RYANAIR - 30

• 33 700
  • 602
  •   2
Отговори
# 570
За ръчен багаж не бих взела твърд куфар. Имам опит с един и имам усещането, че даже събира по-малко. Конкретно и аз не мога да препоръчам. Единият ни е най-обикновен от Deichmann (Германия) Saxoline, а другият от Grand Ghepard (Варна). И двата са много добри и нямаме забележки. Гледайте да отговарят на размерите на Ryanair и на Wizz и за нас е удобно да имат на циповете отвори за катинар. Чекирали сме ги и тогава ги заключваме. Като ги оставяме в стаите за багаж по хотелите също ги заключваме.

# 571
  • София
Ако е меко, може да се посплеска и ще влезе в рамката дори да е малко-по-голямо официално.
Проблемът при Райън е, че клетката е отворена отпред. На Уиз например е като кутия, макар стените да не са плътни. Слагаш багажа отгоре и можеш да го понагласиш, за да влезе целия. При Райън трябва да го натискаш отпред, но той под тежестта си пак може да излезе от въображаемата права линия.

# 572
То си има и реална линия, която се вижда отдолу. На човек от групата му падна един куфар, който си беше натъпкан и с по-голям размер, така че внимавайте.

# 573
Аз се чудя сега с новите правила за кабинен багаж дали няма да ни се наложи нови куфари/чанти да купуваме. Доколкото разбирам, ще бъде разрешен куфар с ОБЩ размер 100см. и 7кг. Втори малък багаж можело, ама какво значи това, не знам. Не съм се и ровила да разбера, само слушах по новините. Но журналистите също си правят разни интерпретации. Но 55+40+20=115, т.е. сегашните куфарчета отпадат. А и как ще опънат рулетката да мерят размер по размер 🤣

# 574
  • София
Мисля че още се обсъжда и предстоят договорки.
Доколкото знам, ЕС настоява кабинният багаж да е задължително безплатен. За мен това е глупост. Той няма да е безплатен, той ще влезе в цената на билета. Това ще оскъпи базовите тарифи и ще засегне пряко пътуващите само с ръчен багаж.
Мисля че ще намерят работещо решение или поне се надявам - нека да влезе в базовата услуга, така базовите цени ще се изравняват със сегашните + priority. Но да има бонус за доброволен отказ от полагащия се безплатен кабинен багаж и тези хора да имат отстъпка от новите базови цени горе долу до нивата на сегашните базови цени.

# 575
Да, съгласна съм, че ще скочат цените. Ще се водят преговори. Обаче ето какво предлагат: пътниците трябва да имат право да носят една лична вещ + една малка ръчна чанта (до 7 кг и определени размери) без допълнително заплащане; 
Че то сега не е ли същото. Даже безплатната чанта май е до 10кг, а какво значи лична вещ? Изобщо в Европарламента май е като в нашия…
Мен лично раница за кратки пътувания ме устройва идеално и нямам против да си плащам за куфар. Просто цените да са еднакви за всички дестинации, а не като Уиз- 15€ билет, 50€ priority

# 576
  • София
Сега на Райън ръчният багаж безплатният няма ограничение за тегло само за размери.

# 577
  • Milano
До 10кг. е ограничението, въпреки че не мерят.

# 578
Сега на Райън ръчният багаж безплатният няма ограничение за тегло само за размери.
Ще пътуваме с мека раница, височината е 44 см, вместо 40, дали е проблем?
И някой дали е наясно с тези застраховки на Райън? Имам предвид, ако се наложи медицинска помощ, какво е удачно да се направи?За първи път ще пътуваме до Рим и нямам никаква представа 😒

# 579
  • София
В приложението им няма такова ограничение.
Може ли да посочите от къде е тази информация.

# 580
Да, съгласна съм, че ще скочат цените. Ще се водят преговори. Обаче ето какво предлагат: пътниците трябва да имат право да носят една лична вещ + една малка ръчна чанта (до 7 кг и определени размери) без допълнително заплащане;  
Че то сега не е ли същото. Даже безплатната чанта май е до 10кг, а какво значи лична вещ? Изобщо в Европарламента май е като в нашия…
Мен лично раница за кратки пътувания ме устройва идеално и нямам против да си плащам за куфар. Просто цените да са еднакви за всички дестинации, а не като Уиз- 15€ билет, 50€ priority

Лична вещ е малкият кабинен багаж, безплатната чанта е големият сега. Нискотарифните дават само лична вещ безплатно, другите обикновено и двете.

Ще пътуваме с мека раница, височината е 44 см, вместо 40, дали е проблем?
И някой дали е наясно с тези застраховки на Райън? Имам предвид, ако се наложи медицинска помощ, какво е удачно да се направи?За първи път ще пътуваме до Рим и нямам никаква представа 😒

Ако сместите раницата в клетката не е проблем. Застраховки аз купувам отделно

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 12:11 от neuromancer

# 581
  • Milano
В приложението им няма такова ограничение.
Може ли да посочите от къде е тази информация.

Да, разбира се.
От сайта на Раянеър.

https://help.ryanair.com/hc/it/categories/12489112419089-Norme-sul-bagaglio

https://help.ryanair.com/hc/bg/articles/12888036565521-Ryanair-s-Bag-Policy

# 582
neuromancer , благодаря! А бихте ли споделили къде е добре да се направи застраховка?

# 583
Аз ходя в SDI за тези застраховки, но всяка компания прави и съвсем не е скъпо. Също така ви съветвам да си вземете Европейските здравни карти.

# 584
Аз ходя в SDI за тези застраховки, но всяка компания прави и съвсем не е скъпо. Също така ви съветвам да си вземете Европейските здравни карти.
Благодаря много! За съжаление нямаме такива карти и като гледам няма да има време да извадим - пътуваме на 10.02.🫶

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 13:02 от Gorda mama

Общи условия

Активация на акаунт