йорданов. Изключително добър е!

За справка:
BI-RADS 1–2 → нормално/доброкачествено
BI-RADS 3 → почти сигурно доброкачествено (98%)
BI-RADS 4A/4B/4C → нужда от биопсия (2–10% / 10–50% / 50–95%)
BI-RADS 5 → силно подозрение >95%
BI-RADS 6 → потвърден рак (след биопсия)

Аз не бих бързала със заключенията. Най-важното сега е да се минат всички стъпки за уточняване: ЯМР и биопсия. Стискам палци да е фалшива тревога. Има добър шанс да е така. Късмет!

BI-RADS 4 от където и да го погледнеш си дава сигнал за злокачествено.
При мен ЯМР ми беше с над 95% шанс за доброкачествено, но отдоло написали BI-RADS 4.
Ами злотачествено си излезе Sad

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 12:19 от DaiaD

# 601
При нея става дума за много малка зона (4–5 мм), която не изглежда напълно типична и затова е дадено BI-RADS 4B. Това означава средно подозрение – шанс за рак 10–50%, но в повечето случаи излиза доброкачествено. Лимфните възли са напълно нормални, а диагнозата фиброкистозна мастопатия. ЯМР с контраст е стандартно уточняващо изследване. Мира, както ти писа друга дама, доплати си в Сити Клиник ЯМР разчитане от Виктор Йорданов. Изключително добър е!

За справка:
BI-RADS 1–2 → нормално/доброкачествено
BI-RADS 3 → почти сигурно доброкачествено (98%)
BI-RADS 4A/4B/4C → нужда от биопсия (2–10% / 10–50% / 50–95%)
BI-RADS 5 → силно подозрение >95%
BI-RADS 6 → потвърден рак (след биопсия)

Аз не бих бързала със заключенията. Най-важното сега е да се минат всички стъпки за уточняване: ЯМР и биопсия. Стискам палци да е фалшива тревога. Има добър шанс да е така. Късмет!

BI-RADS 4 от където и да го погледнеш си дава сигнал за злокачествено.
При мен ЯМР ми беше с над 95% шанс за доброкачествено, но отдоло написали BI-RADS 4.
Ами злотачествено си излезе Sad

Ще доплатя за разчитане . Разбирам , че от ЯМР ще зависи дали ще има нужда от биопсия

# 602
Мили дами,
Пак имам нужда от съпорт и пак го търся тук, където винаги съм намирала помощ и полезен съвет. 

Трябва ми добър психолог/психотерапевт, който да се заеме с мен. Тая гадост, дето се беше населила в моята ЛМЖ, дойде заради един огромен проблем/дерт/грижа, който ме яде от около 6 години.
Въпреки всички усилия, които положих през тези 6 години, този проблем/дерт няма да мога го реша, нито да го изолирам от себе си. 
Ето защо ми трябва помощ, за да "свикна" с проблема, да го "приема", да се "примиря" или каквото ще да е, за да започна да живея нормално в компанията на този проблем.

Обяснявам тъй дълго, за да стане ясен профилът на специалиста, от който имам нужда - той трябва да ми помогне не (само) в битката с диагнозата, а в битката със самата мен.

Общи условия

Активация на акаунт