Проблем с монтажа на пералня

• 356
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,
Обзавеждам ново жилище и възникна следния проблем, няма перално помещение и пералнята ще трябва да стои в кухненския бокс, който е с Г-обрязна форма. На късата страна са предвидени входовете и изходите за вода, но там е поставена и батерията за мивката и няма да има място и за двете, така че пералнята трябва да се измести на дългата стена, там обаче няма предвидени тръби. Майсторът иска да сложи външни тръби които да стигат до мивката (късата страна), но мисля, че това не е добра идея, тъй като трябва да минават зад кухненски шкафове, които предстои да бъдат поръчани. Какво бихте ме посъветвали?

# 1
  • София
Ако не тръби до пералнята, тогава маркучи до тръбите. Вие изберете, това са вариантите. Аз бих избрал първия 🙂

# 2
Съвсем нормално си е търби зад кухненските шкафове. Те не е задължително да са залепени, така или иначе за стената (долните).
Кое точно те притеснява? Дали са тръбите в стената или не, за теб няма никакво значение...

# 3
Вижте в монтажа на пералнята на какво максимално разстояние трябва да е, ако има максимална дължина на връзките. А канала как?

# 4
Нашата пералня е в кухнята, с маркучи зад шкафовете. Просто си купувате по-дълъг маркуч за чиста вода, че в комплекта са къси.

# 5
  • София
Маркучите се прекарват зад шкафовете. За мръсната вода се включва към сифона на мивката. Трябва да се вдигне, обаче след пералнята горе долу до горния й плот. Идва от долния й край където е помпата и трябва да се окачи високо и после към включването към сифона на мивката или мръсния канал. Това ще го видите в книжката на пералнята. Чистата вода ще си я включите с някакво разклонение пак от тръбите за мивката. Продават маркучи всякакви като дължина. Шкафовете имат отстояние отзад до стената около 5 см. Там може да минат маркучите без проблем. Евентуално може да се наложи да изрежете малко гърба или рафта на шкафа с мивката, ако пречат маркучите.

# 6
На пералнята си има стойки за фиксиране на маркучите. Общо взето само леко изрязване отзад на шкафа за маркучите.
Предната ни пералня беше свързана горе към батерията, но с новата кухня сме със стояща батерия и вече всички свързания са под мивката.

Общи условия

Активация на акаунт