RYANAIR - 30

• 24 356
  • 419
  •   4
Отговори
# 360
Ама тази разпродажба, която  diziler качи беше за пътуване до 04.01....следете за други flash sale, може.да има пак

# 361
В Италия Festa della Befana (Епифания) на 6 януари, но това няма голямо значение, може да си ги изреждаме до утре. Масово сега хората купуват билети между 31 декември и 4 януари, защото преди броени дни ги обявиха като 5 почивни дни един след друг у нас. Турагенциите налазват също и изкупуват местата.

# 362
  • Milano
В Италия също е национален празник.
И освен ваканциите свършват и Коледно-Новогодишните отпуски.

# 363
  • СОФИЯ
Офертата на Райън която върви сега е 15% за полети до 31.01.2026. Не намерих добри цени за полети след 06.01, а предходни години имаше. Това имах предвид, както и че ваканцията е до 06.01. На тази дата имам РД, та от години съм наясно с цените Grinning

# 364
  • SF
Може би пак да ми прочетеш предположението. Когато в някоя държава е ваканция цените на билетите са значително по-високи, защото много хора искат да пътуват през ваканцията.

Ама то не само католици, православните също искат да пътуват по време на ваканцията, както и тези, които не изповядват някаква религия.
А може би ти да прочетеш отново моя въпрос, в който не споря, че има празнуващи католици, а исках пример кои католически дестинации да избягвам. Ватикана и още кои или само Ватикана е блокирана до 6.01?
Щото Берлин и Прага не са ми точно католическа точка и бих се впуснала в малко харч по празниците за щолени, топъл шоколад и коминчета. Католиците, ако работят в светски компании, са на работа заедно с всички останали.
Ясно е, че по Коледа самолетните билети поскъпват, но то е заради струпването на неработни дни, не е по религиозни причини. Ако причините бяха изповядването на религията и спазването на празниците, католиците щяха да пътуват с голяма отстъпка, за да могат да отбележат празника си, който е тих, семеен и не е свързан с коледни партита, пазаруване и селфита с бенгалски огън.

# 365
Здравейте.
За пръв път ще използваме услугите на Ryanair. Решихме да посетим Неапол през пролетната ваканция на децата. Искам да купя билети отсега за да съм спокоен, че ще има налични.
Тъй като досега не сме ползвали услугите на тази авиокомпания се обръщам към специалистите тук за уточняващи въпроси относно багажа на пътниците.
Ако сега закупя най-евтини 3х билета Basic (329евро за трима за пътуване с малки ранички), мога ли в последствие да закупя допълнителен чекиран багаж? Може би 1х10 кг и 1х20 кг.
Опцията в сайта е да ъпгрейдна до Regular за  24 евро на човек (473 евро) и до Family Plus за 31 евро на човек (514 евро – игати бюджетнта компания). Това е значително увеличение за от почти 200 евро за няколко куфара.
Най-вероятно оптималната комбинация от багаж за трима ни ще бъдат 3х малки ръчни ранички и чекирани 1х10кг и 1х20кг куфари.
Каква е ориентировъчната цена за закупен в последствие чекиран багаж?
Съществува ли опция за отмяна на билети въобще чрез заплащане на допълнителна такса естествено?

Благодаря предварително за всеки един съвет.

# 366
Можете да купите всичко впоследствие, и то не за всички, а примерно само 1 или два багажа.
С отмяната не става, там Уиз са по-добре. Или застраховка отмяна на пътуване.
Багажа ако ги купите по-късно е малко по-скъп, колко точно не знам, зависи от дестинацията.

ПП напълно възможно е цената да падне по-късно. И точно това е нискотарифна компания, билета е евтин, но се плаща солено за багаж, места, храна, дивотийки... Бюджет има и по 20 евро има и по 200.

# 367
  • София
1. Можеш да добавиш багаж в последствие.
2. Цената на допълнително закупен багаж след като вече имаш билет може да варира според дестинация, време до полета, натовареност.
ИИ дава някаква граница, но подчертава че не е задължително винаги да е в нея :

За 10 кг чекиран багаж — около €12.99 – €23.99 при добавяне онлайн с резервацията; ако го добавиш по-късно — ~ €23.99 – €35.99.

За 20 кг чекиран багаж — около €20.99 – €39.99 при първоначална резервация; ако добавяш после — ~ €39.99 – €59.99.

# 368
Esmee, ти само за спорта ли спориш? Направо сама се оплете😀. Не знам дали за всички католически държави важи, но конкретно за Италия мога да кажа, че наистина е така - след 6.01 цените на билетите падат двойно, тройно. И има логика да е така- свързано е с почивните дни. Никой ме е споменал, че само католици ще пътуват.  А ти като си набележиш някоя дестинация, провери си цените. Защо някой трябва да ти изрежда 10 държави🤭
Cerone, може сега да си купиш билети и впоследствие да добавиш багаж какъвто искаш, не вземай от скъпите тарифи. Може и с бейсик тарифа в момента на купуване на билетите да си добавяш кабинен или чекиран багаж. Когато купуваш по-късно, е малко по-скъпо, но не е драстично.
Относно опцията за отмяна- flexi plus тарифата им го включва, но за мен е скъпо и неизгодно.
Багажът се купува на последна стъпка, проиграй си опциите и виж кое ще ти е най-добре. Ти докато не платиш, можеш да пробваш варианти.

# 369
Esmee нещо караш ли ми се? Четеш ли изобщо какво пише или участваш за спорта? Колко пъти да ти обясня, че не става дума за изповядване на религия, а става дума, че католическия празник на 06.01 е обикновено последния почивен ден в много държави, след които цените в тези държави обикновено падат, понеже никой не пътува масово извън ваканцията. И авторката вече писа, че точно това е имала предвид, обаче ти се напъваш и търсиш спор. И го намери. Какъв ти е проблема? Кому са нужни тия назидания и размахване на пръст??? Триста пъти ти написах, че предполагам какво има предвид - високи цени извън ваканцията. Аз съм православна и работя в светска компания, ама компанията не работи на 06.01 защото и официален почивен ден.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 13:38 от Di Soleil

# 370
Е, надявам се да паднат малко цените след 5-10 януари, че имам планове, а още не съм гледал...

# 371
  • SF
Зависи от католиците.

Бях отговорила на Di Soleil, но тя си преправи няколко пъти поста и моят отговор стана нерелевантен.
Di Soleil, изобщо не ми обяснявай. Нула пъти. Ако ти се занимава да ни направиш добро, изброй ги тези държави, а ако списъкът е прекалено дълъг, съкрати го до десетте най-посещавани. Всичко е проверимо в интернет, но ако имаш нещо друго предвид, сподели го с нас. Но да ни е полезно и да е свързано с билетите на Раян, за да не ни трият модераторите.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 14:11 от Esmee

# 372
Здравейте.
За пръв път ще използваме услугите на Ryanair. Решихме да посетим Неапол през пролетната ваканция на децата. Искам да купя билети отсега за да съм спокоен, че ще има налични.
Тъй като досега не сме ползвали услугите на тази авиокомпания се обръщам към специалистите тук за уточняващи въпроси относно багажа на пътниците.
Ако сега закупя най-евтини 3х билета Basic (329евро за трима за пътуване с малки ранички), мога ли в последствие да закупя допълнителен чекиран багаж? Може би 1х10 кг и 1х20 кг.
Опцията в сайта е да ъпгрейдна до Regular за  24 евро на човек (473 евро) и до Family Plus за 31 евро на човек (514 евро – игати бюджетнта компания). Това е значително увеличение за от почти 200 евро за няколко куфара.
Най-вероятно оптималната комбинация от багаж за трима ни ще бъдат 3х малки ръчни ранички и чекирани 1х10кг и 1х20кг куфари.
Каква е ориентировъчната цена за закупен в последствие чекиран багаж?
Съществува ли опция за отмяна на билети въобще чрез заплащане на допълнителна такса естествено?

Благодаря предварително за всеки един съвет.
За жалост нискотарифните не са това, което бяха. Купувала съм втори куфар малко преди полета и го платих по-скъпо от този, който купих в началото. Практиката ме е научила да купувам багажа отначало и да го преценявам по-щедро 🫣 Винаги в началото си мислиш “три дни, какво толкова, една раница стига”. Обаче не стига, особено с деца или пък ако се планира да се купи нещо. За мен приоритет с малък куфар е по-добре от малък куфар и 20 кг чекиран. Просто не обичам да си губя времето да чекирам и да чакам на ленти. Помисли го от тази страна. Оптимизирайте багажа на тръгване. Аз се научих да нося малки туристически опаковки или пък да си купувам на място неща и да ги оставям в хотела после.

Esmee ако съм променяла нещо то е било грешки. Айде сега пък била съм променила! Държавите ти ги изредих още като попита и още тогава ти писах, че не ги знам всичките ваканции и до 10 не мога да ти ги изредя. Норма ли имаме нещо с тези 10 държави? Явно е, че даже не четеш. С модератори ли се плашим? Да споделя нещо, което да е полезно? Ами няколко души вече писахме, че щом не е ваканция цените са ниски. Надявам се не ти дължа повече обяснения, за очевидни неща.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 14:19 от Di Soleil

# 373
  • София
Заради скъпия багаж аз си оптимизирам количеството. Вече два пъти пътувам само с раница за 6 и 7 дни престой, но през лятото. За 3 дни не бих носила куфар, който тежи и пречи. Оказа се, че е напълно постижимо. Но без да се носят допълнителен чифт обувки (само джапанки и евентуално аква обувки). В краен случай разчитам на покупки, ако ми липсва нещо важно. Обаче пътуванията са в рамките на цивилизацията, не по диви места.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 22:23 от миленка_д

# 374
Именно въпрос на добра организация и подредба е да тръгнеш с раница, а не да носиш излишни и ангажиращи куфари.
Ще изровя снимка да покажа подредбата ми на багаж точно от Неапол споменат малко по-нагоре в темата.
С малко повече изобретателност се получават нещата

Общи условия

Активация на акаунт