RYANAIR - 30

• 9 549
  • 159
  •   1
Отговори
# 120
Да, в 4.00-4.15 ч бъдете пред гишетата. Не уточнявате за Шенгенска държава ли ще пътувате или за такава с паспортна проверка?
Иначе..: полетът не “излита”, самолетът излита, а полетът се осъществява, но… игра на думи Wink

# 121
  • Melmak
Мда, не съм допила кафето още и .. полетът излитаааа. 😁

Шенгенска държава, отиваме в Испания, надявам се стачката на наземния им персонал да не ни засегне.

# 122
  • София
Поне два часа преди полета гишетата за чекиране на багаж са отворени за съответния полет. В някои случаи може и повече.

# 123
Като никога и аз с чекиран багаж реших да пътуваме. Гишетата на летище София за чек ин два часа по-рано ли отварят? Отново сме в натовареното време, полетът трябва да излети в 06:10.
Да.

# 124
При чекиране на полет извън Шенген ( Лондон) , кой документ за самоличност въвеждате. лична карта или паспорт? При проверка на гейта се изисква паспорта нали.Не съм пътувала извън Шенген и не са ми ясни
правилата.

# 125
При чекиране на полет извън Шенген ( Лондон) , кой документ за самоличност въвеждате. лична карта или паспорт? При проверка на гейта се изисква паспорта нали.Не съм пътувала извън Шенген и не са ми ясни
правилата.
До Лондон се пътува само с паспорт, не може с лична карта. Допълнително трябва и електронно разрешително ETA, което се “качва” на паспорта.

# 126
  • София
За Лондон е с паспорт. Даже ми искаха да покажа ЕТА на бг летището при чекиране на багажа.

# 127
За Лондон се пътува с паспорт. След като имате паспорт, на виждам защо въобще трябва да се замисляте.

# 128
За Лондон е с паспорт. Даже ми искаха да покажа ЕТА на бг летището при чекиране на багажа.
Какво показахте? Полученото потвърждение на ел. поща ли?

# 129
това искат, то друго няма какво да покажеш
по-лошо  е, че понякога потвърждението не идва, а ЕТА имате издадена

# 130
Е те пък! Да видят на паспорта, нали там е качено. Валидността е 2 години, ще ровя в мейлите 2 години назад да покажана нашите власти ?… малко “царя дава, пъдаря не дава”.

# 131
Електронно е, нищо не се качва на паспорта.
Бордер контрола си го вижда в системата, но ако друг иска да види (авиокомпанията) - няма достъп.

# 132
Моята си е качена на паспорта, нали за това го сканираме през приложението. Това е мейла, който получих
“When you travel to the UK
You only need your passport with the passport number that ends in ……..
You do not need to print or show this confirmation email.
Your ETA is linked to your passport …
Добре, че го прочетох да знам, че при нов паспорт се вади нова.

# 133
Тъй де, ама външен човек като го гледа паспорта няма как да го види.
Имейлът има предимството, че позволява търсене и всичко, което не е изтрито може да се намери.

# 134
Забелязах , че има дестинации с полети до април. Според валия опит, ще добавят ли такива и през лятото?

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 20:12 от Tsugumi_

Общи условия

Активация на акаунт