RYANAIR - 30

• 24 356
  • 419
  •   4
Отговори
# 375
  • SF
Di Soleil, ти започна да ми държиш сметка и да ми задаваш въпроси. Не съм прочела, че ми изреждаш католически държави. Нямаш норма, не ми дължиш обяснения, нула пъти трябва да ми повтаряш, нула постове очаквам да ми напишеш, не те плаша с модератори, но имай предвид, че са тук и те четат. Не се страхувай от тях, просто спазвай ле бон тон. А аз някакви други обяснения на тебе дължа ли ти, че с този водопад от въпроси, малко ме стъписа. Дано да не съм пропуснала нещо.
То май и ти не четеш всичко и си пропуснала, че темата с католиците тръгна съвсем шеговито. После някои от вас задълбаха и така отваряме работа на онези, чието име не бива да споменаваме, за да не се плашите.

# 376
Именно въпрос на добра организация и подредба е да тръгнеш с раница, а не да носиш излишни и ангажиращи куфари.
Ще изровя снимка да покажа подредбата ми на багаж точно от Неапол споменат малко по-нагоре в темата.
С малко повече изобретателност се получават нещата

Привет.
Уви, отиваме засега за цяла седмица и малки ранички няма да ни спасят само. А и сме живели там три години и съм сигурен, че съпругата ми ще повлече много спомени за наобратно.

# 377
Според мен, постовете на Esme и diziler си бяха баш подигравка/заяждане, без да се търси някаква разясняваща или полезна информация.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 16:29 от anmasu

# 378
Именно въпрос на добра организация и подредба е да тръгнеш с раница, а не да носиш излишни и ангажиращи куфари.
Ще изровя снимка да покажа подредбата ми на багаж точно от Неапол споменат малко по-нагоре в темата.
С малко повече изобретателност се получават нещата

Привет.
Уви, отиваме засега за цяла седмица и малки ранички няма да ни спасят само. А и сме живели там три години и съм сигурен, че съпругата ми ще повлече много спомени за наобратно.
Ох, за Италия не ни е проблем багажът на отиване, а на връщане😀 Напълно ви разбирам. Пък и не е лято да тръгнеш с 5 тениски и 2 чифта къси гащи. Като си помисля само какъв късмет сме изкарвали да не ни мерят багажа🫣

# 379
Аз ще се радвам на съвети. Ние винаги пазаруваме където ходим. Едни маратонки да вземеш и мястото свършва. Винаги тръгвам с една дамска чанта и празна раница в куфара. На връщане съм с чанта в раницата и пълна раница и куфар.

# 380
  • Milano
От днес отпада ограничението от 100мл за течности на летище Бергамо.
Новото ограничение става до 2л на всяко едно без да е необходимо да се вадят от ръчния багаж, така както и електрониката.

Освен това проверката за сигурност е преместена на първи етаж.
Следва се маршрута докрая на залата за чек-ин срещу гише н. 64.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 23:13 от regina di cuori

# 381
Можем ли да намерим информация и да напишем всички летища, на които е променено ограничението?

# 382
# 383
  • Milano
Винаги проверявам сайта на летището от/до което пътувам за най-актуална информация.

Знам наизуст само италианските:
Милано Малпенса Т1;
Милано Линате;
Милано Бергамо;
Рим Фиумичино;
Болоня;
Торино само fast track лента.

П.п. Т2 на Малпенса е базата на Изиджет, там важат старите ограничения.

Допълних си горният пост, че НЕ е необходимо течностите да бъдат отделяни от ръчният багаж за проверка, така както и елекрониката - лаптопи, таблети.

# 384
  • София
Здравейте,

Не сме летели досега с Райън еър. Ще пътуваме със 7-годишно до Лондон. Към резервацията добавих и един малък куфар от 10 кг. и сега виждам, че това било Priority. Има ли как да не го ползвам - хлапето ще изпадне в паника, ако се кача на самолета преди него, доколкото не е пътувал досега? Или е по-добре да платя и за детето? В багажа, мога ли да сложа празна бутилка от 800 мл с филтър, която да напълним от тоалетната преди да се качим на полета, за да имаме вода за детето?

Доколкото досега сме пътували с раници, високи 50 см, и предвид историите за заяждане и проверки, искаме да минимизираме драмите, поради което такъв тип раница удачен ли е?

Обмисляме и да си вземем пликове за вакуумиране за куфара и раниците, за да намалим обемите на пуловерите. Някой ползвал ли е, вършат ли работа?
Знам, че е доста на късмет - но полетите ни са за след точно 2 месеца, какъв е шансът за промени/отмяна на полета от страна на авиокомпанията? Виждам, че вече мога да се чекирам за първия полет, но още нямаме паспорти - има ли значение ако го направим по-късно?

# 385
Никой няма да ви раздели от детето, ще се качите заедно не се притеснявайте. Празна бутилка може, ако е летище София точно преди тоалетните има диспенсър с питейна вода от която да си напълните. Раницата може и да е малко по-голяма стига да е мека и да не я пълните до край. За пликове ако взимате мисля, че е по добре да са от тези, които се навиват и така излиза въздуха.
За анулирането си е късмет, приемете, че всичко ще е наред. Ако не сте купили места можете да се чекиране 24 часа преди полета, сега дава, че е налично, но ще иска да закупите места ако нямате.

# 386
Може да не си ползвате Priority, може да се наредите и с детенцето Ви или да се наредите най-отзад на опашката. Няма да разделят майка от дете.
Не се заяждат за багажа, ако не надвишава видимо размерите, а 50 см са си 10 см отгоре и е възможно, и са си в правото да Ви глобят. Раничката от снимката отговаря на размерите и изглежда много удобна.
Не съм вакуумирала, но съм гледала видеа как да си подредя багажа, така че да го събера.
За чекирането - трябва само да внимавате да не затворят онлайн чекирането, отворено е онлайн до 2 часа преди полета. Ако се случи да не се чекирате онлайн, може да се чекирате на летището, срещу заплащане (не Ви съветвам, може да е по-скъпо от билета).
Не летя чак толкова много, но съм имала само 1 отменен полет - в Бергамо заради лоши метеорологични условия, преди 15 г.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 13:47 от anmasu

# 387
  • София
Въпросът с детето ми е провокиран, че все пак и бащата ще е там. Няма да е само, но е голяма лепка за мен, когато се случва нещо ново Sweat Smile Иначе си купихме места - за мен и за детето бяха включени в цената, за таткото - взехме отделно, за да сме заедно тримата. Само хлапето е с паспорт към момента, нашите ще станат до 30 дни.

Колкото до отменени полети - преди 10 г., като летяхме до London, Wizz ни съкратиха престоя с 2 дни, но да кажем, че бяхме букнали 7 месеца по-рано, като промени правиха точно 2-3 месеца преди полета. И покрай Ковид изгоряхме с едни полети до Париж и Бари. Сега всичко ще е наред, омммм! Joy

# 388
Имате 2 варианта или минавате вие с детето и бащата отделно или всички се нареждате на опашката без праиорити. И в двата случая не е необходимо да купувате друго.

# 389
  • Свищов
На летище София ни пуснаха да минем всички с Приорити, но в случая само детето нямаше. В Будапеща обаче казаха да се чукираме тези с приоритет и 1 да се върне първи на неприоритетната опашка да чака с детето. Най-добре е като отворят бординга да се попита.

Общи условия

Активация на акаунт