Увеличение на потребителската такса при посещение на личен лекар

• 3 425
  • 128
  •   1
Отговори
# 105
Опа, ще има пускане на жалба ми се струва
Z00.0/Общ медицински преглед      26.09.2011   07.05.2025   5
А май месец дори не съм ходила, какво остана за другите 4.
Та, толкова за фиктивните прегледи от мен. Изводите са ясни.

# 106
Не те разбрах. Какво е Z00.0  и какво 2011.

# 107
Не те разбрах. Какво е Z00.0  и какво 2011.
МКБ код

# 108
С риск да разбутам кошера и осите да ме нападнат, питам по-запознатите каква е натовареността на ОПЛ всъщност? Не носи съществена отговорност, защото следва да насочи към специалисти. Не извършва манипулации, освен слагане на ваксини. Има 5-часово работно време, а от петък наобяд до понеделник следобед (през седмица) не работи. В извънработно време не знам дали отговаря нашата, защото никога не съм звъняла, но предполагам, че имайки си договор с практика в неработно време, то едва ли.
Та, не съм медицинско лице, не подценявам професионализма, но имам и очи да гледам и глава да мисля. Това, което виждам на практика не оправдава недоволство от постъпления 6000-7000 лв. на месец. Не знам дали това е сумата, но прочетох последно за подобна.

# 109
Точно.

# 110
Явно в темата има компетентни лица, та да питам. 2 пъти годишно трябва да ходя на преглед при ендокринолог. Отивам при ОПЛ за направление и после за да ми изпише Пролия /по здравна каса/  която е назначил ендокринологът. Кому е нужно да чакам, губя времето/а и да плащам потребителска такса, която се очертава да е поне двукратно увеличена/ на ОПЛ, като може специалистът да ми я изпише. Какво е обяснението?

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 18:06 от W

# 111
Опа, ще има пускане на жалба ми се струва
Z00.0/Общ медицински преглед      26.09.2011   07.05.2025   5
А май месец дори не съм ходила, какво остана за другите 4.
Та, толкова за фиктивните прегледи от мен. Изводите са ясни.

Пускат ги, защото касата ги глобяват, ако пациентът няма профилактичен преглед за годината. А докторът няма как с вилата на врата да го закара.

# 112
Последно за какво ги глобява - че са пуснали или че не са пуснали?
Значи ако не пуснат ти глобява, ама и ако е фиктивен пак ги глобява. Съвсем се омотахте тука. Ами, да ги глобява. Наглост.

# 113
holly_mac Глупости! ЛЛ нарочно така се оправдават. Друго си е да взимат по 36 лв. и отделно през декември, ако са извършени профилактични прегледи на над 53% от пациентите, по 5 лв. за всеки един от тези прегледи. (Пр. 1000×5=5000лв.) КОЛЕДЕН БОНУС!

# 114
Моята логика за изписване на лекарство от ЛЛ назначено от специалист е, че лесно може при необходимост да го замени, дали липсва в момента или не се понася от пациента.

Моят ЛЛ си има сключен договор и насочва събота и неделя къде да се отиде, ако е спешно коя болница е дежурна.

Връща обаждане, отговаря на вайбър, лесно достъпен е, защото по цял ден почти е в кабинета.

Айде, сега фермани как от време на време го хваща неговото си и се гъбарка или скоква и вряка няма да пиша, че съвсем ще се окепази темата Blush

Учил е да, но да седна да се връзвам, че е зле като 10 бона  въобще ако не дай си боже падне чисто до тях, край - изпада в нервно притеснение
Такива суми 5-6 хил. вече са минало отдавна

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 17:05 от Щефи

# 115
Сега се сетих, че някой беше писал, че ЛЛ не взимат чисто тези 10 хиляди. Да, наистина има удръжки: данъци, осигуровки, наем и заплата на сестрата, но те да са макс 5 хил. Така че 5 хил. на месец при 4-часов работен ден на компютъра и айде от време на време със слушалката не ми се виждат малко.
П.П. Потребителската такса и медицинските отделно (+ минимум 2 хил.) Общо минимум 7 хил. ЧИСТО

# 116
Моята логика за изписване на лекарство от ЛЛ назначено от специалист е, че лесно може при необходимост да го замени, дали липсва в момента или не се понася от пациента.

Ама откъде накъде ЛЛ ще ми заменя лекарство, предписано от специалист! И как той ще знае дали липсва в момента, дали се понася от мен, а специалистът няма да знае или аз няма да съм му казала!

# 117
Сега се сетих, че някой беше писал, че ЛЛ не взимат чисто тези 10 хиляди. Да, наистина има удръжки: данъци, осигуровки, наем и заплата на сестрата, но те да са макс 5 хил. Така че 5 хил. на месец при 4-часов работен ден на компютъра и айде от време на време със слушалката не ми се виждат малко.
П.П. Потребителската такса и медицинските отделно (+ минимум 2 хил.) Общо минимум 7 хил. ЧИСТО

+ издаването на всякакъв вид бележки по 5,10лв да ми разпечата от принтера......
Назад някой писа, че не е задължително да имаш ЛЛ. Заверка на медицинско за работа къде да направя, ако не при ЛЛ?
Аава да, да отида на частен и да му платя!
Верно сме клиенти, не пациенти!

# 118
И при ЛЛ се плащат медицинските.

# 119
Така де, повечето от нас предполагам точно затова ползват ЛЛ - като копирен център. И то скъп при това. А там са клиенти, не пациенти. Ах, забравих най-важното - печата. Иначе всеки щеше от вкъщи да си ги принтира и да не се занимава. Та, после се обиждайте, че били администратори.
Предишният ми, много добър диагностик, но един път не изписа лекарство не спряно от производство и предлагане, което да го има в аптеките. Тоя човек никаква ориентация и синхронизация с аптечна мрежа нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт