RYANAIR - 30

• 32 176
  • 554
  •   1
Отговори
# 465
А какво стана с двата литра течности - прието ли е и ако да, разфасовките пак ли трябва да са до 100мл?

# 466
А какво стана с двата литра течности - прието ли е и ако да, разфасовките пак ли трябва да са до 100мл?
Само на някои летища, софийското не е от тях.

# 467
Аз това за единият литър го бях разбрала грешно ( като мах.10 опаковки по 100 мл.) и много пъти съм пътувала с торба за замразяване с цип с вместимост 2-3 литра, но с течности вътре стриктно до 1л. общо. Никога не е било проблем. Blush

# 468
Аз това за единият литър го бях разбрала грешно ( като мах.10 опаковки по 100 мл.) и много пъти съм пътувала с торба за замразяване с цип с вместимост 2-3 литра, но с течности вътре стриктно до 1л. общо. Никога не е било проблем. Blush
Ама то това е позволено, защо да има проблем?

# 469
Не трябва ли пликчето/торбичката да е с вместимост 1л.?

# 470
  • София
Не е грешно - именно така е.
Опаковки до 100 милилитра като общото количество не може да е над 1 литър. Което прави максимум 10 опаковки ако са от 100 милилитра.
За пликовете не са стриктни на повечето летища, но винаги трябва да имаш и едно и две на ум, че някъде може и да са.

# 471
Да, за пликовете, освен на Буве, не съм имала проблем. А миналата година бях тръгнала с най-обикновено пликче, защото приготвях багаж в последния момент и на нашето летище се смилиха, но казаха, че имат право да не ме пуснат и сигурно е така (то си беше нелепо). Но очаквах, че ако има проблем, ще ми дадат на летището, а нямаше.

# 472
Според правилата  всички опаковки трябва да се побират в плик, който събира максимум 1 литър и се закопчава. Отделните опаковки принципно са  обемисти, стърчат капачки и т.н.  и на практика е трудно да се съберат точно 10 по 100 мл. особено ако са парфюми например.
Рядко правят проблем, да, но се случва.

# 473
Както казах, Буве може и това да не ги удовлетворява - бях с прозрачен несесер с цип, с вместимост сигурно 500 мл. Извадиха всичко и го натъпкаха в тяхна торбичка с цип, която не затвориха. Това им действие не го разбрах, но там са известни с проверката си.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 20:59 от anmasu

# 474
Мен са ме карали на нашия Т1 да си слагам течностите в тяхно пликче. Също и на Т2 веднъж се поскарахме със служителя, но всички ми беше изрядно и не отстъпих.

# 475
  • Milano
И мен, Брадли.
Имах само спирала, червило и черен молив, защото бях само за ден и половина.
Моят плик беше на Cuki с цип.
Служителят с раздразнение и пренебрежение ми хвърли един плик, казах му че си имам.
При което той ми отговори, че другият път щял да ме накара да ги прехвърля. Казах ''добре'' и си продължих.

# 476
  • София
Линията София-Франкфурт, от известно време гледам за лятото но 2026, но няма. До март са. Защо така, ще пуснат ли, няма ли?

# 477
  • София
Линията София-Франкфурт, от известно време гледам за лятото но 2026, но няма. До март са. Защо така, ще пуснат ли, няма ли?
Не съм попадал на съобщение за спиране на линията, но и те този тип принципно не се манифестират много много.
Вече сме януари и щом не е качено лятно разписание, е вероятно линията да не се оперира лятото.
Ентусиасти се грижат за страниците на летищата в Уикипедия и когато има информация за спиране, там я дописват. Но в страниците на двете летища такава за момента няма.

# 478

Проверих всичките дестинации от София и за всяка една вече е публикувано лятното разписание освен за Франкфурт Хан. Подкрепям горното мнение, че щом вече е януари и още не е публикувано лятното разписание, то най-вероятно линията няма да се изпълнява.

# 479
  • София
Ако не се лъжа, през 2023 г. пуснаха лятното разписание за Катания чак през март. И аз тогава имах подобни терзания, защото на Уиз билетите бяха минали 500 лв. На посока, но успяхме да пътуваме с Райън на нормални цени. Разбира се, не мога да гарантирам, че и в този случай ще стане така, но не и невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт